Magnum - Wings of Heaven Live (2008)

Label: Steamhammer

1. When We Where Younger (7:24)
  2. Backstreet Kid (5:33)
  3. Out of the Shadows (7:18)
  4. Like Brothers We Stand (5:52)
  5. How Far Jerusalem (9:41)
  6. Dragons Are Real (5:38)
  7. All England's Eyes (4:58)
  8. Vigilante (5:34)
  9. Kingdom of Madnesss (5:42)
  10. Intro (0:49)
  11. Days of No Trust (5:06)
  12. Wild Swan (6:23)
  13. Start Talking Love (4:46)
  14. One Step Away (5:16)
  15. Must Have Been Love (5:48)
  16. Different World (5:10)
  17. Pray for the Day (5:02)
  18. Don't Wake the Lion (11:17)
  19. Sacred Hour (9:03)
avatar van sinkthepink
Wings of heaven is een van mijn favoriete platen, ik had hier gehoopt op een nog iets betere productie, en ik vind het jammer dat de nummers van verschillende concerten komen en je dus steeds een stilte tussen de nummers krijgt. Toch kan je niet fout gaan met nummers als "Start talking love"en "Must have been love".

Denk niet dat ik hem veel zal draaien, daarvoor is het geluid te matig...

Kingsnake
Gitaar klinkt overbodig vet in de mix.
Misschien dat Tony aan een midlifecrise lijdt.
Verder is het materiaal heel sterk, maar dat mag ook wel na 36 bestaan (met een 5 jaar hiatus).

Ceedee 2 bestaat uit alle songs van Wings of Heaven (1988) en de nummers zijn prima gespeeld en met iets meer 'edge' dan op het origineel.
Dont Wake The Lion stond al op de VHS van de tour van toen, voor diegene die die VHS niet hebben is dit de eerste kans op de song live te bezitten.

Al om al geen slechte liveplaat.
Ik wist niet dat dit geen integraal concert was, zoals de DVD On A Storyteller's Night van een jaar of twee eerder.

avatar van vielip
Ik heb dit album nog niet maar staat wel op m'n verlanglijstje
Als ik de berichten hier zo lees dan moet ik misschien overwegen om te wachten op een nieuwe boxset die uit gaat komen (of misschien al is uitgekomen?). Daarop staat naar ik heb vernomen het concert wat destijds op VHS is uitgebracht onder de titel 'Live on the wings of heaven' en is opgenomen in de legendarische Hammersmith! Die bedoeld Kingsnake ook volgens mij?
Anyway, dat is Magnum op z'n hoogtepunt!!

avatar van Rinus
Prima live dubbelaar met een prima setlist, waarvan CD2 inderdaad het gehele album Wings of heaven is.

avatar van sinkthepink
Dat concert "On The Wings Of Heaven" net ademloos zitten kijken op YouTube. Hier waren ze echt op hun top, geweldig concert.

avatar van vielip
Die uit 1988 bedoel je, of van dit album?

avatar van sinkthepink
Beetje late reactie Maar ik bedoel uit 1988. Staat een volledig concert op YouTube.

avatar van vielip
Ook van mijn kant een late reactie Die opnames zijn echt fantastisch inderdaad! Als ik me niet vergis heeft Mark Stanway ze op zijn kanaal gezet. Prachtig geluid en een band op de toppen van hun kunnen.

Mssr Renard
Dat concert mag wel een audio-release wat mij betreft (stream of fysiek). Liggen de rechten bij Polydor? Die brengen nooit meer wat uit van Magnum. Goodnight LA is ook niet te streamen.

avatar van sinkthepink
Nee, viel mij ook op dat Goodnight L.A. niet op Tidal erbij staat. Gelukkig heb ik hem zelf en dus geripped

sinkthepink schreef:

De enige plaat van Magnum die ik nooit wegdoe. Heb ik ook op mijn telefoon gezet.

vielip schreef:

Liveshow uit 1986: https://youtu.be/kK5gbZsK0k8
goede kwaliteit

avatar van vielip
Ja dat is ook een mooie opname inderdaad! Al menig maal bekeken