Gregg Allman - The Gregg Allman Tour (1974)

Rock / Blues
Label: Capricorn

1. Don't Mess Up a Good Thing (5:06)
  2. Queen of Hearts (7:43)
  3. I Feel So Bad (4:47)
  4. Stand Back (3:32)
  5. Cowboy - Time Will Take Us (5:51)
  6. Cowboy - Where Can You Go? (8:10)
  7. Double Cross (4:41)
  8. Dreams (7:29)
  9. Are You Lonely for Me Baby (4:27)
  10. Turn on Your Love Light (10:45)
  11. Oncoming Traffic (5:56)
  12. Will the Circle Be Unbroken (7:21)
Kingsnake
Weet niet zoveel te vertellen over deze plaat.

Ik snap ook niet waarom track 7 en 8 gelijkluidend zijn.
Ik zal het nog eens nakijken.

Heeft iemand toevallig deze elpee?!?

avatar van Larzz
De volgorde klopt niet. En de gelijkluidende tracks zijn op de LP en cd track nr 5 en 6. Ze zijn gespeeld door de band Cowboy die toen het voorprogramma en de begeleidingsband was van Gregg Allman. Heel genereus dat 2 nummers van de band op deze dubbel LP belandde. Gregg speelt op Where Can You Go nog mee op orgel. De plaat is verder fantastisch met geweldige versies van diverse solo en ABB tracks gespeeld met blazers en op 2 nrs een heel orkest. Wat een stem had die Allman. Fantastisch. Helaas is vooral de cd erg moeilijk aan te komen. Mij is het onlangs gelukt om een mooie geremasterde versie tegen gewone prijs te bemachtigen. Erg blij mee. Hier de juiste cd volgorde:

1 Don't Mess Up A Good Thing
10 Turn On Your Love Light
11 Oncoming Traffic
12 Will The Circle Be Unbroken

Mssr Renard
Deze per ongeluk een te lage score gegeven.
Deze plaat is magistraal. Gregg weet zich ook omringd door een all-star cast.

Om te beginnen speelt de band Cowboy (Tommy Talton, Scott Boyer), twee Allman Brothers (Chuck Leavell, Jaimoe) en verder nog sessiemuzikanten Bill Stewart (drums) , Randall Bramblett (sax) en bassist Ken Tibbetts en een hoornsectie en drie backing vocalists. Een lekkere volle sound dus, maar niet als the Allmans, maar op een meer laid back-manier.

Gregg pakt het aan zoals hij het op de studioplaat Laid Back aanpakte: meer ruimte voor rhythm & blues, gospel en soul. Geen slideguitar-bluesjams dus. De hoorns en achtergrondzang geven het een lekker funky beleving mee.

Cowboy krijgt trouwens twee nummers op deze livedubbelaar. Een onbekende maar zekker wel aan te bevelen band (ook op Capricorn trouwens). Toevallig hebben Chuck en Randall ook bij Cowboy gespeeld dus het is niet zo raar dat het zo strak en lekker klinkt.

De strijkarrangementen zijn trouwens ook erg smaakvol. Zo mooi heeft Dreams bijvoorbeeld nog nooit geklonken. Prachtige gitaarsolo ook van Tommy Talton.

Noot: Jaimoe en Chuck beginnen ná het uiteenvallen van the Brothers een nieuwe band, genaamd Sea Level, waar ook de hierop meespelende Randall Bramblett van deel uit zal gaan maken.

Voor degene die Laid Back een fijne plaat vinden, en wat dieper in de Southern Rock willen duiken, is deze dubbelplaat een erg gave aanwinst. Maar iedereen zou deze eigenlijk eens moeten opzetten.

avatar van milesdavisjr

Eens, het was een gave van Allman om meerdere genres tot een geheel te smeden. Country en Rhythm & Blues bleef vaak de basis, maar de wijze waarop Allman deze stijlen vermengd met soul, rock, funk en blues en dat voor het voetlicht brengt is geweldig. Prijsnummer; het swingende I Feel So Bad. Nog een positieve noot bij deze live registratie; de warme productie.

avatar van blaauwtje
Vandaag een gaaf exemplaar op de kop getikt, slechts 7 euro voor deze magistrale live lp, big band , fusion, jazz , rock, soul alles aan elkaar gesmeed door meester Allman himself.

Mssr Renard
Deze magistrale plaat krijgt alsnog een 5* score.

Het is namelijk niet alleen een geweldige Gregg Allman die we horen, maar ook Randall Bramblett (saxofoon), Chuck Leavell (piano, elec. piano), Tommy Talton (gitaar) en Scott Boyer (gitaar) en trouwe Jaimoe op drums samen met Bill Stewart op drums.

We horen hier dus zowel Cowboy (Talton, Boyer, Bramblett, Bill Stewart, Leavell) en de cast van Laid Back en al een vroege samenwerking van Leavell/Jaimoe/Bramblett die niet veel later ook samen Sea Level zouden gaan vormen.

Wat dat betreft komt zoveel talent op één plaat samen, en alles erg mooi geproduceerd door Johhny Sandlin. Eigenlijk speelde de hele zwik al op Laid Back met Gregg Allman (sans Randall Bramblett).

De Cowboy-songs zijn trouwens meer dan de moeite waard. Een band die niet bekend is geworden, en geheel ten onrechte.

Gregg zorgt ook dat de Allman Brothers-nummers (op Dreams en Stand Back na) niet worden gespeeld, maar beperkt zich tot nummers van Laid Back, aangevuld met oa nieuwe song Oncoming Traffic.