Incubus - A Crow Left of the Murder (2004)

Label: Epic

1. Megalomaniac (4:54)
  2. A Crow Left of the Murder (3:31)
  3. Agoraphobia (3:53)
  4. Talk Show on Mute (3:48)
  5. Beware! Criminal (3:49)
  6. Sick Sad Little World (6:23)
  7. Pistola (4:22)
  8. Southern Girl (3:41)
  9. Priceless (4:06)
  10. Zee Deveel (3:52)
  11. Made for TV Movie (3:38)
  12. Smile Lines (3:59)
  13. Here in My Room (4:18)
  14. Leech (4:19)
  15. Monuments and Melodies * (5:05)
  16. Pardon Me [Live in Osaka, Japan] * (4:58)
  17. Pantomime [Live at Merdeka Stadium, Lumpur, Malaysia] * (5:17)
  18. Talk Shows on Mute [Live at Entertainment Center, Sydney, Australia] * (3:50)
  19. A Certain Shade of Green [Live at Entertainment Center, Sydney, Australia] * (3:32)
avatar van Sammy
Eerste paar luisterebeurten er op zitten: valt wat tegen. Nu ben ik sowieso meer van het eerdere werk van Incubus en vind ik Morning View geen fantastisch album. Het geheel op deze cd is wel divers en er staan enkele erg goede nummers op, maar echt boeien van begin tot eind doet de cd niet. Ik geef m voor nu 3.5, maar het kan meer (of minder) worden, als ik de cd wat vaker beluisterd heb.

heb ook de eerste paar luisterebeurten er op zitten en ik vond hem mevallen.... wordt telkens beter...

Originele band toch, dat Incubus. Op elk album een ander geluid, dat waardeer ik wel.

Op S.C.I.E.N.C.E. toonden ze aan dat ze veel nu-metal bands die toen in opkomst waren ver vooruit waren wat betreft de cross-over tussen metal en hiphop. Incubus was het meest origineel en gooit als enige ook funk, soul en jazz in de mix. Nog steeds een lekkere, energieke plaat.

Make Yourself vind ik persoonlijk wat minder. Op deze plaat gebruiken ze opeens juist (nu-metal)elementen die heel veel andere bands ook gebruiken. Zware riffs hier en daar, minder funk. Minder origineel dus, maar toch nog een paar mooie, melodieuze nummers.

Morning View heeft een heel laidback geluid. Minder metal, meer melodieuze pop en rock. Een heel relaxt, feel good zomerplaatje vind ik, maar hier en daar wel wat gekunsteld en overgeproduceerd. Het klinkt niet allemaal even spontaan.

A Crow Left of the Murder ligt in de lijn van Morning View: nog minder metal, nog meer pop. Maar nu klinkt het frisser en spontaner en dat komt omdat de experimenteerlust van S.C.I.E.N.C.E. weer terug is. Een piano, electronica en mooie gitaareffecten en solo's zorgen ervoor dat het frisse en experimentele gecombineerd wordt met sterke, pakkende songs. Daarmee vind ik A Crow Left of the Murder het sterkste Incubus album sinds S.C.I.E.N.C.E.

Ik vind het een goeie cd. Ik houd niet zo van dat ruige metal, dus dit is prima. De teksten zijn cool, en het muziek is ook leuk, de wat mindere nummers vind ik "A crow left of the murder", "Priceless" en "Leech". Verder zijn het allemaal goeie en leuke nummers om aan te horen. Ik weet nu niet of ik nou deze of Morning View leuker vind...

Ik ben het album nu aan het beluisteren voor het eerst. Klinkt aardig, maar er springt nog niet echt iets tussenuit. Kan zowel positief als negatief zijn. Eerlijke beoordeling volgt na enkele luisterbeurten.

Nu ik het een aantal keer geluisterd heb vind ik het een wat eentonige plaat. Wat meer afwisseling had geen kwaad gekunnen. Ik kan er prima naar luisteren maar ik zal het niet snel meer opzetten. 3*

avatar van pauljojo
S.C.I.E.N.C.E. is inderdaad een stukkie beter. Toch vind ik dit album zeker niet slecht. Best aardig eigenlijks, met als hoogtepunt Sick Sad Little World! Topnummer...

Soms wat leuke dingetjes en hooks maar over het algemeen veel te doorsnee , melodieën kunnen soms beter ( tracks als dit leven van de melodieën ... ) , toch weet de zang erg te smaken al is het op deze cd een tergend saaie band.

Ook deze plaat begint zo ontzettend goed

avatar van Darkshines
De sfeer en de stijl bevalt me wel, hoewel het liedjesniveau me wat tegen valt. Te veel tegen het top 40 niveau aan.

dit album vond ik eerst maar niks, maar na een paar keer luisteren vond en vind ik dit echt een top album, zeker een groeier! ik weet van dit album niet echt een favoriet nummer te noemen, ze zijn allemaal erg goed. 4,5*

Topper. Ik kijk uit naar het volgende met Kenney.

avatar van nevyn
Een erg wisselend album. Het begint heel sterk met Megalomaniac. Here In My Room is ook fantastisch, maar andere nummers zoals Beware! Criminal en Priceless zijn echt heel irritant. Jammer.
2,5 *

0,5
waar is de man met de snor heen?

Marijn!
Die was even uit bowlen met Chiel Montagne.

avatar van ZERO
Voorlopig blijft dit album op 3,5* staan. Dat kan natuurlijk nog altijd stijgen of dalen, ik moet het album nog wat meer luisteren. Favorieten zijn Megalomaniac, Talk shows on mute en Sick sad little world! (In willekeurige volgorde)

TdW
Goed album! Moet wel in je groeien. 4,5

Priceless!! Geweldige intro en fantastische drums! Maar daarnaast kent het album eigenlijk geen tegenvallers, zelfs buitenbeentjes Soutern Girl en Here in my room zijn nog prima te verhapstukken

gak
Dit album was vreselijk wennen want ik was nou eenmaal gewend aan de sound die incubus bij morning view gebruikte. Maar als je eenmaal gewend bent aan de manier van spelen is t een lekker album!

4.0*

Hm, mss toch eens downl - kopen. Here in my room klinkt erg sfeervol.

avatar van Haveaniceday
Ik vind, na een aardige periode van wennen, dit album toch wat eentonig. De tracks onderscheiden zich niet duidelijk van elkaar en in bepaalde nummers wordt wel heel erg vaak achterelkaar hetzelfde thema herhaald. Ouder en nieuwer werk is zekerweten beter dan dit album.

avatar van Ploppesteksel
Megalomaniac, Sick Sad Little World & Priceless zijn uitschieters.

dimwit
Deze CD is echt relaxed. Ik vind de langeharen-Incubus veel vetter maar deze CD kan me ook zeker boeien.

clutch
Relaxed is ie wel, maar echt lang kan hij helaas niet boeien.

avatar van T.A.
Agree, Megalomaniac is het bekendste nummer en ook meteen de beste knaller van de cd. Hier en daar nog aan aardig nummertje maar daar houdt het bij op. Ik vind Light Grenades beter.

Ik vind vooral de nummers 2 t/m 6 erg indrukwekkend. De titelsong vind ik simpelweg briljant en kan ik helemaal bij uit mn dak gaan. Agoraphobia is anders dan de andere nummers op dit album maar toch typisch incubus en Beware Criminal heeft erg mooie teksten.

de tweede helft zakt het idd wat in, hoewel southern girl ook super is. Op het einde wordt ik opnieuw verrast met here in my room, smile lines en leech.

avatar van Nostak
Briljant album, heb hem hier nu zo al een jaar of 4 - 5 liggen, en nog steeds niet beugehoord, ook al is die cd al grijs gedraait.

avatar van radioplywood
Na jaren weer is opgezet. Het geluid is wat geweest, maar toch kan ik er goed naar luisteren. Morning view is voor mij het beste album.
Wel erg leuk dat ze, binnen het genre, toch proberen een andere weg in te slaan.

avatar van Forza
Agoraphobia en Talk Shows On Mute vind ik bijna perfecte popsongs. Here In My Room is ook erg relaxed. De andere nummers doen me niet zoveel.

avatar van Kuk
Kuk
Megalomaniac is van geweldige kwaliteit, maar de rest mist originaliteit en de scherpte die een plaat als Make Yourself veel meer kent. Middelmatig met andere woorden.