Giovanca - Subway Silence (2008)

Soul
Label: Dox

1. On My Way (3:23)
  2. Joyride (4:26)
  3. Hypnotize You (3:44)
  4. A Matter of Facts (3:38)
  5. Melancholic You (2:31)
  6. Pure Bliss (4:34)
  7. Moving Me (3:57)
  8. You Can Do It (4:15)
  9. Free (4:12)
  10. To the Moon (3:49)
  11. Stay Together (3:24)
  12. U Again (3:25)
avatar van Chuck Taylor
On My Way is een fantastisch nummer, echt tot in de perfectie geproduceerd. Ben benieuwd naar de rest. Giovanca zelf is ook een plaatje.

igenlies
Wat een geweldig album - in alles is Benny Sings te horen, maar wat een stem. De lente wordt met bakken over je heen gestort.
Na Wouter Hamel heeft Dox records weer een nieuwe belofte.
Het is allemaal makkelijk, voorspelbaar maar zeer zeker de moeite waard om aan te schaffen.

tuktak
benny sings maar dan een vrouwenstem, voorzover ik het tot nu toe heb kunnen horen. wat overigens zeker niet verkeerd is, benieuwd naar het hele album. onhollandse sound.

tuktak
zo na een aantal keer geluisterd blijft dit toch wel een erg fijne plaat. de hoes en het boekje en alles straalt ook gewoon kwaliteit uit, erg mooi gedaan allemaal. ook de muziek is professioneel en erg lekker. ik heb niet echt favoriete tracks op dit album, je luistert het gewoon allemaal goed weg en het zou juist misstaan als er plots een grote top40 achtige kraker op tegen zou komen. onhollands goed toch wel.

avatar van FunkStar
Op North Sea Jazz was ze geweldig! De single On My Way is mijn favoriet!

raffael77
FunkStar schreef:
Op North Sea Jazz was ze geweldig! De single On My Way is mijn favoriet!

Ook van mij. Wel een beetje jammer dat ze niet door zijn gegaan met dat soort producties maar toch een hele goede plaat.

Fijne stem en goede producties en zeker 1 van de betere albums uit Nederland.

|Joël|
Mooie artiest dit, zeker voor een Nederlandse. On My Way is prachtig.

avatar van Rhythm & Poetry
Giovanca heeft een hele lieve en zuivere stem. Toch zit er nog niet genoeg kracht in en daardoor vind ik album al gauw wat saai worden. Maar ik neem aan dat er nog genoeg tijd is om aan te werken en dan ben ik er van overtuigd dat we de komende jaren nog veel van de zangeres gaan horen. Mogelijk ook met net wat betere producties, want die missen net als de stem net dat beetje kracht en spanning. Pure Bliss is mijn favoriete track, Stay Together kent dan weer een productie die ik het sterkst vind.

tuktak
betere producties? benny sings is waarschijnlijk de beste producer in nederland zo heeft hij bv ook niet onverdienstelijk de plaat van wouter hamel geproduceerd. ik zou hem nog maar eens een keer luisteren met die gedachte in het achterhoofd

Pieter Paal
Mijn meest favoriete song is 'Joyride'.

avatar van Psychol_Mikol
productie en stem helemaal niks mis mee, van een hoogstaand niveau.
ze is toch al aardig wat jaartjes bezig dus denk dat ze wel is waar ze wil zijn kwa stem.

buiten dat gewoon een heel goed en lekker in het oor klinked album.

avatar van FunkStar
Pieter Paal schreef:
Mijn meest favoriete song is 'Joyride'.

Dat is de nieuwe single!

avatar van BoordAppel
Joyride komt echt elke ochtend op MTV als ik nog even tv kijk voordat ik naar mijn werk ga. Bijzonder fijn plaatje om bij wakker te worden.

Wake up, hey you!

avatar van Madjack71
Slaapverwekkend & Saai. Productioneel en technisch gezien zal het allemaal wel goed in elkaar zitten en met haar glimlach is ook niets mis mee. Maar geen enkel power in haar stem of de muziek te bespeuren. Giovanca is voor mij niet iemand die een heel album kan dragen.

Pieter Paal
'Pure bliss' weer op mijn repeat-toets!

avatar van blur8
De kwalificatie Soul is voor mij niet te horen. Een Jazzy Easy Listening is meer op z'n plaats. Maar dan wel van een heel prettige zondagochtend met zon in de tuin gevoel.

Nicci
Goed debuut van deze dame. Mooie luchtige plaat. Een aantal sterke liedjes ook: 'on my way', 'you can do it' , 'hypnotize you' en 'a matter of facts'(erg sterke vocalen!) springen er wat mij betreft uit. Jammer is de matige productie. Het had veel opener gemoeten. Meer een livegeluid. De sterke arrangementen komen nu niet zo sterk naar voren. Dit maak je overigens wel vaker mee met die R&B dames. Jill Scott heeft één livealbum en dat is gelijk verreweg haar beste. Studio verzuipen de nummers een beetje in een te gecomprimeerde productie.

avatar van 3din
Geweldige album, krijg er goede zin van als het beluister. Vooral Joyride beat lekker. Hoop nog veel van haar te horen.

Kos
Eigenlijk is het voor mij iets teveel liftmuziek, maar ik heb toch wel een groot zwak voor haar. .

avatar van Niek
Kos schreef:
maar ik heb toch wel een groot zwak voor haar. .
Jij hebt haar zeker een keer in het echt gezien .
Ik heb ook een groot zwak voor haar.. zucht...

Yup.

Hier nog één. Intelligente en grappige meid. Helaas is de muziek niet helemaal mijn ding.

avatar van Chuck Taylor
Haha ik ben ook ZO jaloers op Glenn de Randemie..

. wie?

avatar van Chuck Taylor
Randamie ofwel Typhoon. Hebben een relatie.

SSS
Chuck Taylor schreef:
Haha ik ben ook ZO jaloers op Glenn de Randemie..

Toch wel opmerkelijk dat Glenn 25 is en Giovanca overmorgen 33 word. Maar ik snap je wel, ik zag Giovanca van de week in DWDD en ze is echt een hele mooie vrouw!

avatar van Hannibal
Mooie stem, hele mooie vrouw, maar na het fantastische eerste nummer wordt het al vrij eentonig. Vanaf Moving Me (7) wordt het weer veel beter en komt haar mooie soulstem weer goed tot zijn recht. Ik hoef echt geen "soulpower", maar helaas weet deze cd niet constant mijn aandacht vast te houden door de standaard nummers, die af en toe aan Erykah Badu, dan weer aan Des'ree doen denken

avatar van BartUrsem
Ondanks het matige middenstuk een prima plaatje waarbij 'On My Way' iedereen natuurlijk wel bekend in de oren klinkt. De aandacht wordt inderdaad niet constant vastgehouden en dat is jammer want er zitten er paar hele mooie nummers tussen.