Danity Kane - Welcome to the Dollhouse (2008)

R&B
Label: Bad Boy

1. Welcome to the Dollhouse (0:46)

met P. Diddy

2. Bad Girl (4:01)

met Missy Elliott

3. Damaged (4:09)
  4. Pretty Boy (4:00)
  5. Strip Tease (3:15)
  6. Sucka for Love (2:56)
  7. Secret Place (Interlude) (1:16)
  8. Ecstasy (4:36)

met Rick Ross

9. 2 of You (3:53)
  10. Lights Out (3:25)
  11. Picture This (Interlude) (1:14)
  12. Poetry (4:42)
  13. Key to My Heart (2:29)
  14. Flashback (Interlude) (1:13)
  15. Is Anybody Listening? (3:27)
  16. Make Me Sick * (3:40)
  17. Ain't Going (3:12)

met Day26

avatar van catdog
Jaaa ! Mijn favoriete groep is weer helemaal terug.
Ik ben gewoon absoluut verliefd op deze meiden en ik geniet heerlijk weg bij hun muziek want deze meiden kunnen in tegenstelling tot de PCD, Sugababes etc. echt zingen !

Leuk om te weten is dat ze in dit album veel meer hun eigen inbreng hebben gestopt dan in hun vorige album. Volgens hun is dit echt hun sound en na enkele snippets te hebben gehoord kan ik bijna zeker zeggen dat dit album echt vele malen beter wordt dan hun debuut.

Damaged de nieuwe single is het beste van de meiden tot nu toe en ook de andere gelekte tracks Pretty Boy (geproduceerd door Danja) en 2 of You klinken verfrissend.
De snippets van Bad Girl, Striptease en Poetry klinken ook onwijs goed en veel volwassener.

Lekkere producties komen eraan en ook vrij interessant is om te weten dat de meiden nu grotendeels mee hebben geschreven aan de teksten. Deze meiden zijn echt: "The Real Deal" .
Deze meiden hebben alles in huis om echt de grootste R&B-groep te worden ooit!

Ik kijk erg uit naar 18 Maart !

0,5
Vond hun eerste en veel te snel na het TV-programma gedropte album niet zoveel aan. Ben benieuwd wat ze nu hebben gemaakt, nu ze er meer tijd voor hebben genomen.

avatar van Jeroen65
Ik ben ook benieuwd. Ik heb Making the band 3 helemaal gevolgd en ik vond hun eerste album super. Damaged vind ik een heel leuk nummer en ik kan niet wachten voor de clip. Ik heb van elk liedje een preview gehoord en er zitten echt hele goede tussen. Ik heb gehoord dat de meiden ongeveer 7 nummer hebben geschreven van dit album......

Ik ben het met je eens catdog dat deze meiden ECHT kunnen zingen en ook nog eens super kunnen dansen en er ook nog eens goed uitzien. Ik hoop echt dat het DE nieuwe RnB-groep wordt die nog jaren meegaat, want ze verdienen het.

De groep Day26 vind ik ook wel aardig, alleen had ik anderen liever in de groep gezien en vind ik de naam vrij dom. Hun eerste nummer is trouwens wel goed.

ps. Wanneer komt Making The Band Seizoen 2 hier in Nederland uit?? Ik heb trouwens gehoord dat danity kane dit keer alles wereldwijd willen releasen, dus: singles en cd. Ook gaan ze samen met Day26 en Donnie een "World Tour" maken. Hopelijk komen ze dan ook langs nederland, want dan ben ik er zeker bij.

avatar van catdog
Het laatste seizoen van Making the Band stopte 26 Augustus in Amerika en begon hier bij ons op 9 September dus ik neem aan ergens in April/Mei als het seizoen in Amerika gestopt is.

avatar van jelmer19
1,0
Day26 daar kijk ik wel naar uit, dit helemaal niet

avatar van Khalid..
OMGG.. Dit album is net gelekt, heb hem helemaal geluisterd, geen woorden voor dit album, zeker het beste album van 2008.

avatar van jelmer19
1,0
Heb em toch maar even geluisterd en kan hier niet echt enthousiast over zijn. Veel drukke beats gebruikt en vind dit toch bar weinig voorstellen. Het ligt misschien wel lekker in het gehoor maar ik weer van mezelf dat als ik dit 1 of 2 heb gehoord ik er helemaal zat van ben. Ik zit de denken aan een 2,5*

avatar van jowietje
De dames zijn weer terug met hun nieuwe album Welcome to the dollhouse. Hun vorige album vond ik al heel erg lekker, ik was dus nieuwschierig gemaakt met het nieuws dat ze voor een nieuwe sound gingen. Achteraf viel het allemaal wel mee, het scheelt niet bijster veel met het eerste album, alleen iets meer pop.

Het album begint met de door Diddy ingesproken intro Welcome to the dollhouse, de meeste intros vind ik vervelend, deze gaat wel. Vervolgens word de spits afgebeten met het nummer Bad girl, waarin je Missy hoort, ze voegt alleen niets toe. Geen onaardig nummer, een van m'n favoriten, Meteen daarna krijgen we de 1e single van het album naar ons hoofd gesmeten. Damaged blijft een heerlijk nummer! Pretty boy komt daarna, dit nummer was ook een mogelijkheid voor de eerste single. Hij is geproduceerd door Danja en The Clutch, weer wel een lekker nummertje. Dan komt het nummer Striptease, toen ik de titel zag dacht ik meteen "ah een lekkere uptempo", jammer genoeg viel dit een beetje tegen, het refrein staat me niet echt aan. Op het album vind je ook veel aparte beats, in Sucka for love hoor je er daar een van. Wel een lekker nummer als je het mij vraagt. Wat me bij het vorige album opviel en nu weer, is dat de interludes zo goed zijn. Normaal heb ik een enorme hekel aan deze opvulling. Ook hier is weer een interlude een van m'n favoriten van het album, Secret place. Meteen naar deze heerlijke interlude krijgen we een emmer met slechte rap over ons heen, gedaan door Rick Ross. De dames maken er helaas ook niet veel soeps meer van in het nummer Extasy. 2 Of you mede geschreven door Wynter Gordon is de opvolger, ik ben er niet heel erg weg van, maar hij zal het bij vele goed doen. Lights out is een twijfelgeval, niet slecht niet goed. Samen met de interlude gaan we naar een van de beste nummers van het album Poetry. Een mooi radio vriendelijk nummer. Dan krijgen we nog 2 nummers die me niet weten te boeien. Als laatst hebben we het geweldige nummer Is anybody listening? Een super nummer met een mooi refrein (nog mooier door een koor waarschijnlijk)

Over het algemeen geen slecht album, sowieso even wennen. We beginnen dus met een magere 3*

0,5
Uhmmm, wie is die Donnie op dit album?

Is dit album ook hier in nederland te koop???? weet iemand dat?

thnxxx

avatar van catdog
Als alles goed verloopt zal hij wel snel in Nederland moeten komen.
De meiden hebben namelijk een nieuw management en die hebben bekend gemaakt dat ze deze keer wereldwijd willen gaan !

avatar van Blackout
Dit is echt een MEGA-album. Deze is echt beter dan hun eerste Cd en die vond ik al supergoed. Echt een aanrader aan... IEDEREEN! M'n favorieten zijn: Bad Girl, Damaged, Is Anybody Listening, Strip Tease, Lights Out, Sucka For Love, Make Me Sick, Pretty Boy, 2 Of You, ...! Love DK

avatar van Blackout
M'n recensie

Het eerste nummer is een intro dat wordt ingepsproken door producer Diddy en het lijkt wel een sprookje. Een beetje overbodig maar een leuke intro voor dit album. 5/5

Het album begint dus met 'Bad Girl'. Het is een samenwerking met Missy Elliott maar ze geeft er geen bijdrage aan vind ik. Het rappen past niet bij dit nummer, maar het blijft een leuke track. 5/5

Dan komt de eerste single van het album namelijk 'Damaged'. Het is een goede keus voor een eerste single, het is radiovriendelijk en blijft een hele week in je hoofd zitten als je het gehoord hebt. 5/5

Dan komt m'n favoriete track van dit album 'Pretty Boy'. Het heeft een waanzinnige beat die geproduced is door Danja and the Clutch zoals je in het liedje hoort! 5/5

Dan komt 'Strip Tease'. Wat een sexy nummer is dit zeg. Het wordt perfect gezongen en heeft een een fantastische tekst. Een recept voor een supersong! 5/5

'Sucka For Love' is de vijfde track en wordt ingeleid door een beat die me direct laat dansen. Het lied gaat over verslaafd zijn aan de liefde en knuffelen en kussen en wie is dat nu niet? 5/5

Dan komt 'Secret Place' en dat is een interlude. Ik moet het niet zo van interludes hebben want voor mij zijn dan nummers die niet werden afgemaakt in de studio, maar deze kan me wel bekoren! 4/5

De volgende track is 'Ectasy' met rapper Rick Ross. ik haat gewoon de rap van hem, het past niet bij het liedje. Maar als de dames beginnen te zingen dan is het wel geweldig. 4/5

'2 Of You' is een track die al een tijdje was gelekt en ik heb hem toen dan ook beluisterd. Hij werd getipt als de eerste single en stond normaal ook op de soundtack van 'Step Up 2 The Streets'. Geen van beide was waar, maar ik ben toch blij dat hij op het album staat want het is een supertrack! 5/5

Volgende is 'Lights Out' en werd geschreven door lid van Danity Kane Dawn Richards en het moet gezegd worden: dat meisje heeft talent. Ze heeft gewoon een supersong geschreven en is op het lijf geschreven van elk lid van Danity Kane! 5/5

Volgende in de rij is weer een interlude. 'Picture This'. Het is niets speciaals. 3/5

Dan komt 'Poetry' en is een killer van een ballad. Dit is het gewoon! Zo laten de meiden zien dat ze niet allen up-tempo nummers kunnen doen maar ook een ballad en ik moet zeggen: way to go! 5/5

'Key To My Heart' is zo'n nummer dat je ofwel goed vind ofwel slecht. Ik weet het nog niet goed, het kan me niet zo boeien maar hij kan nog groeien. 4/5

Dan weer een interlude! 'Flashback' is ook niets speciaals. Interludes kunnen me nog altijd niet boeien. 3/5

Dan komt: 'Is Anybody Listening'. Dit nummer heeft zoveel diepte en een hele goede tekst. Ik ben verslaafd aan dit liedje! Laat ze maar komen met zo'n nummers! 5/5

'Ain't Going' is een samenwerking met Day26 en Donnie J. Day26 heeft het vierde seizoen gewonnen van Making The Band en Donnie J heeft een solo-contract gekregen van Diddy. In het tweede deel van Making The Band 4 hebben ze alledrie aan hun albums gewerkt dus een samewerking moest er gewoon van komen. Dit lied is HOTT! 5/5

Dan komt 'Make Me Sick' en dit nummer krijg je als je de Deluxe Edition koop van Welcome To The Dollhouse! Het nummer moest gewoon op het album staan en is weer een typische DK-song. 5/5

Mijn besluit: HET ALBUM VAN 2008!!

0,5
Nou, dit moest het dus worden. Het nieuwe album van Danity Kane moest totaal de bom zijn. De dames hebben er "zelfs" aan meegeschreven. Nou, nou dat is inderdaad het eerste wat me opvalt: de geweldige lyrics (not).
Maar nu dus even serieus, tesktueel gaat het album werkelijk nergens over. Bij deze dames zit volgens mij maar één goede zangeres (volgens mij is dat de stem van die blonde Aubrey). De rest heeft flinterdunne stemmetjes.
De producties zijn wederom veel te standaard en de enige feature die iets toevoegt is die Donnie J.
Ik hou het toch maar voor gezien met deze dames.

avatar van jowietje
Reijersen die mooie stem is van Aundrea (die kleine met bruine haren) en van Dawn (een van de 2 brown beauties) Die Aubrey waar je het over hebt zit eigenlijk alleen in de groep voor haar uiterlijk.

avatar van catdog
Reijersen: Tja.. zo zie je maar dat meningen verschillen. Ik vind het album juist wel goed met name door de producties en de stemmen van de dames. Die Donnie J. is volgens mij niet eens te horen. Ik hoor op dat nummer waarop hij zou meedoen namelijk alleen maar de stemmen van de heren van Day26 en daar zit hij dus niet in..

tuktak
ik vind het ook een verschrikkelijk album, en alles wat ergens naar buiten is gekomen over dat dit een topalbum zou worden is gewoon een slimme gigantische commerciële marketing truc, bedoeld om dit album ietwat verkoopbaar te maken. de gemiddelde breezerluisteraar die deze muziek weet te waarderen koopt echter geen cd's, maar download alles. financieel gezien zal het dus waarschijnlijk ook geen vrolijk verhaal worden allemaal voor danity kane.

avatar van catdog
Vanwaar is het dan volgens jou een verschikkelijk album ?
Ik kan dit niet echt slecht noemen. Het moet wel je smaak zijn maar in zijn genre is het wel echt goed te noemen hoor..

avatar van MJ_DA_MAN
Ik ben benieuwd wat Reijersen van deze laatste opmerking vindt .

0,5
Ach, niet zoveel. Want als 'dit genre' zie ik die ellenlange lijn van pop/R&B zangers, zangeresjes en groepen die allemaal dezelfde muziek maken en zich nergens in onderscheiden. Het is vooral een grote berg van a-muzikaliteit en flinterdunne vocalen.
Als je 'dit genre' als R&B karakteriseerd dan moet ik de uitspraak helaas tegenspreken. Maar ja,dat zal meteen uitlopen tot een eindeloze discussie. Dus daar kunnen we beter niet aan beginnen.

avatar van Bastet
Mr.Combs has done a nice job!Ik moet zeggen dat de twee groepen(Danity Kane en Day 26) en Donnie veelbelovende talenten zijn!

Ik kijk uit naar het album van Donnie.Bijhet maken van het album heeft hij nauw samengewerkt met die excentrieke producer Seven.Ik heb al naar een paar nummers geluisterd en ''Spank me'' klinkt wel aardig...

avatar van Jeroen65
Making The Band 4 Season 2 komt dan eindelijk ook hier in Nederland op tv! In dit seizoen zullen Danity Kane (winnaars van making the band 3), Day26 (de winnaars van making the band 4) en donnie (kreeg in making the banf 4 een solocontract) aan hun albums werken. Ook al komt daar veel drama bij kijken: Hook-ups, een groep die uit de studio wordt gegooid, een iemand met een anger-management enz......

MAKING THE BAND 4 SEASON 2 VANAF MORGEN (ZONDAG 13 APRIL) OM 18.30 OP MTV!

avatar van Jeroen65
Hier is mijn beoordeling over het album:

01. Welcome to the dollhouse: Het achtergrond geluidje geeft wel echt de titel weer, het is niet heel speciaal maar wel leuk. *4

02. Bad Girl ft. Missy Elliot: Een heerlijk up-tempo nummer waar je gewoon van wil dansen. In dit nummer hoor je ook hoe goed de harmonies van de dames zijn. Het lied heeft iets mysterieus en Missy Elliot maakt het af.... *5

03. Damaged: De 1e single van het album, ik moest eerst heel erg wennen hieraan. Maar na een paar keer luisteren raakte ik er verslaafd aan, hij blijft ook goed in je hoofd zitten. *5

04. Pretty Boy: Dit is een heel lekker up-tempo dansnummer. Het heeft ook wel iets van een old 70's 80's vibe, gemixt met de masterlijke beats van Danja Hills (protege van Timbaland). *5

05. Strip Tease: Een sexy mid-tempo nummer. Een van de beste van het album. An addictive track! *5

06. Sucka For Love: Wat een heerlijk nummer is dit. Van de zang tot de tekst tot de drukke beat. Heerlijk mid-tempo dit nummer. *5

07. Secret Place (Interlude): Ik houd normaal niet echt van interludes, maar dit is echt een heel mooie. *4,5

08. Ecstasy ft. Rick Ross: Ik moest niks van dit nummer hebben toen ik hem bij de snippets (30 seconden) van dit album hoorde. Maar na een aantal keer het hele nummer gehoord te hebben vind ik hem super. De meningen over Rick Ross en zijn rap zijn verdeeld, maar ik vind zijn rapgedeelte super en dat maakt het nummer af. *5

09. 2 Of You: Dit nummer lekte al weken voordat het album uitkwam uit, en is een heerlijk up-tempo nummer. Vooral de bridge en het refrein zijn super. Kortom een heel leuk nummer, maar lang niet de sterkste. *4,5

10. Lights Out: Een super leuk up-tempo dansnummer, met als hoogtepunt het refrein. Zeker 1 van de betere van het album. *5

11. Picture This (Interlude): Weer een interlude, een liedje waar alles gesproken wordt. Het is mooi, maar niet super. Wel vind ik de stemmen van Aubrey en D. Woods goed bij deze interlude passen. *4

12. Poetry: Eindelijk een ballad, iets waar Danity Kane ook heel sterk in is en dat hoor je er van af. Wat is dit een mooi nummer! De coupletten, het refrein, de harmonies...super. *5

13. Key To My Heart: Dit nummer is echt een grower, eerst skipte ik hem altijd. Maar toen ik er ECHT naar begon te luisteren, klonk het steeds beter. Nu 1 van me favorieten, het heeft iets speciaals. *5

14. Flashback (Interlude): Alweer een interlude, maar damn wat een mooi nummer. Kippenvel! Deze interlude had gewoon een heel nummer moeten zijn. *4,5

15. Is Anybody Listening: Een mooi mid-tempo nummer, met een diepe en mooie betekenis. Vooral een heel mooi refrein. *5

16. Make Me Sick (Bonustrack): Een heel goed en dansbaar up-tempo nummer. Ook een van de betere en daarom jammer dat het niet sowieso op het album, want wij (Nederland) krijgen hem waarschijnlijk niet op onze versie, maar ik hoop van wel. *5

17. Ain't Going ft. Day26 (Hidden Track): Een nummer dat zo de clubs in kan. Damn, wat maakt dat nummer me aan het dansen. Ik krijg gelijk zin om naar een club te gaan. *5

Kortom: Een super album die nog vele malen beter is dan het debuut. Het is (voor mij dan) wel echt een album dat veel beter is na 2 a 3 keer luisteren. Ik hoop nu dat ze nog wereldwijd doorbreken want dat verdienen ze........Keep it going ladies!

Mijn Cijfer: 4,8 -----> *5

Ik zat net weer even Making The Band te kijken en wat is dit toch eigenlijk zielig. Die P. Diddy heeft wat producers geregeld die hebben allemaal nummers klaar. Danity Kane moet dat eff inzingen en een nummer is klaar. Het enige wat deze meiden kunnen is entertainen op podia en zingen, meer niet. Over de teksten van hun nummers zijn ze het zelfs niet eens altijd over eens maar omdat P. Diddy het wil en hij degene is die er verstand van heeft gebeurt het dan toch en uiteindelijk zeggen de meiden dan dat ze er toch uit zijn gekomen en dat ze heel blij zijn met hun nieuwe album

Oftewel volgens mij zit er in dit soort muziek totaal geen passie, gevoel en liefde, omdat ze het simpelweg niet zelf maken en dat vind ik toch een beetje jammer, ook voor de meiden zelf

@ Freekje.

Het lijkt inderdaad wel alsof ze even makkelijk alles inzingen, maar ze hebben gevochten voor de nummers die ze wilden. Ze kregen eerst alleen maar ballads, maar die weigerden ze te zingen. Ze wilde meer up-tempo nummer, die nu ook op het album staan.

Ook hebben de meiden 6 nummers geschreven op dit album, dus ze hebben zeker zelf ook wel wat aan het album gedaan, alleen wordt dat in making the band 4 niet laten zien. Deze making the band 4 gaat meer om drama dan de muziek...jammer....

In augustus komt het derde seizoen van making the band 4 waarin ze Danity Kane, Donnie en Day26 op hun tour volgen, hopelijk dan meer muziek en minder drama......

En Freekje heb je het album al beluisterd?.....

Rainbow
Deze making the band 4 gaat meer om drama dan de muziek...jammer....

Meer om de muziek en minder om de drama??? Was het niet altijd alleen maar drama dan?

Nee sorry Danity Kane kan mij niet boeien en bekend worden door een reality show... Die mensen worden altijd heel snel weer vergeten.

Rainbow schreef:

Die mensen worden wel snel vergeten, maar Danity Kane heeft al best veel dingen gepresteerd. Ze hebben 5 award-nominaties gehad en er 1 van gewonnen, allebei de albums kwamen binnen op nummer 1. Het eerste album was al heel snel platina. Van de 3 singles werden er 2 top 10-hits. Ze hebben met Christina Aguilera getourd.

Dit zegt toch wel dat ze al wat hebben gepresteerd, en dat ze (vind ik), daarom echt niet snel zullen worden vergeten...

^^het is niet omdat je met iemand bekend getourd hebt, dat je meteen onvergetelijk bent.

Heb alleen Damaged gehoord, maar heb daar al meer dan genoeg aan: klinkt niets bijzonder, de zoveelste PCD, J.Lo, Beyoncé, etc...

avatar van Kos
Kos
Werkelijk nog nooit van gehoord...