Hans Zimmer - Mission: Impossible 2 (2000)

Alternatieve titel: M:I-2

Duitsland
Score
Label: Hollywood

1. Hijack (4:09)
  2. Zap Mama "Iko-Iko" (3:23)
  3. Seville (4:32)

met Lisa Gerrard

4. Nyah [Film Version] (2:20)

met Heitor Pareira

5. "Mission:Impossible Theme" (0:39)
  6. The Heist (2:22)

11. Chimera (1:42)
  12. The Bait (1:00)
  13. Mano a Mano (4:22)

met Lisa Gerrard

14. Mission: Accomplished (1:44)
  15. Nyah and Ethan (5:05)
avatar van Thunderball
Deze afgelopen weekend aangeschaft.
Jaren lang spijt gehad dat ik deze niet had gekocht destijds, terwijl ie toch maaanden lang bij de V&D had gelegen.

Goed, maar toch is de luisterervaring, zonder de beelden van de film er bij, een lichte teleurstelling.
Ik vind vooral dat zeer sterke tracks -die in de film al erg opvielen- afgewisseld worden met matige nr's.

Vooral het Spaanse gedeelte, Seville, met flamenco invloeden is zeer sfeervol. Geldt ook voor de Nyah-track.

Het mooiste vind ik Injection, dat maakte in de film al zeer veel indruk. De emotie en spanning lijken uit je speakers te willen ontsnappen.
Sowieso alle tracks waarop Gerrard is te horen vind ik prachtig. Hier was het nog niet echt een truukje.

Wat ik dan bv weer heel erg zwak vind is de op bijna hardrock lijkende versie van het MI theme, over het ontbreken van het The Plot theme wil ik het dan nog niet eens hebben.
In een serie van films als deze MI hoort gewoon dat beroemde theme te zitten en wel op de normale manier gespeeld.

En waarom is track 2 nu weer niet de versie die je in de film hoort, zal wel weer een rechtekwestie zijn neem ik aan? Vrij irritant.

Een dikke zeven, ofwel 3.5 ster.

avatar van andnino
Ik verwachtte bij dit album juist een enorm spanningsgerichte soundtrack, zoals die van Call of Duty: Modern Warfare 2. Ik mis hier alleen een beetje spanning, en het geheel doet me ook niet zoveel. Voorlopig een 3*.