Het Beste Uit de Mega Top 100 '98 (1998)

Alternatieve titel: Mega Top 100 van 1998

Label: BMG

1. Paul de Leeuw - 'K Heb Je Lief (4:42)
  2. Backstreet Boys - As Long as You Love Me (3:30)
  3. Jewel - Foolish Games (3:57)
  4. Close II You - Baby Don't Go (4:16)
  5. All Saints - Never Ever (4:58)
  6. Janet Jackson - Together Again (4:02)
  7. Natalie Imbruglia - Torn (3:41)
  8. Robbie Williams - Angels (4:24)
  9. Espen Lind - When Susannah Cries (3:38)
  10. De Kast - Woorden Zonder Woorden (3:29)
  11. Céline Dion - My Heart Will Go On (4:37)
  12. Pappa Bear - Cherish (3:55)

met Van Der Toorn

13. Bløf - Liefs Uit London (3:58)
  14. Will Smith - Gettin' Jiggy with It (3:31)
  15. Aqua - My Oh My (3:24)
  16. Destiny's Child - No, No, No (3:26)
  17. Solid HarmoniE - I Want You to Want Me (3:28)
  18. Volumia! - Afscheid (4:35)
  19. K-Ci & Jojo - All My Life (3:34)
  20. Total Touch - I'll Say Goodbye (4:03)
  21. Lighthouse Family - High (4:35)
  22. Shania Twain - Still the One (3:16)
  23. Acda en de Munnik - Niet of Nooit Geweest (4:02)
  24. Vengaboys - We Like to Party (The Vengabus) (3:42)
  25. Mariah Carey - My All (3:50)
  26. Brandy en Monica - The Boy Is Mine (4:00)
  27. Ilse DeLange - I'm Not So Tough (4:27)
  28. Romeo - Secret Love (3:59)
  29. Marco Borsato - De Bestemming (4:25)
  30. Sparkle - Be Careful (5:13)

met R. Kelly

31. Des'ree - Life (3:26)
  32. LeAnn Rimes - How Do I Live (4:07)
  33. Henk Westbroek - Zelfs Je Naam Is Mooi (4:28)
  34. Ultimate Kaos - My Lover (3:14)
  35. Spice Girls - Viva Forever (4:12)
  36. Another Level - Freak Me (3:35)
  37. LCD - Zorba's Dance (2:56)
  38. Anouk - Sacrifice (3:57)
  39. Five - Everybody Get Up (3:04)
  40. The Kelly Family - I Will Be Your Bride (4:18)
Deze heb ik, en draaide ik toen erg veel. Er staan gewoon veel hits op, en hier en daar staan er toch wat popsingles op die inmiddels wel klassiekers te noemen zijn: Foolish games, Torn, Angels. Het valt me nu op dat er wel erg veel rustige nummers opstaan. Mijn favorieten zijn As long as you love me (schaam), Never ever, No no no, I'm not so tough, How do I live en ook Zelfs je naam is mooi. Er staat ook wel wat troep op (My oh my, Zorba's dance) maar het meeste is radiovriendelijke popmuziek.

avatar van tnf
tnf
Dat was gewoon de trend van toen. En daar ben ik tijdens m'n vakantiebaantje in de zomervakantie van dat jaar (papiertjes vouwen & inpakken) zo'n acht uur per dag zéér hardhandig mee geconfronteerd, twee weken lang. Want ja, er stond ook een radio aan. Ik hield van dance en werd erg agressief van deze trend.

Maar goed... Als mensen massaal middle of the road-muziek gaan kopen, komt zo'n jaaroverzicht daar automatisch grotendeels mee vol te staan.

Niets tegen bekende nummers op zich, maar deze dubbelaar werkt voor mij vast beter dan de sterkste slaappil. Liever muziek die een beetje tacky is (mits het nog redelijk in elkaar zit) dan über-burgerlijk. Dat het je ergens nog een beetje prikkelt. En nee, dit keer geen besprekingen van afzonderlijke nummers.

De Kast...

Ik ben normaal niet vies van dit soort verzamelaars. Staan altijd wel nummers op die gewoon leuk zijn of guilty pleasures. Maar hier valt er weinig kaf van het koren te scheiden. Ik kon maar 4 vinkjes kwijt, waarvan 1 voor de Spice Girls.

avatar van Hans Brouwer
En voor wie zijn die andere 3 sterren Herman Laat me raden . Eén ster voor Volumia!, één ster voor Total Touch en één ster voor............... . Toch niet Bløf hè

avatar van tnf
tnf
Of 37, of 40...

avatar van gemaster
0,5
Wat een vreselijke cd. Werkelijk geen één nummer is leuk.

avatar van vigil
1,0
Nou dat ben ik niet met je eens, ik heb erg goed gekeken en ik kom er achter dat ik Torn nog wel een aardig liedje is Verder is het inderdaad armoe troef. Maar ik ga toch voor het dubbele van jouw cijfer

Hans Brouwer schreef:

7, 8 en16.

En nee, Bløf komt hier niet binnen.

tnf schreef:
Of 37, of 40...

Dan nog liever Volumia en Total Touch.

handsome_devil
omg nr 36

avatar van FunkStar
Nee, dan die vreselijke cover van Cherish (Kool & The Gang).

Maar...ook wel leuke deuntjes hoor! Janet Jackson, Total Touch, Lighthouse Family.. CD1 is het beste wat mij betreft.

Father McKenzie
1 vol punt voor het aanstekelijke Gettin' Jiggy With It van Will Smith, het zal wel niet politiek correct zijn, maar ik mocht die hitjes wel van Will!

avatar van LucM
Ik kan hier met moeite 8 nummers aanvinken : tracks 7, 8, 11, 16, 21, 33, 35 en 38.
Daarnaast zijn er nog enkele nummers waarvan ik kan zeggen "gaat wel" maar meer dan 2* (ik ben doorgaans iets guller dan Father McKenzie) zit er absoluut niet in voor deze hitcompilatie.

avatar van kaztor
Hier staan alleen maar ballads op...

Sky Radio had een goede aan dat jaar.

avatar van LucM
Inderdaad een overdaad aan ballades, rock was in dat jaar blijkbaar taboe in de hitlijsten.

LucM schreef:
rock was in dat jaar blijkbaar taboe in de hitlijsten.

En sindsdien.

Kane, Nickelback etc. Dat noem ik geen rock. Dat is nep.

avatar van master-rens
Toen deze cd uitkwam was ik 5 jaar.
En ik herinner me de muziek nog zo goed...
Me ouders luisterden deze cd (te) vaak in de auto, en elk nummer, stuk voor stuk, hoef ik gelukkig nu niet meer aan te horen

Oke, één uitzondering.
My of My van Aqua is nog wel grappig

avatar van Madjack71
Backstreet Boys/Close II You/All Saints/Solid Harmonie/Vengaboys/Spice Girls/Another Level/Five....gelukkig worden we daardoor niet meer lastig gevallen. De jaren negentig waren synoniem voor magnetron muziek...5 minuutjes voorgefabriceerde noten en hoppa weer een hitje klaar.

De evenknie van de succesvoller en kwalitatief vaak behoorlijk aantrekkelijke serie Het Beste Uit de Top 40... per jaargang en als dubbel cd, biedt hier alles wat die serie niet biedt. Wat een armzalige verzameling nummers. Het wordt als het beste uit 1998 gepresenteerd, maar dat is het natuurlijk nooit. Zo veel slecht materiaal: er moet beter te vinden zijn geweest.
Ik heb hier niet eens 8 nummers kunnen aanvinken. Wel aardig zijn: Jewel, Janet Jackson, Natalie Imbruglia, the Lighthouse Family & LeAnn Rimes.

BrotherJohn
Ray of Light van Madonna was voor mij de (zomer)hit van dat jaar, maar die staat er niet eens op... Verder alleen een vinkje bij Torn van Natalia Imbruglia, van dat nummer was ik ook helemaal weg.