Communic - Payment of Existence (2008)

Noorwegen
Label: Nuclear Blast

1. On Ancient Ground (8:44)
  2. The Abandoned One (8:45)
  3. Becoming of Man (7:54)
  4. Payment of Existence (7:31)
  5. Through the Labyrinth of Years (5:46)
  6. Raven's Cry (8:18)
  7. Unpredictables of Life (6:39)
  8. Stone Carved Eyes (9:12)
avatar van Blind Faith
Het eerste voorproefje op de myspace van de band klinkt alvast veelbelovend. Weinig nieuws onder de zon, maar dat hoeft niet. Gewoon heerlijke proggy thrash.

avatar van james_cameron
Progressieve thrash-metal inderdaad, van zeer hoog niveau. De eerste twee songs zijn een beetje langdradig, maar de rest van het album maakt dit ruimschoots goed. Goede produktie, alleen het gitaargeluid kent soms iets te weinig detail. Het album deed me af en toe denken aan de latere albums van Nevermore.

avatar van Blind Faith
Stone carved eyes is geweldig, raven's cry ook. Die twee songs behoren tot het beste wat Communic al gemaakt heeft.

avatar van Blind Faith
Wat me trouwens ook altijd opvalt bij Communic is de geweldige stem van Oddleif. Schitterende zanger!

avatar van andnino
Een vet album! Het duurt even eer je erin bent, maar dat is zeker de moeite waard.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Tweede luisterbeurt ondertussen. Deze morgen heb ik eens de nieuwe van Dream Theater beluisterd, een matig positieve ervaring. Deze Communic roept een veel beter gevoel bij mij op: goede muzikanten, goede songs met ballen. Mooie ontdekking alweer.

avatar van Dream Theater
Mijn eerste kennismaking met deze Noorse band en een hele prettige. Laat nou Farewell to Kings van Rush een van mijn favoriete platen zijn en de hoesopzet van deze cd lijkt er veel op, maar dit terzijde, Het titelnummer hakt er gelijk lekker in en de riff van dit nummer ben je niet snel kwijt. Alleen jammer dat het nummer iets te lang zich herhaalt. Wat opvalt is de lekkere vette sound maar daarnaast de mooie melodieuze stukken en het fraaie stemgeluid van Oddleif Stensland. Nummers als Becoming of Man, Payment of Existence en Raven`s Cry zijn emotionele meesterwerkjes waar een geweldige spanningsboog op staat. Leuk om als metalfan weer eens wat nieuws te horen wat me echt boeit.