Russian Circles - Station (2008)

Label: Suicide Squeeze

1. Campaign (6:40)
  2. Harper Lewis (7:16)
  3. Station (8:43)
  4. Verses (8:43)
  5. Youngblood (7:35)
  6. Xavii (4:30)
JJJ
Voor mensen die dit interessant vinden, luister naar Maybeshewill. Stevige post-rock die af en toe naar de metal neigt.

avatar van Henjo
Ze komen naar Nederland toe. Ik ga ze zien in Tivoli De hellin 21 April!

avatar van Rinus
Erg goed album. Ligt ook in het straatje van wat Long Distance Calling doet, met een vleugje Mogwai erbij.

avatar van the crook
Eerste kennismaking met deze band, nooit van gehoord, maar door de release van Memorial bij me boven komen drijven.

Bij een eerste kennismaking pak ik altijd eerst de oudere albums, in dit geval dus Station. Dat instrumentale (post)rock albums helemaal niet saai hoeven te zijn bewijst een band als Tides from Nebula al, maar dit Russian Circles doet er wat mij betreft nog even een schepje bovenop! Wat een machtige plaat zeg! Telkens tegen de metal aan, maar dan net weer even een beetje gas terug, spannend en reteknap hoor!

Speciale aandacht voor de drums: eindelijk weer eens band waar je aan hoort dat er veel is nagedacht over de drumpartijen

Ik trap na de eerste twee luisterbeurten af met een 4,0 maar daar zou zomaar nog iets bij kunnen komen de komende weken.

Misterfool
Erg prettig Post-rockalbum, waar met name de drummer mij in positieve zin opvalt. Het begin van Harper lee kan hierbij goed als adstructie dienen. Erg mooi hoe gefocust deze muziek is. Enkel drums, gitaren en bas, maar daar wordt dan ook het maximale uitgehaald. De muziek is verder lekker onstuimig. Qua luidruchtigheid situeert het zich ergens tussen rock en metal.

avatar van Johnny Marr
Harper Lewis is een prachtig nummer.

avatar van ZAP!
Leuk, zeer leuk soms, maar soms ook een beetje slap / ongeïnspireerd... beetje.