Elvis Presley - Elvis in Person at the International Hotel, Las Vegas, Nevada (1970)

Label: RCA Victor

1. Blue Suede Shoes (2:05)
  2. Johnny B. Goode (2:19)
  3. All Shook Up (2:07)
  4. Are You Lonesome Tonight? (3:15)
  5. Hound Dog (1:53)
  6. I Can't Stop Loving You (3:19)
  7. My Babe (2:11)
  8. Medley: Mystery Train / Tiger Man (3:45)
  9. Words (2:45)
  10. In the Ghetto (2:56)
  11. Suspicious Minds (7:45)
  12. Can't Help Falling in Love (2:14)
  13. I Got a Woman * (2:39)
  14. Medley: Jailhouse Rock / Don't Be Cruel * (3:21)
  15. Heartbreak Hotel * (2:19)
  16. Baby, What You Want Me to Do * (3:32)
  17. Reconsider Baby * (3:17)
  18. Funny How Time Slips Away * (2:38)
Er staat heel wat moois op deze liveplaat van de King, maar helaas is niet alles even geslaagd. De dubbele rock 'n roll start met Blue Suede Shoes & Johnny B. Good is erg fijn. All Shook Up wordt een beetje (zenuwachtig?) afgeraffeld en Are You Lonesome Tonight zit door het overdreven 'achtergrond'-koortje bijna tegen die vreselijke 'lachversie' aan. Dat is jammer: want hier zingt Elvis zelf mooi en rustig. Op Hound Dog horen we de prima band, alleen hier zit Elvis wat op de achtergrond. I Can't Stop Loving You is wat rommelig, zeker op het einde met dat vreemde geschreeuw (dat zet je toch niet op de plaat). Kortom: een paar nummers achter elkaar is het wat wisselend. Maar dan volgt de werkelijk prachtige cover My Babe. Schitterend gezongen en prima begeleid. Dit is Elvis live op zijn top.

Op side B begint het met een leuke rock 'n roll medley out de oude doos met een leuke toelichting van Elvis. Cover Words is mooi gedaan en In the Ghetto klinkt echt fraai. Hier denk je: wat een stem! Hoogtepunt is Suspicious Minds in een lange briljante gedreven versie. Afsluiter Can't Help Falling In Love mag er ook zijn en zo is side B als geheel erg goed.
De hele plaat heeft dus eigenlijk een dipje op side A. De rest is mooi tot briljant. Ik schrok wat van het dipje, maar leg kant B nog maar eens op. Wat is dat goed zeg.