Everliven Sound - Freedom (2008)

Alternatieve titel: Cymarshall Law & Skit Slam Are Everliven Sound

Label: Freedom (I)

1. Freedom (3:25)
  2. Rush to the Front (3:23)
  3. Work Hard (3:12)
  4. Dying Breed (3:54)

met Pacewon

5. Green Cream (3:54)
  6. The Past (3:32)
  7. What If (3:43)

met Wordsworth

8. Outside Ya Front Door (3:19)
  9. Tings Clear (3:03)
  10. So Cruel (3:59)

met Marylou

11. Que Sera Sera (4:00)

met Ty-Chee

12. Original Rudeboys (3:57)
  13. Here to Stay (3:26)
avatar van jelmer19
De producties zijn leuk gedaan maar op sommige momenten is de manier van rappen even wennen. Op sommige nummers vind ik het nog niet echt aantrekkelijk. Maar aan de andere kant heeft het ook wel weer wat. Een nummer als ''So Cruel'' is wel fijn.
ik begin maar eens met een 3,0* maar na meerdere luisterbeurten kan dit wel eens veranderen.

avatar van Rhythm & Poetry
, heb ik dit nou net goed gehoord? (ik zie nu dat jelmer wat minder positief is). Maar ik vind dit een enorme topper. Wat een producties. Stuk voor stuk. Green Cream, What If, Que Sera Sera om maar wat te noemen zijn echt geweldig. En er word uitstekend gerapt. Met sterke gastbijdrages. 4,5*, straks nog maar eens beluisteren.

avatar van jelmer19
Tot nu toe weet ik eigenlijk nog niet goed wat ik ermee aan moet. Daarom zeg ik ook dat het nog zo kan veranderen. heb em nu 2x gehoord maar ik ga hem nog een paar kansen geven. misschien is het een zogenaamd groeiertje . Ook al zal het geen 4,5* worden denk ik. Maarja we zien wel.

avatar van MJ_DA_MAN
Hoorde laatst What If, en die is super. Na de positieve reactie van R&P toch maar even binnenhalen, denk ik.

avatar van jelmer19
Heb em de laatste 3 dagen nog even intensief beluisterd en ik moet zeggen dat hij me al stukken beter bevalt. De producties zijn gewoon van hoog niveau. En na de raps wat vaker te hebben geluisterd bevallen deze me ook al wat beter.

avatar van Chrisseh
Tot nu toe vind ik vooral Original Rudeboys er echt uitschieten. Voor de rest wel aardig, lekkere producties & raps, maar niet echt géwéldig.

avatar van MJ_DA_MAN
Superalbum, de beste uit 2008 tot nu toe. Heerlijke beats en puik rapwerk (bestaat Everliven Sound uit rapper en producer?). Krijgt nu 4*, maar de kans op verhoging is aanwezig .

avatar van Rhythm & Poetry
Het zijn 2 rappers, het album is (als ik me niet vergis) in zijn geheel geproduceerd door 2 producenten (genaamd The Beatnikz) uit Zweden.

Dit album doet me trouwens een beetje denken aan Mobb Deep (voor het hele g-unit gebeuren) alleen dan in een nieuw jasje gestoken. Of ben ik de enige die van die gedachte last heeft?

Leuk MJ dat jij dit ook zo kunt waarderen!

Nogmaals, dit is een geweldig album, geen skip-momenten het blijft boeiend van begin tot het eind. Nog een speciale vermelding voor Que Sera Sera:

avatar van Chrisseh
Begin maar met een 3,5 maar kan nog groeien, dit album zit namelijk wel al een tijdje in rotatie. Het grootste 'struikelblok' vind ik nog wel dat het niet overal echt even interessant is. Misschien moet ik hem nog wat vaker aandachtig beluisteren. What If en Original Rudeboys zijn m'n favorieten.

Harco
Rhythm & Poetry schreef:

Rush to the Front niet, in ieder geval.

Infamous Mobb, Bars and Hooks, dat soort artiesten uit QBC kun je zien als Mobb in een nieuw jasje.

avatar van Conway Twitty
Chrisseh schreef:
What If en Original Rudeboys zijn m'n favorieten.

Ik vind die beat van Original Rudeboys zo saai, jammer want de raps daarop zijn erg goed.

Favorieten:
- Que Sera Sera
- What If
- Rush To The Front

|Joël|
Ik luister deze nu, staan aantal prachtige nummers op.
Nummers die er voor mij uitspringen zijn: Rush To The Front & Que Sera Sera

avatar van Rhythm & Poetry
De nieuwste albums die ik 5* heb gegeven kwamen uit 2005. Ik zeg niet dat dit bij dit album voorlopig al zo ver is, maar het zit er op den duur zeker wel aan te komen. Heeft dan vooral met gevoel te maken. Een album hoeft voor mij niet helemaal perfect te zijn, als het mij maar raakt. 2 top mc's, met een geweldige flow en de producties zijn zo mogelijk nog beter.

avatar van J.M.
What If & So Cruel zijn echt geweldig

avatar van J.M.
Dit is een geweldig album, tot nu toe één van de betere van 2008. De sfeer op dit album vind ik gewoon top. Er staan genoeg uitschieters op en eigenlijk geen minder nummer.
Het is vooral de originele stijl van rappen die mij erg goed bevalt, tekstueel ook sterk.

Favoriete nummers: What If, So Cruel en Que Sera Sera

avatar van j.b.b.l
Op het eerste gehoor klinkt dit heel erg lekker,de producties zijn geslaagd maar sommige nummers klinken niet echt lekker,zoals Original Rudeboy,een irritante refrein,er staan ook wat nummers op die worden verkloot door de refreinen maar lyricly zit het goed inmekaar.Ik denk dat ik op een 4,0 kom maar ik ga het nog een paar luisterbeurten geven.

avatar van MJ_DA_MAN
Snel verhoogd naar 4,5*, veruit de beste plaat van 2008. Nergens briljant, maar gewoon drie kwartier heerlijke old skool in een new skool-jasje. Rush To The Front, The Past en What If zijn gewoon schandalig goed.

|Joël|
Inderdaad heel mooi album, ik hou het op een ruime 4,0* met als favorieten: Que Sera Sera, Rush To The Front en What If.

avatar van j.b.b.l
Toch maar een 4,5 gegeven.Eerst vond ik het een leuk album maar nu vind ik het een geweldig album,moest er effe in komen.Ik heb dit album gewoon drie keer achterelkaar geluisterd,dan wordt het echt goed.Alleen jammer van die refrein van Original Rudeboys en dat gezang in Dying Breed.

avatar van Seedorf
Is deze plaat nergens te koop?

avatar van MJ_DA_MAN
Neus maar eens op hun MySpace rond.

Gekkenhuis
In tegenstelling tot zowat iedereen vind ik dit een zeer matige plaat. Ik mis bij beide MC's overtuigingskracht en een zekere gretigheid. Bovendien vind ik ze beiden over het algemeen niet goed flowen.
Tel daarbij op dat de producties over de gehele linie genomen (Rush to the Front vind ik de enige uitschieter) niet boven modaal uitkomen en je hebt een album dat ik helaas geen voldoende kan geven.

Dieptepunt vind ik trouwens What If, beetje lukraak wat zinnen opdreunen, zo ken ik er ook wel een paar.

Hater

avatar van Rhythm & Poetry
Nou, het ziet er best serieus uit dit bericht hierboven. Of zou het toch een geslaagde grap zijn? Anyway kijk best uit naar het volgende werk van Cy en Skit met The Beatnikz.

Mocht het geen grap zijn dan lees dit verslag maar zou ik zeggen beatnikz:

Een kanshebber voor de titel 'hiphopalbum van het jaar' is onlangs uit een verrassende hoek opgestaan: Everliven Sound, een duo dat bestaat uit de relatief onbekende rappers Cymarshall Law en Skit Slam. Kunnen we een van beide al ergens van kennen? Misschien eerstgenoemde, zijn Hiphop In The Flesh verscheen namelijk in 2007. Daarnaast zat hij in het rapduo Silent Law, een samenwerking met de ook al niet bijster bekende Silent Knight. Skit Slam, de andere rapper van Everliven Sound, is zijn carrière begonnen als rapper van de formatie Scienz of Life. De rapper, wiens roots in Jamaica liggen, is in zijn jonge jaren naar Engeland verhuisd om daar de fijne kneepjes van het vak te leren. In 2001 ontmoette hij Cymarshall, waarna Everliven Sound vorm begon te krijgen. Onder het zelf opgerichte label Freedom Entertainment is het eerste wapenfeit getiteld Freedom een feit geworden. Alle producties worden verzorgd door twee Zweedse jongens, Lil Jay en Frank Blank, ook bekend onder de naam The Beatnikz. Ook dit duo staat onder contract bij het Freedom Label.

Het eerste dat opvalt aan Sound Freedom, is het enthousiasme dat van beide heren afspat. Dit blijkt uit een track als Rush To The Front, waarvan de titel al boekdelen spreekt. Het duo wil zo snel mogelijk de top van de rapscène bereiken. Dat de groep dit wil, wordt al snel duidelijk doordat er twee videoclips geschoten zijn: naast voor het eerder genoemde Rush To The Front ook voor het rustige Original Rudeboys. Een ander redelijk pakkend nummer is Green Cream, dat over het voordeel van het hebben van geld gaat.

Met What If en So Cruel slaat Everliven Sound echter een heel andere weg in. Nummers als deze bevatten rustige beats en ijzersterke teksten. De insteek van het eerstgenoemde nummer is misschien niet bijster origineel, maar wel boeiend: hoe zou de wereld er uit zien als alles omgedraaid was? Of zoals ze het zelf zeggen: “what if the president was a lady, and a man get’s a baby?” Que Sera Sera is een samenwerking met de zangeres Marylou, die over een gevoelige soulstem beschikt. Everliven Sound heeft deze zangeres intussen al getekend bij het Freedom Label, een gebeurtenis die het oog voor talent van het duo aangeeft.

Wie denkt dat de overige nummers van de driekwartier uur durende cd slechts als opvulling dienen, slaat de plank finaal mis. Het geluid van deze tracks kan het best getypeerd worden als oldschoolrap in een newschool-jasje. De basis hiervan zijn de producties, die vaak voor een rustige ondertoon zorgen. De beats komen dan ook nooit boven de rappers uit, wat voor een fraaie afwerking zorgt. Een ander pluspunt is de onderlinge samenwerking van Cymarshall Law en Skit Slam, die elkaar naadloos aanvullen.

Everliven Sound is een duo dat ondanks de relatief korte samenwerkingsduur ongelofelijk veel ervaring lijkt te hebben. Beide rappers staan ruimschoots hun mannetje en halen het beste in elkaar naar boven. Ook productioneel gezien is er genoeg leuks te beleven. Dat laat een simpele eindconclusie over: met dit album heeft Everliven Sound goud in haar handen.

Bron: hiphopleeft.nl

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar Everliven Sound

|Joël|
Laatste tijd ben ik helemaal weg van So Cruel, prachtig nummer.
Mijn favorieten zijn nu: So Cruel, Que Sera Sera en Rush To The Front. Misschien dat ik mijn stem ooit nog eens verhoog naar 4,5*.
Wel al best veel videos trouwens voor dit album.

avatar van Gyzzz
Goede rappers, zo oordelend over de youtubelinkjes. Weinig nieuws onder de zon, maar zo'n track als Outside Your Front Door flowt wel echt bijzonder prettig, waarbij de productie goed ondersteunt maar niet teveel op de voorgrond treedt.

Jammer dat zo'n nummer als So Cruel dan zo'n ultiem dom en knullig refreintje moet krijgen. Het lijkt Ali B's eerste hitje met Karima wel

avatar van Seedorf
Goed nieuws voor de fans van deze groep. Binnenkort zullen alle Freedom releases te koop zijn op http://www.velvetmusic.nl.

Poppekontje
Toch dit maar eens checken, lees een hoop lovende dingen hier over deze plaat.