Devin Townsend - Devlab (2004)

Canada

14. Devlab 14 (4:10)
  15. Devlab 15 (2:05)
avatar van james_cameron
0,5
Wazige soundscapes van deze geniale gek. Normaal gesproken vind ik alles wat Devin Townsend voortbrengt te gek, maar hier kan ik niets mee. Zelfs niet te genieten op de achtergrond. Niet alles wat hij in elkaar knutselt is dus de moeite van het uitbrengen waard...

avatar van james_cameron
0,5
De plaat krijgt nog wel een aantal positieve beoordelingen, wanneer je naar het gemiddelde kijkt. Ik ben benieuwd wat die mensen aanspreekt in dit allegaartje van geluiden...

avatar van Apieknar
Ooit de eerste paar minuten geluisterd. Wat een drama. Ik hield het niet lang vol.

avatar van dynamo d
Devlab kan ook niet worden gezien/beluisterd worden als een regulier album. Het is een ambient album waarop Devin Townsend met een allegaartje van geluiden aan het experimenteren is. Steven Wilson doet dat bijvoorbeeld ook maar hij brengt er wat meer structuur in aan. Omdat ik wel sympathie heb voor experimenten met muziek, geef ik 2,5*

avatar van milesdavisjr
Een plaat vol met vreemdsoortige geluiden, bliepjes, ambientinvloeden en een hoop electronica. De nummering van de plaat zal als een soort rode draad moeten dienen maar ik heb deze niet kunnen ontdekken. Voor de avantgardistische op horrorbeluste muziekliefhebber zal dit vehikel misschien nog zijn uitwerking kunnen hebben. Mij ontgaat echter de schoonheid van het gebodene. Vreemd genoeg hoort een dergelijke release wel bij Townsend, muziek maken en produceren vormt voor hem een uitlaatklep van alle verschillende emoties en gemoedstoestanden die bij zijn aandoening horen.
Die achterliggende gedachte begrijp ik, de uitwerking van deze plaat echter niet.

Tussenstand:

1. Ocean Machine