St Germain - Boulevard (1995)

Frankrijk
Jazz / Electronic
Label: F

1. Deep in It (7:20)
  2. Thank U Mum (4 Everything You Did) * (12:34)
  3. Street Scene (4 Shazz) (15:46)
  4. Easy to Remember * (9:40)
  5. Sentimental Mood (10:20)
  6. What's New? (7:45)
  7. Dub Experience II (3:48)
  8. Forget It (7:57)
  9. Soul Salsa Soul * (10:36)
  10. Alabama Blues [Todd Edwards Vocal Mix] * (5:36)
avatar van 93.9
Sommige nummers hadden korter gemogen.
Maakt het wat strakker.
Nu had je vaak het idee dat er krampachtig allerlei herhalingen in zaten.

avatar van De Daniël
Ik weet niet wat voor wezens hier op stemmen, maar ik mag dit toch érg graag horen hur. Wat een beats, wat een relaxtheid. Maakten ze dat tegenwoordig nog maar in deze stijl.

Kadafi
Die Bass in deep in it, whoa, echt heerlijk!
Minder dan Tourist.

avatar van dave
Erg lekker album 8-)
St. Germain is de 'King of Background Music'

avatar van Dying Atheist
Dit is absurd. 3,29 voor zo een sterk album...
Minstens een 4 waard, maar ik geef een 5 om te compenseren.

avatar van pinguin#13
Mja… schurkt bijwijlen toch verdacht dicht aan tegn muzak. Ik chargeer een beetje, maar destijds hoorde je 'm in élke winkel waar een paar jeansbroeken verkocht werden en nadien weer helemaal niets meer.

Was dus erg hot, maar ook weer snel gedateerd. En nu? Ja, het valt toch wel mee, maar het is geen album dat je ongestraft heel vaak kan opleggen. Hij weet de sfeer heel goed te vinden, maar veel dieper gaat het toch ook weer niet.

avatar van RogerV
Had deze nog niet dus maar even voor drievijftig gekocht tweedehands.

De mix van jazz en deephouse was in 1995 nog tamelijk vernieuwend en dat maakt deze plaat wel tot een classic. Helaas is het allemaal voorbijgestreefd door producers die het beter deden. De tracks op zichzelf zijn toch weer niet zo sterk dat ze ook al die jaren later nog indrukwekkend zijn.

Maar wel prima geproduceerd en invloedrijk. Derhalve vier sterren.

avatar van ikhouvanmuziek
Eén van de beste albums die ik ooit in mijn leven heb leren kennen. Echt een sterk album.

avatar van Booyo
Helaas duurt het als heel album wat te lang, maar wat ga ik altijd lekker op deze beats. Een nummer als What's New is gewoon tijdloos, knap voor dit genre. Doet het ook nu weer erg goed in de herboren deephouse scene.

avatar van Booyo
Voor mij een raadsel overigens waarom de opvolger het zoveel beter doet, zowel qua aantal stemmen als het gemiddelde. Dit is toch echt stukken beter.

avatar van RogerV
De opvolger is op Blue Note uitgebracht dus dat had een wat grotere promotiemachine achter zich

avatar van iggy
Volgens mijn oortjes is de opvolger gewoon gevarieeder. En dus wat mij betreft beter

Calmdown!
Snap ook niet waarom het gemiddelde zo laag is. Lekkere sfeer, fijne melodieën en hele vette beats. Wat mij betreft ook zeker beter dan zijn opvolger.

avatar van Niek
De beat van Forget It is kopie van Push it Along (ATCQ). Toegevoegde waarde is vervolgens zeer beperkt. Dat somt een beetje de makke van deze muziek op: te makkelijk, niet spannend genoeg, tikkie saai.

Een deephouse Dj moet ook soms vroeg op de avond beginnen. mensen zijn nog aan de apéro, voor 130 bpm is het nog te vroeg. Dit soort platen staan bol van de ideale nummers om te openen. Mr. Navarre levert ook nog net iets meer vakmanschap dan de sample knippende deephouse producers vandaag de dag.

avatar van Robje1968
Een aardig album, maar vind Tourist een stuk beter.
Komt een beetje als "alledaags" over. Luistert wel lekker weg, maar doet mij niet zoveel.