Def Leppard - Songs from the Sparkle Lounge (2008)

Label: Universal

4. Love (4:17)
  5. Tomorrow (3:35)
  6. Cruise Control (3:03)
  7. Hallucinate (3:17)
  8. Only the Good Die Young (3:34)
  9. Bad Actress (3:03)
  10. Come Undone (3:32)
  11. Gotta Let It Go (3:55)
  12. Love [Acoustic Version] * (4:22)
  13. Nine Lives [Def Leppard Version] * (3:33)
avatar van Ronald5150
”Songs from the Sparkle Lounge” opent met een frisse moderne rocker die ik heavier vind klinken dan hun oudere werk. Daarna grijpt Def Leppard terug naar de classic rock van weleer. Het klinkt allemaal bekend en de songs liggen lekker in het gehoor. Toch wordt het niveau van hun hoogtijdagen nergens gehaald en de ballads vind ik gewoonweg niet goed. De stem van de zanger past in mijn beleving veel beter in de uptempo songs dan in de langzamere. Def Leppard weet natuurlijk hoe ze moeten rocken, en dat is op ”Songs from the Sparkle Lounge” ook duidelijk te horen, maar echt verrassen doet het me nergens en spannend is het al evenmin. Wat overblijft is een vertrouwd classic rock album.