St Germain - Boulevard (1995)

Frankrijk
Jazz / Electronic
Label: F

1. Deep in It (7:20)
  2. Thank U Mum (4 Everything You Did) * (12:34)
  3. Street Scene (4 Shazz) (15:46)
  4. Easy to Remember * (9:40)
  5. Sentimental Mood (10:20)
  6. What's New? (7:45)
  7. Dub Experience II (3:48)
  8. Forget It (7:57)
  9. Soul Salsa Soul * (10:36)
  10. Alabama Blues [Todd Edwards Vocal Mix] * (5:36)
avatar van Goodfella
Geen Tourist, maar nog steeds heel aardig.

avatar van T.O.
Mwa, ik vind hem niet echt onderdoen voor Tourist persoonlijk.

avatar van Daan
Lekkere muziek, maar deze CD kende ik nog niet.

Ik vind hem wel wat onderdoen voor tourist, wel een aardige cd.

avatar van John Doe
Ik vind dit meer een CD met z'n geweldige momenten, maar het is minder afwisselend en inventief dan Tourist en daardoor wat meer standaard Jazz/Dance.

avatar van T.O.
Tourist was voor mij iets teveel gepingel. Deze cd kent tenminste een aantal goeie, pompende deep house nummers, zoals Thank U Mum en vooral What's New?.

avatar van John Doe
Ik vind dat er juist op deze plaat meer 'gepingeld' wordt, die deep house nummers veranderen daar niet genoeg aan.

avatar van HiLL
Heerlijke cd voorop de achtergrond!

Idd My way is erg lekker!

avatar van strandsmurf
Niet alleen heerlijk muziek voor op de achtergrond. Ook heerlijk sexplaat!

avatar van FisherKing
Nou ben ik wel erg benieuwd

avatar van pauljojo
Erg goeie muziek... Vind deze inderdaad wel minder dan Tourist. Tourist is echt goooeed.

avatar van HiLL

avatar van VanDeGriend
HiLL schreef:

nee joh....

Jawel hoor

HiLL schreef:

Eens...

Lekker cd-tje, vind tourist wel iets beter.

avatar van kakature
Zeer goeie cd. Heb ik ontdekt na Tourist en ik vind Boulevard persoonlijk een stuk beter.

avatar van tnf
tnf
Eigenlijk niet veel mis met deze cd, het klinkt van begin tot eind erg lekker.

Het enige wat eraan mankeert is dat er weliswaar allemaal goede nummers op staan, maar geen enkel UITSTEKEND nummer. En die staan op Boulevard (edit, correctie: ik bedoelde 'Tourist') dan weer wel.

Deze is gewoon nét iets meer te beschouwen als behang.

EVANSHEWSON
tnf schreef:
Eigenlijk niet veel mis met deze cd, het klinkt van begin tot eind erg lekker.

Het enige wat eraan mankeert is dat er weliswaar allemaal goede nummers op staan, maar geen enkel UITSTEKEND nummer. En die staan op Boulevard dan weer wel.

Deze is gewoon nét iets meer te beschouwen als behang.

Dit IS Boulevard hoor...

Je bedoelt op Tourist, denk ik ?

Ja, deze hier vind ik ook stukken méér behang, geef mij ook maar Tourist.

2.5 voor dit behang, veel meer vind ik hier ook niet aan.

**1/2

avatar van tnf
tnf
Dat was inderdaad een foutje van mij. Ik heb mijn vorige post al gecorrigeerd.

avatar van LeRoi
Haalt het (zeker) niet bij Tourist, maar vooruit omdat het de 'voorloper van' is, 3*'n!

avatar van rien
Heerlijke wegchiller, met een jointje erbij is het echt ideaal

avatar van Reijersen
Onderhoudende plaatje van St. Germain. Erg loungy, relaxing en chilling. Niet verrassend goed, niet belabberd slecht. Maar af en toe wel iets te eentonig allemaal.

3 sterren.

avatar van Carolaah
Net als velen, vind ik dit een prima plaatje, maar voor mij haalt de 'Boulevard' het ook lang niet bij 'Tourist.' Die cd is wat mij betreft toch wat unieker in geluid en wat fijner, afwisselender om te luisteren.

avatar van The Blue Boy
Deze CD van St. Germain heb ik gekocht na Tourist. En ook dit vind ik zeker geen miskoop. Een uitstekende mix van Jazz en Dance.

- Deep In It --> 5,0* (Geweldig openingsnummer met een goede beat, lekker ritme en geweldige keyboardpartijen)

- Thank U Mum (4 Everything You Did) --> 4,5* (Ook een goed nummer, lekker tempo en leuke melodie, maar 12 minuten is wel wat te lang)

- Street Scene (4 Shazz) --> 5,0* (Één van de weinige downtempo nummers. Eveneens erg leuk. Vooral de hoeveelheid instrumenten die voorbijkomen maken het erg leuk. En hierbij vind ik 15 minuten niet te lang)

- Easy to Remember --> 5,0* (Dit nummer eens op de radio gehoord en beviel me erg goed. Leuk trompetspel en erg lekkere beat) (6:47)

- Sentimental Mood --> 4,5* (Leuk samenspel tussen trompet en saxofoon, maar wordt op den duur wel eentonig) (3:33)

- What's New? --> 5,0* (Rustige opbouw en later een flinke beat. De trompet alleen al houdt het nummer interessant)

- Dub Experience --> 4,5* (Langzaam nummer. Klinkt erg leuk, maar heeft niet erg veel te bieden)

- Forget It --> 4,5* (De beat is er vergeleken met de rest veel te hard ingemixt maar ik kan deze ook nog erg waarderen)

Leuke plaat voor de Jazz, Nu Jazz en de Deep House liefhebber (ik dus ). Geweldig album en ongeveer even leuk als Tourist

avatar van PaulieWalnuts

avatar van Toon1
PaulieWalnuts schreef:
Echt een belachelijk laag gemiddelde trouwens.

Belachelijk hoog gemiddelde! Het is nog steeds een voldoende

avatar van bramenstruik
PaulieWalnuts schreef:
Echt een belachelijk laag gemiddelde trouwens.

Ik schaar mij volledig achter deze opmerking. I like this album mucho. Wellicht een beetje aangespoord door een gezonde dosis nostalgia, maar dat het een dijk van een plaat is lijkt me wel duidelijk. 4.5* en beter dan 'Tourist'. Zo.

Deep in it
Thank you mum
Sentimental mood
What's new

avatar van PaulieWalnuts
Die beat van Forget It is gewoon van A Tribe Called Quest 'gejat' kwam ik laatst achter (Push It Along). Blijft toch het beste nummer van het album vind ik.

avatar van T.O.
Ja, je hoort dat het van Push It Along is gesampled inderdaad.

Hoewel die drums ook door ATCQ zijn gesampled natuurlijk.