Crosby, Stills & Nash - CSN (1991)

Label: Atlantic

1. Suite: Judy Blue Eyes (7:30)
  2. Helplessly Hoping (2:33)
  3. You Don't Have to Cry (2:41)
  4. Wooden Ships (5:28)
  5. Guinnevere (4:47)
  6. Marrakesh Express (2:37)
  7. Long Time Gone (4:18)
  8. Blackbird (2:36)
  9. Lady of the Island (2:38)
  10. Song with No Words (Tree with No Leaves) (3:14)
  11. Almost Cut My Hair (8:52)
  12. Teach Your Children (2:54)
  13. Horses Through a Rainstorm (3:40)
  14. Deja Vu (4:11)
  15. Helpless (3:37)
  16. 4 20 (2:11)
  17. Laughing (5:25)
  18. Carry on / Questions (4:26)
  19. Woodstock (3:53)
  20. Ohio (3:06)
  21. Love the One You're With (3:07)
  22. Our House (3:00)
  23. Old Times Good Times (3:42)
  24. The Lee Shore (5:31)
  25. Music Is Love (3:23)
  26. I'd Swear There Was Somebody Here (1:22)
  27. Man in the Mirror (3:01)
  28. Black Queen (6:43)
  29. Military Madness (2:55)
  30. Urge for Going (3:46)
  31. I Used to Be a King (4:49)
  32. Simple Man (2:19)
  33. Southbound Train (3:57)
  34. Change Partners (3:14)
  35. My Love Is a Gentle Thing (1:24)
  36. Word Game (4:11)
  37. Johnny's Garden (2:47)
  38. So Begins the Task (4:02)
  39. Turn Back the Pages (4:04)
  40. See the Changes (2:45)
  41. It Doesn't Matter (2:31)
  42. Immigration Man (3:01)
  43. Chicago / We Can Change the World (4:01)
  44. Homeward Through the Haze (4:23)
  45. Where Will I Be? (3:22)
  46. Page 43 (2:57)
  47. Carry Me (3:35)
  48. Cowboy of Dreams (3:29)
  49. Bittersweet (2:38)
  50. To the Last Whale (5:32)
  51. Prison Song (3:13)
  52. Another Sleep Song (4:44)
  53. Taken at All (2:56)
  54. In My Dreams (5:13)
  55. Just a Song Before I Go (2:14)
  56. Shadow Captain (4:33)
  57. Dark Star (4:59)
  58. Cathedral (5:16)
  59. Wasted on the Way (2:48)
  60. Barrel of Pain (Half-Life) (4:45)
  61. Southern Cross (4:41)
  62. Daylight Again: A. Daylight Again / B. Find the Cost of Freedom (2:28)
  63. Thoroughfare Gap (3:33)
  64. Wild Tales (3:10)
  65. Dear Mr. Fantasy (7:06)
  66. Cold Rain (2:36)
  67. Got It Made (4:34)
  68. Tracks in the Dust (4:48)
  69. As I Come of Age (2:48)
  70. 50/50 (4:22)
  71. Drive My Car (3:52)
  72. Delta (4:13)
  73. Soldiers of Peace (4:22)
  74. Yours and Mine (4:29)
  75. Haven't We Lost Enough? (3:08)
  76. After the Dolphin (4:55)
  77. Find the Cost of Freedom (1:59)
Het idee stamt vanuit midden jaren 80 en eind jaren 80 zijn ze er al aan begonnen. Vandaar dat er jarenlang iets van verontwaardiging was bij de fans (en het verschijnen van de bootlegbox Archives Be Damned).

Zo te zien opnieuw uitgebracht. Bij Grooves en Wow HD te koop voor nog geen 25 euro. Heb ik verdorie nog geen 2 maanden geleden 50 euro neergeteld voor een 2de hands exemplaar.

Ik zag 'm laatst ook in de platenzaak. Het is nu wel een uitgave zonder box (niet dat je die doos verder nodig hebt). De Springfield box komt ook opnieuw uit.

avatar van harm1985
Goed nieuws! Ik wil beiden al erg lang hebben, maar kon ze nooit voor een schappelijke prijs krijgen. Wel een beetje jammer dat dan de boekjes met alle interessante info missen... of niet?

Er zit als 't goed is wel een boekje bij. Of dat dezelfde boekjes zijn, maar dan in kleiner formaat, weet ik niet.

avatar van Rinus
Superverzamekaar met ook nog eens een zeer goede geluidskwaliteit. Haast heel Deja-vu staat erop en de unedited uitvoering van Almost cut my hair is geweldig. Zo had het eigenlijk op dat album moeten staan. Het enige nummer dat ik persoonljk mis is Long may you run. Dat had er eigenlijk nog op gemoeten.

avatar van E-Clect-Eddy

avatar van teus
E-Clect-Eddy schreef:

Prima nummer maar niet logisch dat die hier op zou verschijnen.

Er staan meer Young combinaties op deze trouwens erg mooie samenstelling
Alleen de titel CSN is idd niet helemaal correct, mss een (Y) erachter

avatar van harm1985
E-Clect-Eddy schreef:

Prima nummer maar niet logisch dat die hier op zou verschijnen.

Het betreft hier de CSNY versie, waarvan Crosby en Nash zijn verwijderd op de album versie.

avatar van Rinus
Er staan toch ook tracks op van de heren solo en tesamen met Neil. Dus Long may you run had er gewoon op gekunnen. Ook had Young gezegd dat men alles mocht gebruiken voor deze verzamelaar waar hij in mee geparticipeetd had. Alleen zijn manager stak daar weer een stokje voor.

Door Music Meter geattendeerd op dit album. Dan blijkt ineens dat de prijzen wel snel omlaag gaan. Voor ongeveer 13 euro gekocht, je moet dan wel een weekje wachten, maar dat heb ik er wel voor over. Ik heb al hel wat van deze heren op vinyl en cd, maar zo'n box set is wel lekker. Bijna alles wel bekend maar juist door wat andere uitvoeringen is het zeer de moeite waard. Wat een muzikaliteit, wat een mooi tijdsdocument. Onovertroffen americana, roots muziek waar velen schatplichtig aan zijn. Een aanrader.

avatar van henk01
Dodax 14,50

avatar van AbleMable
Met het in ere herstellen van mijn CD collectie is ook deze box van zolder gekomen. Ik heb deze box gekocht bij uitkomen, en nog voor het luttele bedrag van 154,95 gulden. (prijsstickertje zit er nog op).
Het is wel te zien dat ik voornamelijk altijd CD's 1 & 2 afgespeeld heb, cd's 3 & 4 ziet bv de jewelcase er nog als nieuw uit en ook de Cd's zijn nog helemaal gaaf.
Nu bij herbeluisteren vallen cd 3 en 4 me overigens heel erg mee. Zonde dat ik die links heb laten liggen toen, staat genoeg moois op. Maar het zwaartekracht en het beste werk staan wel op de eerste twee CD's. De tweede cd eindigt met het werk van Stephen Stills met Manassas eerste album.
En Stills blijft mijn favoriet van de 3 en soms 4 heren. Ben zo gecharmeerd van zijn stem en ook gitaarwerk.
En van Stills heb ik ook na deze box nog genoeg gekocht w.o. zijn werk met Manassas, verdere albums van zijn samenwerking met Crosby, Nash en soms Young, en enkele van zijn solo albums. Maar van Crosby en Nash, solo of met elkaar, nooit wat. Vond en vind van hun wat op deze box staat wel genoeg.

avatar van Twinpeaks
Prachtig verzorgde box. Alternatieve versies van dingen die ik al jaren in huis had op verschillende geluidsdragers , maar toch wel zeker van toegevoegde waarde. Ik had al jaren de 2 cd box en heb nu de 4 cd editie aan mijn collectie toegevoegd. Hoogtepunten opnoemen gaat niet , maar op cd 4 staan wel de wat mindere momenten en die zijn ook nog acceptabel. Liner notes die iets toevoegen en uitstekend van geluid. 5 sterren voor deze.