Prodigy - H.N.I.C., Part 2 (2008)

Label: Voxonic

1. Real Power Is People (3:35)
  2. The Life (2:47)
  3. Young Veterans (5:34)
  4. Illuminati (3:29)
  5. New Yitty (2:38)
  6. ABC (3:40)
  7. Click Clack (2:55)

met Big Twins

8. Veteran's Memorial (Part 2) (4:29)
  9. Field Marshal P (4:26)

met Un Pacino

10. 3 Stacks (4:00)

met Big Twins

11. When I See You (3:11)
  12. It's Nothing (3:51)

met Big Noyd

13. I Want Out (5:11)

met Havoc en Un Pacino

14. ABC [Vox Spanish Remix Teaser] * (4:53)
  15. Get Trapped * (4:20)

met Nyce en Un Pacino

16. When I See You [Remix] * (4:06)

met Cormega

17. The Dough * (3:11)
  18. Represent Me * (3:31)
  19. Sleep When I'm Dead * (3:25)
  20. Dirty New Yorker * (4:56)
avatar van ThingMan
Wat een ruk album dit zeg. Niet Mobb Deep waardig. Alleen I Want Out vond ik een gaaf nummer. De rest is niet veel zeggend en zwaar irritant om naar te luisteren. Product of the 80's was alweer een stuk beter gelukkig.

Mezelf
MJ_DA_MAN schreef:
Vind er echt niks aan . Maar goed, als ik zeg dat ik veel van dit album verwacht, lieg ik. Ze hadden tien jaar geleden al moeten stoppen, want het wordt elk jaar minder.

Helemaal mee eens, beide heren hebben ondertussen hun legacy kapot gemaakt.

avatar van hiphopisntdead
ik kan hier toch wel lekker naar luisteren. Vind het wel een erg goed album eigenlijk.

Frostyx
Rhythm & Poetry schreef:
Waar in het Infamous tijdperk Prodigy een veel bredere doelgroep van luisteraars had heeft hij nu ervoor gekozen om zich op een doelgroep te richten. Categorie 12-16 jaar. Hier is werkelijk geen bal meer aan. Teksten zullen vast en zeker door het meesterbrein 50 Cent in Prodigy's oor gefluisterd zijn. Hij is lyricaal niet beter dan al die andere G-Unit aanhangsels. En misschien nog erger iets wat op een flow lijkt is helemaal verdwenen op dit album. Producties zijn druk en onsamenhangend maar een lichtpuntje op dit donkere album. Gelukkig kent Prodigy het alfabet tot en met de P (hulde!) nog helemaal uit zijn hoofd.

Prodigy wat doe je jezelf allemaal aan? Omdat jij het bent krijg je van mij toch een beoordeling aan de wat hoge kant: 1*

avatar van thomzi50
Rhythm & Poetry schreef:

Heb je The Life niet gehoord?

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ken het hele album beste Thomas . The Life is absoluut de uitblinker.

Ik moet zeggen dat Prodigy na dit album weer de weg naar boven heeft gevonden.

Harco
Dit album staat vaak aan bij een vriend van me in de auto. Vooral Young Veterans is een klassieker. P blijft een van de dopeste huidige rappers.

Maxmus
Dit album heeft zeker wel een paar bangers.
Maar op mijn album staan er andere tracks dan hier.
Zoals Dirty new Yorker ( echt een dope nummer ) heb ik zelf niet?

Harco
Inderdaad, bij mij is dat It's Nothing, samen met Noyd.

avatar van teeveepee
The Life is wel echt geweldig, vind sowieso dat Prodigy nog steeds gwn HARD is buiten het hele G-Unit gebeuren, maar moet wel zeggen dat hij zijn beste tijd heeft gehad na The Infamous.

avatar van JLjuju
teeveepee schreef:
, maar moet wel zeggen dat hij zijn beste tijd heeft gehad na The Infamous.

Je bedoelt natuurlijk na Murda Muzik.

avatar van Kos
Kos
Dat Veteran's Memorial Pt. 2 is wel echt hilarisch.

Dat ie als 8-jarige met z'n pa meeging bij een overval op een juwelier en zo. hahaha .

avatar van Timmie
ik heb dit album heel lang geleden is een keer geluisterd maar ik kwam niet verder dan track 4

Harco
Prodigy is sinds zijn gouden Mobb Deep-periode alleen maar beter geworden. Sowieso snap ik dat gezeur jegens de huidige Prodigy echt niet. Mobb Deep is nooit van de tekstuele hoogstandjes geweest, ook in de jaren '90 niet. Het lijkt alsof alles wat in de jaren '90 uitkwam standaard een klassiekertje was, terwijl artiesten die tegenwoordig eigenlijk hetzelfde doen als wat een Mobb Deep in de jaren '90 deed - maar dat trucje gemoderniseerd hebben - compleet de grond in worden geboord. Prodigy borduurt gewoon verder op die oude Mobb Deep-sound, doet z'n eigen ding en slaagt vervolgens met vlag en wimpel.

avatar van He$$el_01
Ik luisterde net toevallig weer wat oudere nummers van Prodigy en ik blijf erbij dat I Want Out echt een topnummer is.

De sfeer is heerlijk duister.