Hans Zimmer - Mission: Impossible 2 (2000)

Alternatieve titel: M:I-2

Duitsland
Score
Label: Hollywood

1. Hijack (4:09)
  2. Zap Mama "Iko-Iko" (3:23)
  3. Seville (4:32)

met Lisa Gerrard

4. Nyah [Film Version] (2:20)

met Heitor Pareira

5. "Mission:Impossible Theme" (0:39)
  6. The Heist (2:22)

11. Chimera (1:42)
  12. The Bait (1:00)
  13. Mano a Mano (4:22)

met Lisa Gerrard

14. Mission: Accomplished (1:44)
  15. Nyah and Ethan (5:05)
neo
Zimmer maakt zich onstervelijk (wanneer nou niet is beter de vraag )!! Zo is het thema van Nyah een prachtige flamingo track, waar de passie van afbruist, met dank aan Pareira. Af en toe breek een ritmische beat door. Het effectieve gitaar thema bereikt nog eens zijn hoogtepunt met de eind track. En wat rest dan nog meer? Zeldzaam mooie tracks waarvan hoogtepunten: Bare Island, Injection en Mano e Mano. Bare island begint als een spannende variatie op Carl Orff's meest bekende compositie, waarna het uitmond in een explosie van gitaargeweld, waarbij slechts wat accoorden van Shifrin effectief worden gebruikt. Injection, geeft de ruimte voor Gerrard onder begeleiding van Zimmer, wat zorgt voor een emotioneel hoogtepunt. Hier ook weer mooie overloop in Bare Island. Mano e Mano bouwt de spanning op, met veel drums, afgewisseld met Gerrard, wat bijzonder in het oor klinkt. Ik moest zelf nogal wennen aan de stijlen die gebruikt worden, maar na meerdere malen was de verslaving een feit. 5 sterren

avatar van Daan
Het valt mij de laatste tijd op dat ik heel vaak bij soundtracks van een film, de naam Hans Zimmer voorbij zie komen.

neo
Geloof mij, de komende dagen zal dit alleen nog maar erger worden Maar Zimmer is net als zoveel andere componisten erg druk bezig. Soms krijgt hij credit waarvanje je kan afvragen of hij die wel verdiend. Zo is er een ruzie ontstaan tussen hem en Rifkin:
They have been friends and companions for many, many years, but today they are bitter enemies: composer Hans Zimmer has been sued by his associate producer Jay Rifkin. According to the AP newswire, the lawsuit filed in Superior Court last week claims that Zimmer "has secretly conspired with the current resident composers to take business for himself, to the exclusion of Rifkin'' despite the fact that Rifking "helped build their company into a 'well-oiled machine'.''

According to Zimmer's lawyer, Bonnie Eskenazi, the German composer behind recent scores such as The Last Samurai and Matchstick Men "had been planning to end the 15-year business partnership with Rifkin for some time."

AP writes that "Rifkin seeks damages in excess of $10 million for the business that he has allegedly lost as a result."

Hoe dan ook hij is enorm populair geworden wat met The Rock eigenlijk echt is begonnen. Horner, Williams, Goldsmith componeren in een jaar soms nog meer, maar vallen wat minder op. Alhoewel Williams bv ook zeer bekend is bij het normale publiek. En dan kan het idd zo zijn dat je hierdoor het idee kan krijgen dat hij wel enorm veel aan het doen is.

Weet iemand hoe dat nummer heet bij de scene dat Tom door de muur springt en zn parachute opent?

hollywood schreef:

Injection is er net voor, geen idee welke muziek er dan volgt.

neo
Dat is op dat moment nog steeds Injection in de film.

1 van de slechste scores dat ik van Hans zimmer al gehoord heb. Meestal vind ik ze van hans zimmer heel goed. Er was zo geen enkel liedje dat heel goed is of er bovenuit kwam. 2, 3, 4 en 15 vond ik vreselijk.

neo
Vond juist vooral al Spaanse gitaar stukken een waar genot. Al helemaal in combinatie met de stem van Lisa Gerrard in Seville.

Dan zal je Spanglish ook wel niet zoveel vinden?

Spanglish heb ik nog niet. Die zal ik dan ook eens moeten beluisteren.

Helaas niet meer te koop, blijkbaar. Op allerlei sites vind je alleen nog de soundtrack inspired by, met nummers van Limp Bizkit en dergelijke. Dan maar tweedehands zoeken.

avatar van Thunderball
Deze afgelopen weekend aangeschaft.
Jaren lang spijt gehad dat ik deze niet had gekocht destijds, terwijl ie toch maaanden lang bij de V&D had gelegen.

Goed, maar toch is de luisterervaring, zonder de beelden van de film er bij, een lichte teleurstelling.
Ik vind vooral dat zeer sterke tracks -die in de film al erg opvielen- afgewisseld worden met matige nr's.

Vooral het Spaanse gedeelte, Seville, met flamenco invloeden is zeer sfeervol. Geldt ook voor de Nyah-track.

Het mooiste vind ik Injection, dat maakte in de film al zeer veel indruk. De emotie en spanning lijken uit je speakers te willen ontsnappen.
Sowieso alle tracks waarop Gerrard is te horen vind ik prachtig. Hier was het nog niet echt een truukje.

Wat ik dan bv weer heel erg zwak vind is de op bijna hardrock lijkende versie van het MI theme, over het ontbreken van het The Plot theme wil ik het dan nog niet eens hebben.
In een serie van films als deze MI hoort gewoon dat beroemde theme te zitten en wel op de normale manier gespeeld.

En waarom is track 2 nu weer niet de versie die je in de film hoort, zal wel weer een rechtekwestie zijn neem ik aan? Vrij irritant.

Een dikke zeven, ofwel 3.5 ster.

avatar van andnino
Ik verwachtte bij dit album juist een enorm spanningsgerichte soundtrack, zoals die van Call of Duty: Modern Warfare 2. Ik mis hier alleen een beetje spanning, en het geheel doet me ook niet zoveel. Voorlopig een 3*.

avatar van JohnWilliams
Ik snap niets van mijn cijfer wat ik hiervoor heb gegeven.
De score is zeker aardig, vooral Nyah en injection zijn tof, 3,5*.

Na gisteren de film te hebben gezien toch maar nog eens de score herbeluisterd omdat ik deze zo weinig had gegeven. Ik snap niet goed hoe het komt dat ik deze zo weinig geven heb. Het is een goede score. Injection is echt een super nummer. Kan het blijven beluisteren.

avatar van Thiver
Ik kan haast niet geloven dat de cd-cover niet de beeltenis van Tom Cruise bevat, maar wel John Woo's duiven. Haast net zo gek als het gegeven dat de muziek van de zesde Mission: Impossible een stuk Zimmeriaanser klinkt dan dan die van het deel waarvoor Zimmer zelf de muziek verzorgde.