William Basinski - A Red Score in Tile (2003)

Electronic / Avant-Garde
Label: Three Poplars

1. A Red Score in Tile Pt. 1 (25:56)
  2. A Red Score in Tile Pt. 2 (21:50)
Misterfool
Deze muziek bevindt zich consequent op het randje van het merkbare. Vertwijfelde klanken en beduusde sfeerbeelden. Het dwingt je haast tot ontspanning. Niettemin klinkt deze drone, vergeleken met ander werk van Basinski, erg afstandelijk. Niet het beste werkje van deze Amerikaanse ambientgigant. 3*

avatar van Môrthul
Ik vind deze juist erg sterk, al kan dat ermee te maken hebben dat dit een van zijn eerste werken is die ik hoorde. Het probleem dat ik soms met Basinski heb is dat als je een loop in eerste instantie niet mooi vindt, je de rest van de 40 minuten ook niet hoeft te luisteren. Bij deze is dat gelukkig dus niet het geval. Er gebeurd op deze plaat wel minder qua vervorming en verandering van de loop, maar de loop is zelf warm en vol genoeg om de gehele duratie fijn weg te luisteren.