Jeroen van der Boom - Jij Bent Zo (2008)

Label: Red Bullet

1. Jij Bent Zo (3:31)
  2. Betekenis (3:33)
  3. Mijn Hoofd Verstaat Mijn Hart (3:33)
  4. Het Is Over (3:44)
  5. Nou Is het Genoeg (3:52)
  6. Voor de Zoveelste Keer (3:37)
  7. Eergisteren Avond (3:26)
  8. Een Wereld (3:54)
  9. Onvoorstelbaar (3:12)
  10. Niemand Anders (4:14)
  11. Zo Mooi (4:12)
  12. Kus Me (3:14)
  13. Kleine Held (3:47)
  14. De Tijd (3:21)
avatar van *San*
een 0,69. hahaha

ik heb hem zelf niet geluisterd, is ook niet echt mijn ding maar goed.

avatar van tnf
tnf
De singletjes roepen bij mij visioenen op van standaard kortgeknipte & roodgeverfde moedertjes die zin hebben om een avondje 'lekker wild' te doen. Zóóó burgerlijk...

Als de rest ook zo klinkt hoop ik niet dat we nog veel van hem gaan horen.

avatar van gemaster
Je beschrijft precies zijn moeder.

Baltasound
Ik heb de clipjes toegevoegt, waarom, joost mag het weten

bikkel
Ik heb dat singeltje wel eens gehoord.Dacht echt dat het Marco Borsato was.Deze man is ook imitator,vandaar. De rest hoef ik niet te horen.

Een imitatie van Marco B. is dus een imitatie van een imitatie Ik ga dit album binnenkort wel beluisteren, ik ben over de tot nu toe uitgebrachte singles niet erg enthousiast. Jij bent zo is een makkelijke cover, 1 wereld is te standaard, Betekenis vind ik nog redelijk.

Joy
foute kop ook, het zit hem niet mee, wel talentvol gezien zijn vele immitaties

magoed, daarmee rechtvaardig je geen bij elkaar gesprokkelde zangcarriere

avatar van Thunderrock
Weer veel negatief gedoe hier...natuurlijk het klinkt als MB, maar ik vind het wel aangenaam om naar te luisteren. Mooie nummers die lekker weg luisteren in de auto. En niet onbelangrijk, beter dan al die R&B troep die ik verder de hele dag aan moet horen.

MB weet van gekkigheid niet meer wat te doen. Live DVD na live DVD en dan straks weer een film met een een slechte singel...

Jeroen staat weer veel dichter bij de muziek. Nu maar hopen dat hij niet met een minidisc speler het land in gaat. Beter met Ton Dijkman en co live gaan spelen.

Een 3.5

avatar van Ericos
Waarom hiervoor een 0,5 geven? Het zijn alleen maar haatstemmen! Ga het album nou maar eens normaal beluisteren..

avatar van jordybeukeboom
Respect voor Jeroen van der Boom, en Jij Bent Zo is een erg aanstekelijk lied, 'gestolen' of niet. Dan blijft de Nederlandse tekst en de zang, en die zijn gewoon goed en aanstekelijk. Een wereld vind ik ook best een leuk nummer. En foute kop?? Hij heeft toch juist een leuke kop...

avatar van kaztor
Ericos schreef:

Ik word daar ook wel schijtziek van, die 0,5-stemmen en er dan vervolgens als een haas vandoor gaan, want berichten plaatsen ze nooit.

Oh, ikzelf vind het ook niets.

jordybeukeboom schreef:

Jij bent zo
Ik heb je dan nooit anders gekend, en zo
zou ‘k jou ’t liefste houden, je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment,en oh
Ook al doe je echt geen moeite, je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo

Geweldige tekst, vooral hoe alles op elkaar rijmt!!

Joy
daar kan ene pascal van blof nog enorm veel van leren, wat dan weer enorm veel zegt over de rijmelarei van diezelfde pascal

fastpulseboy
Stevolution schreef:
(...) Geweldige tekst, vooral hoe alles op elkaar rijmt!!

hahaha, als je het zo nog ziet staan wordt het helemaal hilarisch!
kinderen voor kinderen liedjes zijn nog beter in elkaar gezet!

bikkel
@Joy: Die ene Pascal van Blof schrijft de teksten niet.Als je dus iemand de schuld wilt geven is het Peter Slager,de bassist van Blof.

Joy
in dat geval wordt het hoog tijd dat ie de teksten wel zelf gaat schrijven want dat kan onmogelijk slechter als dat die bassist ze schrjjft

back to topic, wereldplaat dit

niet mijn ding maar vrolijk wordt ik altijd van jij ben zo

Het is Nederlands, hij is opgehemeld, hij is veel in de media. Ofterwijl hij moet afgekraakt worden. Zo werkt het helaas tegenwoordig.

Alle 3 de singels zijn lekkere meezingers en niet alleen voor huisvrouwen die een avond gek willen doen. Prima popnummers niks mis mee. De helft van de stemmen is op niks gebaseerd.

aldus horrorfanaat

nee jou nemen we serieus

Horrorfanaat schreef:

Tuurlijk. Al die stemmen hebben niets, maar dan ook níets met dit volstrekt zouteloze wanproduct te maken. Het is allemaal de schuld van de Nederlandse mentaliteit, en onze drang om bloed te willen proeven van iedereen die zijn hoofd boven het graan uitsteekt.

avatar van Fianosther
0,5
Een ongelofelijk slechte Nederlandse plaat. De teksten zijn zo cheesy en zoetsappig als het maar kan. Ik kan me niet voorstellen dat ze inspiratie teveel hadden voor dit album. Het lijkt meer op flink dik cashen met een aantal 13 in een dozijn nummertjes. De muziek biedt totaal geen diepgang en is met dit soort songteksten en muzikale begleiding niet serieus te nemen. Helaas zijn er genoeg mensen die bij deze vlakke songs helemaal wegzwijmelen en uit hun dak gaan en geen voorkeur geven aan muziek die emotioneel en muzikaal dieper gaat en meer te bieden heeft. Dat geeft toch wel aan dat dat veel Nederlandse luisteraars muzikaal niet erg ontwikkeld zijn.

De opnamen en zang zijn trouwens niet erg slecht. Ik heb ook geen valse noot kunnen ontdekken. Enige subtitliteit zit er dan helaas ook niet in. Maar dat hoef je van zo'n album ook niet te verwachten. 0,5*

Nosh schreef:

Precies.

avatar van NewYorkCityLight
gemiddelde is wel heel erg laag. Zelfs een hitzone scoort gemiddeld nog hoger. Dan moet je ook weten als producer, dat het niks is.

avatar van ForgottenSon
Zucht. Hoe lang nog moet ik deze site serieus nemen? Het gemiddelde bij dit album is toch triest zeg, duidelijk weer vele haatstemmen.

Treed hier eens tegen op, crew!

dik cashen?

als dat de opzet is geweest dan heeft men nog veel te leren

avatar van kaztor
@Joy:

De gemiddelde moderne Nederlander heeft nou eenmaal een smaak waarvoor Japanners met nasi-stokjes hun neus voor zouden ophalen en een schlager-minnende Duitser zich rot voor zou schamen.

ForgottenSon schreef:

Treed hier eens tegen op, crew!

Er worden alleen stemmen weggehaald als we zeker weten dat die onterecht zijn. Hier blijft dat giswerk, sommige 0,5-stemmen worden zelfs gemotiveerd door een uitgebreid bericht.

Dus tsja, kan er niet veel tegen doen.

avatar van ForgottenSon
herman schreef:

Dus tsja, kan er niet veel tegen doen.

Sommige? Welgeteld één stem wordt toegelicht. Je kunt er heel wat tegen doen naar mijn mening.

Zolang er niet 100% valt te bewijzen dat die stemmen onterecht zijn blijven ze staan. Zullen ongetwijfeld mensen bij zitten die dit album wel hebben gehoord.

avatar van lauradance
ik heb dit album eerlijk gezegd niet gehoord dus ik geef het ook geen cijfer, ik vind alleen dat nederpop veel beter kan zijn dan hoe jeroen van der boom het maakt.

tangmaster
Mijn vrouw heeft dit album gekocht 2 x gehoord maar vindt dit dus echt niet veel bijzonders, moet ze voortaan maar draaien als ik er niet ben.