SPK - Zamia Lehmanni - Songs of Byzantine Flowers (1986)

Australiƫ
Rock / Avant-Garde
Label: Grey Area

1. Invocation (5:19)
  2. Palms Crossed in Sorrow (5:09)
  3. Romanz in Moll (4:18)
  4. In the Dying Moments (6:42)
  5. In Flagrante Delicto (7:33)
  6. Alocasia Metallica (6:03)
  7. Necropolis (5:29)
  8. The Garden of Earthly Delights (3:19)
  9. The Doctrine of Eternal Ice (4:24)
Hij staat net op, gold vinyl, repress net uit en net binnen. Kende plaat en band natuurlijk al, veel muziek zit voor een beetje in diezelfde hoek. In geen jaren meer gehoord en ik verbaas me weer over de kwaliteit van deze lp. Prachtig ja. Het industriële en mechanische duidelijk naar de achtergrond maar daarvoor veel moois, zeer moois in de plaats. Dead can Dance vergelijking ligt er zeker wel. Noem het meer etherisch, tribal ook wel wat, sferisch, kortom voor de liefhebber smullen. Voor mij dan ook de beste SPK yes. Al moet ik zeggen dat voor mij persoonlijk het niveau vrij consistent is hoor. Genieten dus. Weer ja.