menu

Gary Moore - Wild Frontier (1987)

mijn stem
3,67 (100)
100 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Virgin

 1. Over the Hills and Far Away (5:20)
 2. Wild Frontier (4:14)
 3. Take a Little Time (4:05)
 4. The Loner (5:54)
 5. Friday on My Mind (4:11)
 6. Strangers in the Darkness (4:38)
 7. Thunder Rising (5:43)
 8. Johnny Boy (3:15)
 9. Over the Hills and Far Away [12" Version] * (7:26)
 10. Wild Fontier [12" Version] * (6:37)
 11. Crying in the Shadows * (5:02)
 12. The Loner [Extented Mix] * (7:17)
 13. Friday on My Mind [12" Version] * (6:15)
toon 5 bonustracks
totale tijdsduur: 37:20 (1:09:57)
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,5
Dit album vond ik eigenlijk best heel leuk indertijd. Het was over voor mij toen Gary Moore op blues tour ging, dat vind ik wel heel erg gericht op de massa en sprak mij totaal niet aan.

DutchViking
Dit is toch wel een van de betere Gary Moore-platen. Vooral het prachtige Johnny Boy spreekt me aan of het uitstekende instrumentaaltje The Loner. De songs zijn erg afwisselend, hoewel niet alle nummers even goed zijn.

avatar van Snappy
3,5
Dat is lang geleden! Voor mij de beste de Gary Moore. Geen bijzonder album, maar wel goed genoeg om deze zo af toe te draaien.

4,0
Ik heb al zijn plaaten. Oh, bent gij dat . Dit is de beste!

avatar van Saldek
3,5
Ik vind dit album erg 'eighties'-rock. Kicke, dat zeker, maar wel eighties. Daarom heb ik zolang geaarzeld dit album aan te schaffen. Want eigenlijk wilde ik het album alleen voor 'Johnny boy', maar bovenal voor de kick-ass-donderstralende-o zo waanzinnige- 'Thunder rising'. Wat is dat een klassesong zeg. Nu heb ik 'm enkele maanden geleden alleen voor deze songs toch maar een keer aangeschaft. Heb er geen moment spijt van gehad.

3,5
Met name The Loner is een prachtig nummer maar voor de rest erg gezapig. Gary Moore live spreekt me toch veel meer aan. Het nummer The Loner live (at Hammersmith Odeon 2 April 1987) is ooit in beperkte editie op Maxi single (45 toeren LP) uitgebracht. Vraag me af of dit ooit ergens op CD is verschenen in deze live uitvoering. Wie het weet mag het zeggen.

avatar van Casartelli
2,5
Casartelli (moderator)
wat zal ik ervan zeggen...

Over the hills and far away is toch wel het ultieme bewijs dat het gemiddelde gezapige jaren '80 nummer met ruime afstand te verkiezen is boven het gemiddelde pseudo-intellectuele post-nirvana jaren '90 nummer


Empyrium
Sterk album die inderdaad de tand des tijds niet helemaal heeft overleeft. Dit komt met name door het gebruik van een drumcomputer, en als je weet hoe die klonken in de jaren '80.....

Maar het songmateriaal is ijzersterk, Over the Hills And far Away, Wild Frontier (wordt ook even stilgestaan bij het overlijden van Philip Lynott), het wondermooie The Loner, Strangers in the Darkness, Thunder Rising en natuurlijk het eerbetoon aan zijn vriend Philip Lynott, Johnny Boy.

Hoe veel beter de sound had kunnen zijn blijkt uit de registratie van deze tour, opgenomen in Zweden, met oa Eric Singer (KISS, Black Sabbath, Alice Cooper) op drums.

Zoek eigenlijk de geremasterde versie daar de sound er een stukje beter op staat.

avatar van glenn53
4,5
€ 4,99 bij cosmox

avatar van devel-hunt
Deze plaat na een erg lange tijd weer eens uit de kast gepakt, en het moet gezegd: het viel niet mee, de tijd is voor deze plaat alles behalve aardig geweest. Wat eerder powelfull en sterk klonk, maakt nu een logge achterhaalde indruk.

Wat met veel jaren 80 platen is gebeurt is dat ze vaak door toentertijd moderne technieken nog gedateerder zijn gaan klinken als vele jaren 70 platen. Glad en overgeproduceert, hetgeen zelfs het geval is met een plaat die toen als een echte stevige te boek stond!! Gratis af te halen voor de liefhebber!

Empyrium
Deze plaat klinkt alles behalve log, wel verouderd, en soms te poppy maar de songs zijn sterk. Qua sound doet hij mij denken aan Tug of War van paul McCartney. Veel te dunne sound.

avatar van Sir Spamalot
4,0
Jammer van die drumcomputer, want een echte drummer zal altijd meer toevoegen. Het geluid is een beetje symptomatisch voor die periode, dus gedateerd of niet: een discussie die altijd zijn gang gaat vinden. Wel lekkere nummers: Over the Hills and Far Away, The Loner, Thunder Rising, Johnny Boy. Ik let er ook op dat op dit album de stem van Gary Moore er bijzonder goed doorkomt, raar maar waar...

avatar van Jumpjet
4,0
In tegenstelling tot zijn eerdere, wat meer recht toe - recht aan hardrockplaten, komt Moore hier met een aantal sfeervolle, melancholische songs. Dat zal voor een groot deel hebben gelegen aan de dood van zijn maat Phil Lynott het jaar daarvoor. Een plaat met pracht songs als Wild Frontier, the Loner (wat een SUPER instrumentaal) en Thunder RIsing had op zijn minst een echte drummer verdiend. Jammer ook van die slappe cover Friday on my mind. Maar door het blikken jaren '80-geluid hoor ik nog steeds een geïnspireerde muzikant.

avatar van muziekhater
3,5
Casartelli schreef:
wat zal ik ervan zeggen...

Over the hills and far away is toch wel het ultieme bewijs dat het gemiddelde gezapige jaren '80 nummer met ruime afstand te verkiezen is boven het gemiddelde pseudo-intellectuele post-nirvana jaren '90 nummerAMEN!

avatar van B.Robertson
4,0
B.Robertson (crew)
Het blijft een mooi album, jammer van de drum machine maar het is niet anders. De cover van Friday on My Mind is nog het grootste minpunt. Het droefgeestige Crying in the Shadows is veel beter; hier als bonus track en thuis ergens op maxi-single. Van Wild Frontier is Take a Little Time ook niet al te denderend, de rest is allemaal vrij sterk.

avatar van Sir Spamalot
4,0
Eindelijk een aantal weken geleden op vinyl gevonden voor een zeer democratische prijs. Elk nadeel (die drumcomputer) heeft zijn voordeel (de songs). The Loner is een prachtig instrumentaal nummer. Opvallend is tevens het aantal producers op deze plaat: Peter Collins, Pete Smith, James Barton en Gary Moore. Geld zal geen probleem zijn geweest. Met de teksten van Friday On My Mind kan ik een band opbouwen, ik ben ook geen maandagmens .

avatar van Edwynn
Productioneel gezien had het allicht beter gekund, inderdaad. En waar al die verschillende producers voor nodig waren, is mij ook een raadsel.

Dat laat onverlet dat er met Over The Hills And Far Away (ooit nog een hit in Nederland), het reeds gememoreerde The Loner en het spetterende Thunder Rising toch wel heel veel kwaliteit staat op deze plaat.

Friday On My Mind vind ik dan weer niet zo nodig, maar je kan niet alles hebben. Ik hoor dit veel liever dan het gezapige werk vanaf Still Got The Blues.

avatar van hmaeghs
3,5
Vanalles op aan te merken, maar The Loner en Johnny Boy maken voor mij alles goed. Tracks with a true spirit. Op Cozy Powell - Over the Top ... staat een eerdere (eveneens mooie) uitvoering van The Loner met Clem Clempson op gitaar. Gary Moore speelt op dat album ook mee op Killers en hoe. Een van zijn meest intense en gevarieerde solo's. Jazz, blues en rock in een wervelende smelkroes.

avatar van uffing
Ik heb op mijn laptop een playlist met ruim 2000 nummers die ik altijd in willekeurige volgorde laat afspelen. Vanavond klikte ik op play en het eerste nummer dat gespeeld werd, was Over the Hills and far away. 1 dag na zijn dood; wie zegt dat toeval niet bestaat, of is het een hoger macht.....?

R.I.P. Gary, ik ga nog maar eens een oude Thin Lizzy opzetten.

avatar van vielip
4,0
Dit album reken ik absoluut tot de betere werkjes van Moore! Over the hills, Thunder rising, The loner, Johnny boy, Wild frontier; het zijn stuk voor stuk prachtsongs. De produktie is inderdaad iets té 80's. Die drumcomputer is daar ook behoorlijk debet aan maar ja, Moore kon geen drummer vinden die de sound kon neerzetten die hij zocht. Jammer want Eric Singer speelde deze nummers geweldig tijdens de tour, volgend op dit album.

avatar van Von Helsing
5,0
Uitstekend album van Gary Moore. Over The Hills and Far Away, Wild Frontier, Thunder Rising, The Loner behoren tot het betere werk van Gary Moore. In eerste instantie was het de bedoeling dat dit album met de hulp van Philip Lynott tot stand zou komen maar helaas is het daar niet van gekomen. Op Wild Frontier (de track) refereert Gary aan het overlijden van zijn vriend en Johnny Boy is een mooi eerbetoon.

Een aantal tracks werden in 1986 al live uitgevoerd door Gary. Deze tracks verschenen later op de 12" inch uitvoeringen van Over The Hills, Wild Frontier, Friday On My Mind en The Loner.

Aan te raden is de video "Live at Isstadion Stockholm" van de Wild Frontier Tour. Wordt nu wel eens tijd om deze op DVD uit te brengen en dat het liefst samen met de video "Emerald Aisles: Gary Moore Live In Ireland".

avatar van vielip
4,0
Von Helsing schreef:


Aan te raden is de video "Live at Isstadion Stockholm" van de Wild Frontier Tour. Wordt nu wel eens tijd om deze op DVD uit te brengen en dat het liefst samen met de video "Emerald Aisles: Gary Moore Live In Ireland".


Ik heb ze beide als bootleg maar ben het helemaal met je eens dat het hoog tijd is om die eens officieel uit te brengen!
Geweldige opnames!!

avatar van Rinus
4,0
Van zijn pre-blues periode, vind ik dit toch wel zijn meest sterke album, en ook nog eens een keertje redelijk Iers beinvloed.

avatar van Heer Hendrik
3,5
Wat begint dit album overdonderend met Over the hills.... en Wild frontier. Al moet ik wel zeggen dat ik het gevoel krijg dat Wild Frontier niet helemaal af is. maar dan nog is het een lekker nummer. Het album zakt daarna in met Take a little time en The loner. Ja ik zal waarschijnlijk 1 van de weinigen zijn die dat nummer niet bijzonder vinden. Friday on my mind vind ik werkelijk een abominabele cover..Brr....

maar de laatse 3 nummers maken wel heel veel goed. Strangers in the darkness.. goede Ballad en ja Thunder rising. Met zo'n titel kan je ook niets anders verwachten dan een snel rockend nummer wat maar niet ophoudt..heerlijk.
Johnny Boy ..is een mooi slot.
het album bevat een vleugje ierse folk, wat ik wel kan waarderen. Helaas vind ik het album in zijn geheel een beetje onsamenhangend. de cover Friday on my mind kan ik maar moeilijk rijmen met Over the hills and far away.. Die nummers staan wel lijnrecht tegenover elkaar. De jaren 80 p[roduktie doet het album hier en daar ook niet echt goed. Jammer, maar er blijft nog genoeg te genieten

avatar van Karma_To_Burn
3,5
Voor mij persoonlijk over het algemeen gezien best een vergeetbaar plaatje helaas, misschien groeit mij waardering nog wel bij meerdere luisterbeurten?
Tegelijkertijd is het ook zeker niet het geval dat ik hier totaal negatief over ben, er staan wel degelijk een paar erg lekkere en fijne nummers op.
Over the Hills and Far Away , The Loner, Thunder Rising & de als bonustrack Crying in the shadows zijn nummers die gekoesterd mogen worden en nummers die ik ongetwijfeld nog veel vaker ga opzetten.
Jammer genoeg doen Take a Little Time, de cover Friday on My Mind en Strangers in the Darkness mij weer vrij weinig, het lijkt erop als of deze nummers typisch jaren 80 waren(de strakke geluiden) en dat het tegenwoordig te gedateerd is gaan klinken.
Wild Frontier & Johnny Boy zijn redelijk maar geen persoonlijke favorieten voor me.

Helemaal geen verkeerd album dus, maar de tand des tijds heeft dit album helaas wel aangetast.

3*

3,5
een minder album, maar toch genietbaar

avatar van vielip
4,0
Karma_To_Burn schreef:

Helemaal geen verkeerd album dus, maar de tand des tijds heeft dit album helaas wel aangetast.Daar speelt de drumcomputer een niet onaanzienlijke rol in...

avatar van Karma_To_Burn
3,5
vielip schreef:
Daar speelt de drumcomputer een niet onaanzienlijke rol in...

Dat is inderdaad wel typisch jaren 80 ja, ik ben daar nooit zo weg van geweest dat blikkerige geluid.

avatar van the crook
3,5
Afgelopen week heb ik dit album voor het eerst in jaren weer eens gedraaid en ik schrok me dood (sorry Gary) van het geluid en de productie ervan. Deze hebben de tand des tijds duidelijk niet doorstaan en zijn voor mij reden om mijn cijfer voor dit album een halfje te verlagen.

avatar van gigage
4,0
Je hebt van die albums waar de bonustracks er niet toe doen, echter is dat hier niet het geval. Alleen voor die 12 " tracks al de moeite waard om opnieuw te kopen. Heerlijke extended gitaarpartijen, daar zeg ik niet snel nee tegen.

avatar van the crook
3,5
Deze week voor een schamele € 7,00 gekocht op vinyl, toch leuk om in de verzameling te hebben

avatar van Karma_To_Burn
3,5
the crook schreef:
Deze week voor een schamele € 7,00 gekocht op vinyl, toch leuk om in de verzameling te hebben

Ik bij een 3 voor 10 actie, leuke find.

avatar van B.Robertson
4,0
B.Robertson (crew)
Heb Wild Frontier als onderdeel van de 5CD-box Ultimate Album Collection. Altijd leuk voor decoratie dergelijke uitgaven, maar ik ben wel eens sceptisch over de geluidskwaliteit met de vraag of afzonderlijke albums niet beter klinken dan zo'n box. Daar kwam ik echter niet over zeveren; wil hier graag een lof-uiting houden voor al dat gitaargeweld van die extended versions. Gaat hier toch om zeer veel nieuwe solo's en als ik denk dat het gebeurt is komt er nog eens een live-uitvoering van Out in the Fields. Mooi moment om dan random/shuffle aan te klikken en een tweede keer de hele rit uitzitten rechtvaardigt een stemverhoging. Mede uit nostalgische redenen mijn favoriete Gary Moore album, een andere reden is het sterke songmateriaal. Die aversie jegens Friday on My Mind ben ik wat ontgroeid, al blijft het duidelijk de minste track. Take a Little Time draaide Vara's Vuurwerk destijds en de rest vind ik allemaal sterk.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:59 uur

geplaatst: vandaag om 18:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.