The Search - Saturnine Songs (2008)

Zweden
Label: afmusic

1. Distant (3:13)
  2. Swimmer (3:34)
  3. Woman in the Corner (3:34)
  4. Rapunzel (3:58)
  5. Netherworld (4:35)
  6. Other People (3:02)
  7. Jester (3:03)
  8. Saturnine (1:14)
  9. Sleeper's Cache (3:52)
  10. Song for a Boy, Friends with Toys (3:01)
  11. You Seek Approval in the Wrong People (5:02)
  12. Yes-man (5:02)
avatar van Cygnus
Dit voorjaar komt er een nieuwe aan. Ben benieuwd.

avatar van Chameleon Day
Ah...ik ook. Eens kijken of "De Zoektocht" nu een meer eigen geluid heeft gevonden.

Sheplays
Ik heb een paar nummers beluisterd, het lijkt erop dat het "eigen" geluid er wel degelijk is nu en dat klinkt vooralsnog erg goed. Niet dat ik het geluid van The Search, het gelijknamige album dus, verkeerd vond.

avatar van Chameleon Day
Ik heb zojuist twee nummers beluisterd van de single (?) 'Distant'/'Swimmer'. Deze nummers zijn erg goed. Of The Search een nieuw geluid heeft gevonden, vind ik nog wat te vroeg om te zeggen. 'Distant' is een erg goed nummer, maar roept bij mij meteen de asociatie met The Chameleons op. 'Swimmer' heeft naar mijn smaak veel meer een eigen geluid, mooi met een subtiele piano. Ook een erg goed nummer trouwens. Als het hele album deze kwaliteit heeft, dan zou dit wel eens een doorbraak voor The Search kunnen worden.

avatar van Lin
Lin
Ik ben ook erg benieuwd, volgens een bandlid staat de releasedatum op 25 april...

Bij het gelijknamige album had ik veel " hè, dat lijkt wel erg op..." momenten...hoop dat ze inderdaad een beetje een eigen sound hebben ontwikkeld want een slechte band is het zeker niet

avatar van Chameleon Day
Inmiddels ook 'Other People' gehoord. Klinkt opperbest. Mooi dat er op dit album ook violen van stal zijn gehaald.

Ik weet wel wat ik op 25 april a.s. ga doen......niet storen a.u.b....

avatar van reptile71
Je kan deze cd alvast reserveren, dat is goed nieuws.

Wat ook leuk is is dit:
We're currently planning to do some sort of smaller tour this autumn, hopefully we can land somewhere near you for a gig. If you happen to know of any club promoter that could be interested in booking us, please let us know and we'll be on our way!

Dat zei Johan van The Search in een mailcontact. Dusse, wie huurt er ff een kroeg af en ruimt de logeerkamer ff op voor deze jongens?

avatar van the viking
Klinkt veelbelovend al valt Distant mij tot nu toe een beetje tegen,Swimmer en Other People lijken echter weer luistervangers van de eerste orde te worden.Of het de concurrentie strijd met hun eerdere meesterwerkjes aan kan? De tijd zal het leren.

perfume
Tja we zullen zien? Ben toch bang dat ze het niveau van hun eerste niet meer kunnen benaderen!? Swimmer en Other People zijn wel goede songs!

avatar van reptile71
Waar zijn er al nummers te beluisteren?

avatar van Chameleon Day
Last.fm en hun eigen website.

avatar van reptile71
Ik heb doorgekregen dat de nieuwe single van The Search gratis en legaal te downloaden is hier.

Mordor
Wel benieuwd hiernaar. The Search - The Search is in iedergeval erg fijn.

perfume
Probeer eens hun nieuwe toegevoegde song op hun myspace: Distant! Geweldig goed nummer alweer.Wat verheug ik me op die cd. De eerste drie nummers klinken in elk geval veelbelovend.

Mordor
Ik zal er eens naar luisteren Perfume! Je maakt me in iedergeval erg nieuwsgierig!

avatar van Chameleon Day
Van wat ik tot nu toe gehoord heb, ben ik idd ook erg onder de indruk. Dit album zou wel eens heel mooi kunnen zijn.

avatar van reptile71
Ik kreeg zojuist bericht dat de cd's al onderweg zijn.

M.a.w. hij is inmiddels gereleased!

avatar van reptile71
Ik heb hem binnen! Eerste indruk is dat het een fijn cd'tje is, stukken en stukken beter dan hun laatste, vind ik persoonlijk, hoewel ik die nog eens wat beter moet luisteren, maar mijn eerste indruk was daarbij toch wat minder.
De promo is een cd-single van de nummers Distant en Swimmer.

De voorkant van deze cd van The Search vind ik trouwens echt prachtig! (in het echt veel mooier dan het plaatje hierboven)

ps: Iedereen die gebruik heeft gemaakt van de pre-sale heeft hem morgen binnen.

edit: Yes-man gaat gewoon elke verwachting teboven! Ik wist niet dat The Search dit in huis had! Prachtige opbouw met strijkers en mooi melodieus nummer.

avatar van reptile71
Woman in the Corner Man man wat overtreft The Search zichzelf op deze cd! Op Woman in the Corner hoor ik de zanger eindelijk eens een keer echt zijn emoties eruit gooien. Hij gaat met zijn stem omhoog en laat horen dat hij veel meer kan dan ik voorheen van hem had gehoord. Prachtig gewoon, wat een heerlijk nummer!
Ik ben ervan overtuigd dat de meesten dit de sterkste cd van The Search tot nu toe gaan vinden. Ze hebben hun sound werkelijk op een hele goede manier ontwikkeld. De tijd voor een echte doorbraak is hier.

avatar van Cygnus
Ik moet zeggen dat ik het allemaal niet zo speciaal vind en de vooruitgang ten opzichte van de vorige plaat hoor ik ook niet zo. Het laatste nummer springt er wel bovenuit! Ik begin op 3,5*, met de aantekening dat deze waardering nog omhoog en omlaag kan.

perfume
Jippie! Ik heb hem ook binnen en ga hem vanavond eens lekker luisteren. Wat ik er al van gehoord heb(ingekorte versies van de songs) lijkt mij dit ook een "doorbraak" album. Te gek.

perfume
Na een aantal keren beluisterd te hebben krijgen ze een 4,5 van mij. Je moet het album wel een paar keer achter elkaar beluisteren, dan ontdek je de schoonheid ervan. Veel beter dan de voorganger deze en dit album kan zelfs de uitdaging aan met hun overweldigend debuut. Gewoon goed dit

perfume
Door mijn enthousiasme misschien toch iets te snel met mijn stem! Ik wacht nog even met mijn definitieve stem. Ik weet het eigenlijk niet. Het laatste nummer is prachtig, alleen vind ik het jammer dat er niet meer van zulke tracks op staan. Er staan toch ook veel "poppy" nummers op dit album zoals track 10 en 1. Ik laat het allemaal nog eens bezinken alvorens meteen met een oordeel te komen.

Mordor
Ik ga me er later aan wagen. Ondanks mijn nieuwsgierigheid. Wel met grote voorzichtigheid trouwens, alleen de eerste worp vond en vind ik echt subliem.

avatar van reptile71
Geen enkele stem hoeft definitief te zijn hoor perfume. Je mag hem elke dag veranderen zelfs. Heb nergens gelezen dat daar een limiet aan zit haha... Trouwens wel een van de redenen waarom ik zo weinig stem. Stemmen zijn ook nogal eens afhankelijk van het moment. Dit is zo'n plaatje dat nogal wisselend kan vallen vind ik. Er staan een aantal lekkere nummers op en vooral het laatste nummer is verbluffend, maar inderdaad ook wat matige nummers. The Search wankelt een beetje overal tussenin: pop - rock - new wave... beetje vanne dit enne beetje vanne dat, dan weer een frisse wind dan weer herhaling van het oude liedje. Ze laten op dit album heel duidelijk zien waartoe ze in staat zijn en dat is muzikaal gezien heel veel, maar ze zouden van mij best iets meer richting mogen kiezen: meer wave.

perfume
Toch wel een sterk album en op momenten zelfs uitmuntende new wave. Netherworld doet mij erg sterk denken aan The Sound andere nummers weer aan The Cure. Wederom slaagt The Search erin een authentieke eighties sound neer te zetten. Ik blijf er bij dat toch weinig nu/wave bandjes in staat zijn deze sound zo goed te benaderen. Ik wacht nog met mijn stem maar dit album is beter dan de voorganger.Het enige nummer dat ik niet zo kan waarderen is track 10, dit vind ik te poppy. De rest is erg aangenaam om naar te luisteren vind ik.

Mordor
Het kwam er maar niet van, maar heb nu toch wel het volledige album beluisterd. En ik heb er echt een dubbel gevoel aan overgehouden. Muzikaal zit het goed in elkaar. Alleen ik krijg er geen gevoel bij. Wat me vooral stoort op dit moment is het accent van de zanger (Beroerde Engelse uitspraak bij vlagen). Ik denk dat ik daar toch kritisch in ben. Dat heb ik toch veel minder bij hun debuut. Voorlopig een 3*. Helaas.

Sheplays
Ik blijf bij mijn eerste bericht, op Saturnine Songs heeft de band naar mijn mening een eigen Search sound gevonden. Soms hoor ik nog een JD drum en basloopje maar nog vaker hoor ik de sound van het gelijknamige album doorklinken.

Wat hun eigen sound dan wel is kan ik niet precies definiëren. Laat ik het houden op wave-light. Het klinkt veel lichter als de muziek die ik normaal luister maar op zich is dat ook goed. Razmig is een goede zanger, de songs zitten mooi in elkaar en instrumentaal is het natuurlijk prima. Menig nederlander mocht willen om zo 'beroerd' engels te spreken, Mordor!

Het enige dat de band 'tegen' heeft in mijn ogen, is dat ze in deze gezapige tijd jong zijn. Haal ze uit het gematige Zweden, plaats ze terug in het moeilijke tijdperk van eind '70, begin '80 van de vorige eeuw, geef ze iets om boos over te zijn, zoals de neutronenbom, zure regen en het Tatchertijdperk en meer songs zoals Yes-Man met passie, protest en desnoods kwaadheid in de nummers zijn dan vast het gevolg. En daar hou ik, als ouwe postpunker, wel van!

Niettemin is Saturnine Songs een goed album met een paar heel mooie nummers. Mijn favorieten zijn Yes-Man en You Seek Approval In The Wrong People, om de fraaie muziek maar ook om de mooie teksten van deze songs.

Ik hoop dat het Reptile lukt om eens een concert met ze te organiseren!

Veldigt bra!

Sheplays schreef:
En daar hou ik, als ouwe postpunker, wel van!

Evenals dit oudpostpunkie

Wave-light? Heb je ook Postpunk-light ?

Inderdaad een erg sterk album. Vooral muzikaal gewoon helemaal klaar!

Sheplays schreef:
Menig nederlander mocht willen om zo 'beroerd' engels te spreken, Mordor!

Wat heeft 'menig' Nederlander hier nu mee te maken