Method Man - Tical 0: The Prequel (2004)

Label: Def Jam

1. Intro (1:01)

met RZA

2. The Prequel (2:07)

met Street Life

3. Say What (4:11)

met Missy Elliott

4. What's Happenin' (3:52)

met Busta Rhymes

9. Rodeo (2:57)

met Ludacris

10. Baby Come On (4:01)

met Kardinal Offishall

11. Who Ya Rollin Wit (4:26)

met Shawnna en Street Life

12. Never Hold Back (3:05)

met Saukrates en E3

13. The Show (2:30)
  14. Act Right (3:17)
  15. Afterparty (3:12)

met Ghostface Killah

16. Crooked Letter I (3:48)

met Kon Artis en Street Life

17. Ridin' for Outro (1:01)

met Black Ice

18. Let's Do It * (4:37)
avatar van BoordAppel
Holy Crap! Komt ie er nu eindelijk aan! En belangrijker: zou het wat zijn? De tracks die ik gehoord heb (maar zo te zien niet op t album staan) waren aardig tot goed te noemen. Ben benieuwd.

avatar van Jordy
Hoor slechte verhalen, maar geloof niet dat ik er al iets van ken...

avatar van Daan
Ik was de cd aan het toevoegen, en toen zag ik bij het nummer 'Tease' dat het nummer samen is gemaakt door 'Chinky' en Method Man.. Maar moet dat eigenlijk niet die 'Chingy' zijn of is het gewoon een andere artiest..?

avatar van Jordy
Andere artiest.

't Is dat Ghostface nog leuke dingen doet, maar wat is het verder tegenwoordig toch triest gesteld met de Wu-Tang Clan. Een album vol ongeïnspireerde popliedjes, Meth heeft echt helemaal niets te melden. Alleen The After Party is leuk. Waarom heet dit Tical 0 ??

ik vind hem al met al nog wel meevallen, niet erg goed ,maar ook niet erg slecht...

Method man tical 0 : the prequel ****

Method man ; een rapper met een erg lekkere flow. Z'n nieuwe album staat vol zogenaamde pop-hiphop. Productie is in ieder geval in orde , ook featuring - artists zijn goed. Maar zoals jordy al zei , Method man heeft hier niet veel te zeggen. Dit moet zowat de top zijn van zogenaamde "bitches - drugs"lyrics die spijtig genoeg een vast kenmerk zijn geworden van hiphop. In ieder geval , het swingt allemaal en hij is als rapper zeker wat waard. Goed album.

@ Daan: Chinky is een zangeres.

Staan een paar aardige tracks op. The Turn is echt gruwelijk met een echte RZA beat, The Afterparty is ook zeer aardig. Rodeo vind ik erg lekker, ook al klinkt het retecommercieel. The Show en Act Right kunnen er ook wel mee door.

Jammer alleen dat we van Mef veel beter gewend zijn. Dit is net voldoende, maar niet uitmuntend, terwijl z'n MC-capaciteiten dat wel zijn.

Gelukkig wordt z'n nieuwe album door The RZA geproduceerd.

Relax
Ik kan niet wachten op zijn volgende album!
Ik heb nu de smaak te pakken van deze styles.

Relax
Het is toch een vermakelijk album, met lekkere beats.
Teksten zijn goed genoeg voor dit album, het behaald niet het niveau van zijn eerste album.
Ik vind het gewoon fijn om Method Man te horen rappen.

Bigking.nl schreef:
Gelukkig wordt z'n nieuwe album door The RZA geproduceerd.

Helemaal?

avatar van Cath
Best oke album. En daar stopt het ook wel. Ik hou gewoon van zijn stem:) Verder een beetje Busta Rhymes gehalte qua beats enzo.

badboy>u
weet iemand wanneer je de tracks van zijn nieuwe album the day after kan downloaden?? heb alleen fall out en die klinkt redelijk best goed dus ben zeker benieuwd naar de rest van het album ze zeggen dat rza er veel in produceert verdere zijn erick sermon scott storch zelfs en kwame de producers verder weet ik het niet meer

gezakt naar 3 sterren

eazyfan
Ik 2.5* .word zwakker met de keer dat je deze luistert.

ik nu ook:P

sut
Goed album, als je een artiest bent moet je ook mee kunnen komen in de tijd. Meth begon in 94 solo wat ook meteen zn beste album was maar de helft van de wereld snapte dat album voor geen meter. Hij probeert gewoon nieuwe dingen en blijft zn tijd vooruit.

Relax
What's Happenin met Busta Rhymes toen die op TV kwam was ik verslagen van hoe goed dat nummer wel niet is.
Ikzelf vind dat nummer het beste op het album en 1 van me favorietste nummers van Method Man, een soort klassiekertje voor mezelf dus

avatar van Sjaakspeare
Relax schreef:

Voor jezelf?

Ik scroll hier net naar beneden om te zeggen dat ik What's Happenin' zo'n ontzettend sterk nummer vind, en dan staat er boven het typhokje of hoe je 't ook wilt noemen, iemand die precies zegt wat ik ook had/heb!

avatar van Cath
Heey relax je hebt eindelijk je soulmate;)

avatar van seanpuffy
wel een goede cd had niet verwacht dat dit me zou liggen. heb lang getwijfeld om hem is te beluistern ook al had ik hem hier tijdje liggen maar ben wel blij dat ik hem is heb geluisterd.
kvind rodeo wel het beste op dit album.

avatar van FunkyMonk
Sjaakspeare schreef:

Voor jezelf?

Ik heb het ook altijd een héle dikke plaat gevonden. Wel spijtig dat hier verder zo weinigs goed opstaat. Vind dit Meth zn minste.

Gek genoeg vind ik dit ook wel een tof album.. Ach ja het was zomer, en ik had weinig cd's mee op vakantie.. Op den duur ga je het gewoon mooi vinden.. Een persoonlijk lekker albumpje..

avatar van thomzi50
Doe er toch een halfje vanaf. Wat zijn de teksten toch dra-ma-tisch. En wat heeft dit album in vredesnaam met Tical te maken?

avatar van Reijersen
Het gaat per album bergafwaarts met Method Man. Tjonge, wat is dit een onboeiend album. De lyrics zijn inderdaad belachelijk slecht en Method Man zelf schijnt er ook totaal geen zin in te hebben.

2 sterren.

we some dogs en whats happenin zijn wel leuk rodeo en never hold back zijn aardig, voor de rest vind ik deze cd niet zo goed.

avatar van thomzi50
Rodeo vind ik dramatisch slecht, vooral Ludacris' couplet.

nouja ieder zn eigen smaak zeg ik dan maar

Mezelf
Beter album dan Tical 2000 maar toch wel wat minder dan zijn debuutalbum. Het is een beetje meer mainstream dan voorheen en ook wel een beetje minder Wu-Tang dan voorheen. Je moet er van houden, ik kan er in ieder geval wel van genieten.

avatar van KILLERBEE99
The Motto

Echt een dikke track

toris
op een enkele track na, stelt dit bar weinig voor. Method Man is een van mijn favoriete rappers, en ook hier flowt hij vaak nog wel aardig, maar in combinatie met matige teksten en nog matigere beats klinkt het gewoon niet goed.