Paul Young - Wherever I Lay My Hat (2008)

Alternatieve titel: The Best Of

Pop / Soul
Label: Music Club Deluxe

1. Wherever I Lay My Hat (4:12)
  2. Come Back and Stay (4:24)
  3. Love of the Common People (3:41)
  4. I'm Gonna Tear Your Playhouse Down (4:47)
  5. Everything Must Change (5:33)
  6. Every Time You Go Away (4:28)
  7. Tomb of Memories (3:51)
  8. Wonderland (5:04)
  9. Some People (5:06)
  10. Why Does a Man Have to Be Strong (4:23)
  11. Softly Whispering I Love You (3:45)
  12. Oh Girl (3:37)
  13. Heaven Can Wait (4:11)
  14. Calling You (5:09)
  15. Don't Dream It's Over (4:23)
  16. Now I Know What Made Otis Blue (4:00)
  17. Hope in a Hopeless World (4:19)
  18. It Will Be You (4:39)
  19. Love Will Tear Us Apart (4:56)
  20. Iron Out the Rough Spots (7:29)
  21. Soldier's Things (6:21)
  22. I Was in Chains (5:43)
  23. Man in the Iron Mask (3:14)
  24. Little Bit of Love (3:51)
  25. Love Hurts (3:02)
  26. Broken Man (3:56)
  27. This Means Anything (3:13)
  28. Ku Ku Kurama (4:19)
  29. Together (4:33)
  30. Stop on By (5:22)
  31. Come Back and Stay [12"] (7:56)
  32. Love of the Common People [12"] (5:47)
  33. I'm Gonna Tear Your Playhouse Down [Special Extended Mix] (9:19)
Father McKenzie
Deze best of begint sterk maar zakt na een tiental tracks behoorlijk in.
Paul's versie van Love Will Tear Us Apart vind ik best goed!

avatar van LucM
Deze compilatie heb ik onlangs ook aangeschaft (ter vervanging van het grijsgedraaide "No Parlez"). Zeer compleet, al zijn inderdaad niet alle songs sterk. Overigens bestaat een groot gedeelte van Paul Youngs oeuvre uit covers, die wel goed zijn ingezongen met blanke soulstem.
"Come Back and Stay", "Love of the Common People", "Broken Man" en "Now I Know What Made Otis Blue" vind ik de beste songs hierop. Zijn versie van "Wherever I Lay My Hat" van Marvin Gaye vind ik ook erg goed.

avatar van kaztor
Toch wel een pluspunt dat dat dramatische Senza Una Donna weggelaten is....

Wat een dooie liftmuziek is dat, zeg!

avatar van Snakeskin
De eerste twee album zijn zeer ruim vertegenwoordigd. Na het uitbrengen van het uitstekende "secret of association" zakte Paul Young af naar een steeds bedenkelijker niveau, waarmee verkaard waarom er zoveel nummers van de eerste twee platen terug zijn te vinden.

avatar van Gert P
Heb hem onlangs ook aangeschaft en eigenlijk hadden ze een 1 disc mogen maken met echt zijn beste nummers er op en daar horen geen love hurts en oa little bit of love op.
Dan had het waarschijnlijk 5 * gekregen. Ook op de 2de cd staan wel wat leuke nummers op dus had wel gekund een hele goede verzamelaar.
Hier is dus niet kwaliteit voor kwantiteit gegaan helaas.
Had toch liever sense una donna gehad dan die Paul Rogers cover of love hurts.

avatar van Rinus
Ik vind dit toch wel een hele goede compilatie van deze zanger. Niet alle nummers zijn even sterk, maar door de bank genomen is het toch uiterst geniet. Zijn uitvoering van Love will tear us apart vind ik werelds. Mooie geluidskwaliteit ook.

avatar van LucM
Ik herinner mij goed dat zijn versie van Love Will Tear Us Apart door de fans van Joy Division heiligschennis werd genoemd maar slecht vind ik het toch niet, ik ken véél slechtere covers. Al vind ik het orgineel van Joy Division natuurlijk een stuk beter.

avatar van bikkel2
Joy Division is natuurlijk wel een band geweest met een bepaalde lading . Zelfmoord van de zanger Ian Curtis en de sombere thematiek die vertaald wordt in zwaarmoedige songs .
Dan komt er een hip fris zangertje en die gaat er doodleuk mee aan de haal .

ik vind het ook geen slechte cover hoor , maar ik begrijp de reacties van die fans wel .

avatar van dynamo d
Ik mis hierop Bite the Hand that Feeds. Verder een ordentelijk overzicht van Paul Young met als hoogtepunten Come Back and Stay, en I'm Gonna Tear Your Playhouse Down. Een aantal covers zoals Love Will Tear Us Apart en Love Hurts hoeven van mij niet zo. Een mede door Paul Young geschreven nummer als Together is daarentegen wel de moeite waard.

avatar van dazzler
WHEREVER I LAY MY HAT

Zoals steeds pakt Music Club Deluxe uit met een dubbel overzicht van de artiest in kwestie.
En zoals steeds betekent dat een kans om het belangrijkste voor weinig geld in huis te halen.

Een overzichtje.

NO PARLEZ (1983) 7 tracks

Van dit album staan alle singles op de verzamelaar. En dat zijn er wat.

Het begon met Love of the Common People (pas bij de derde release een hit
dankzij een compacte single remix), Iron out the Rough Spots (hier in extended versie),
Wherever I Lay My Hat (single versie van de UK nummer 1), Come Back and Stay (single versie
en doorbraak in Europa) en Love Will Tear Us Apart (nu album versie van de Benelux single).

Broken Man mocht niet ontbreken. De b-kant van Wherever I Lay My Hat
en misschien wel het mooiste nummer dat Paul Young ooit zelf geschreven heeft.
Verder tel ik nog het overbodige Ku Ku Kurama (jammer dat de fijne titeltrack ontbreekt).

THE SECRET OF ASSOCIATION (1985) 7 tracks + 1 bonustrack

I'm Gonna Tear Your Playhouse Down (single versie), Everything Must Change,
Everyt Tme You Go Away (single versie) en Tomb of Memories zijn hier de hitsingles.

Ook de uitstekende albumtracks Soldier's Things en I Was in Chains ontbreken niet.
This Means Anything is overbodig en Man in the Iron Mask was een bonustrack uit deze periode.
Ik had inderdaad ook liever Bite the Hand That Feeds in de plaats gezien.

BETWEEN TWO FIRES (1986) 3 tracks

Ook hier zijn de singles present: Wonderland, Sompe People
en Why Does a Man Have to Be Strong, al ging het toen snel bergaf met de carrière.

OTHER VOICES (1990) 6 tracks

Een eerste comebackalbum met op deze verzamelaar plaats voor de singles
Softly Whispering I Love You, Oh Girl en Calling You, maar heeft verder ook aandacht
voor de albumtracks Little Bit of Love, Together en Stop on By.

De wat ongelukkige Crowded House cover Don't Dream It's Over
was oorspronkelijk terug te vinden op zijn eerste best of From Time to Time (1991).

THE CROSSING (1993) 3 tracks

Dit laatste album voor Sony levert de sterke comeback single Now I Know
What Made Otis Blue, Hope in a Hopeless World en tenslotte It Will Be You.

Eindigen doen we met drie sterke extended versies uit de beginperiode.

O ja, Love Hurts kon ik niet meteen thuisbrengen.
Dat blijkt een nummer te zijn dat dateert uit Pauls carrière met The Q-Tips.