My Morning Jacket - Evil Urges (2008)

Label: ATO

1. Evil Urges (5:11)
  2. Touch Me I'm Going to Scream (Part 1) (3:49)
  3. Highly Suspicious (3:04)
  4. I'm Amazed (4:33)
  5. Thank You Too! (4:26)
  6. Sec Walkin' (3:35)
  7. Two Halves (2:33)
  8. Librarian (4:16)
  9. Look at You (3:27)
  10. Aluminum Park (3:56)
  11. Remnants (3:01)
  12. Smokin' from Shootin' (5:04)
  13. Touch Me I'm Going to Scream (Part 2) (8:12)
  14. Good Intentions (0:04)
Wiljan
De titeltrack is hier gratis te vinden.

avatar van Nakur
Ik ben benieuwd

brt
ik heb em al binnen kunnen halen
ik vroeg me echt af of het af en toe wel MMJ was...

avatar van thelion
10 juli.... for crying out load da's nog een eind weg........Nou geduld weer maar hebben zeker.......

avatar van Koston
De eerste nummers klinken inderdaad soms zeer vreemd en onMMJ. De laatste nummers laten er echter geen twijfel over, dit is MMJ

avatar van thebestfreaks
HEEEEEEEEERLIJK !! Ook de 'anders' klinkende nummers voelen erg op zijn plaats aan. Het klinkt als een passend vervolg op Z. Fijn dat ze hun eigen weggetje blijven bewandelen.
En nu ga ik hem eens goed luisteren !

brt
ik vind die vreemde nummers niet heel erg fijn. hij heeft al zo'n hoge stem, en dan ook nog es met kopstem zingen...

ze staan trouwens in de Melkweg in juli. Maar ook op Rock Werchter gelukkig, met o.a. hun 'broertjes' van Band of Horses

avatar van thebestfreaks
Ik blijf bij de 4,5. Ik vind het een prachtige cd die blijft groeien. De vreemde eenden worden hartelijk ontvangen, ze horen er inmiddels helemaal bij. Desondanks vind ik de tweede helft van de plaat sterker dan de eerste. Smokin' from Shootin', hmmmm!

Ze hadden best wat strenger mogen zijn in hun songkeuze. Eigenlijk behoren die ietwat vreemdere nummers (zoals het bijzonder leuke Highly Suspicious) nog tot de betere momenten van de plaat, maar daarnaast bespeur ik tot mijn spijt vooralsnog nogal wat inwisselbare songs die nooit echt volledig van de grond komen.

avatar van LittleBox
De opener bevalt mij in ieder geval uitstekend. Ik ben erg benieuwd naar de rest van het album en verwacht op zijn minst 'Z'-kwaliteit!

[edit] inmiddels het album aan het beluisteren. Verrassend en erg goed (I'm amazed ). Sommige nummers doen denken aan het wat experimentelere van hun eerste platen en EP's. Pfff, wéér een goeie plaat erbij dit jaar en we zijn nog maar in april....

avatar van steven
wat is librarian een fantastisch mooi nummer in al zijn/haar eenvoud . die tekst is echt prachtig ook

brt
@Morinfen: welke vind jij inwisselbaar dan?

Volgens de website van de band is de releasedatum 10 juni en niet 10 juli. Volgens de website van Plato verschijnt de CD al op 9 juni. En ja, het is mooi. Ben erg benieuwd naar het concert.

Sietse

avatar van RadioMad
Jeetje, wat een mooi album weer.
'Librarian'!!!!

4.0* om mee te beginnen...

Ik heb er nog niks van gehoord maar ben duidelijk meer liefhebber van hun oude werk dan van hun laatste album (al was die nog steeds erg goed). Volgende week Jim James maar eens solo aan het werk zien terwijl hij zijn nummers akoestisch ten uitvoering brengt, ben benieuwd hoe dat met het nieuwere materiaal gaat uitpakken.

avatar van dudehere
bubbachups schreef:

Wow dan moet u een gelukkig mens zijn. Ik hoor net deze opname op 3 voor 12, van het optreden in Desmet op 16.05.08. Ge-Wel-Dig.
De nummers van dit album doen in ieder geval niet onder voor het oude materiaal.

dudehere schreef:

Het was erg mooi inderdaad (leuk die omnichord ook, die met "Evil Urges" tevens voor het eerst op een album van hun te horen zal zijn), maar aangezien ik de nieuwe nummers nog nooit gehoord had ging het mij met name om het oudere werk.

avatar van coldwarkids
ik ga 0,5 omhoog

avatar van 41235
Hier kijk ik, samen met de nieuwe SR, heel erg naar uit. Weet iemand nu wanneer ie eigenlijk uitkomt? Volgens mij is dat ergens volgende week al ipv 10 juli zoals hierboven aangehaald?

9 juni, aldus de Nederlandse distributeur Konkurrent

avatar van 41235
bubbachups schreef:
9 juni, aldus de Nederlandse distributeur Konkurrent

Thanks!

Er ligt al een grote stapel in de winkel en 1 exemplaar in mijn cd-speler

avatar van Marco dB
Vind hem helemaal niet meevallen. Vernieuwing is verfrissend (zie Z), maar pakt hier toch maar gekunsteld uit. Ik mis vooral het 'bij de strot'-gevoel wat MMJ zo goed kan.

avatar van Bart
Waar ik het nieuwe geluid op 'Z' nog kon waarderen, doe ik dat niet op 'Evil Urges'. Hier haak ik af. Ik koester de oude platen; hopelijk is dit een eenmalig uitstapje (een fout uitstapje). Anders hoef ik niet meer uit te kijken naar andere platen van MMJ!

Gehoord op de 3v12 luisterpaal, gaat denk ik de eerste reguliere MMJ worden die ik niet ga kopen. Hier en daar wel aardige dingen maar over het algemeen vind ik het wat slapjes. Het lijkt wel alsof al hun aandacht is uitgegaan naar de productie en hoe het album moet klinken en niet naar de songs zelf. Het album heeft een hip jasje gekregen dus, maar inhoudelijk heeft het weinig om het lijf vergeleken met hun vorige werk. Die indruk kreeg ik bij die recente akoestische sessie ook wel een beetje. Zeker geen slecht album hoor, maar je verwacht gewoon meer van ze.

avatar van coldwarkids
Ik moest er even aan wennen aan de nieuwe van MMJ.
Het album "Z" was voor mij anders dan Evil Urges.
Evil Urges is meer een relaxte oude popplaat, en dat vind ik dan ook weer de goede kant van MMJ.
Nummers zoals Thank You Too en Librarian die zijn gewoon heerlijk om weg te luisteren, en daar zijn er nog wel een paar van op Evil Urges.
Dus mijn conclusie: Lekker plaatje voor een relaxte dag .... of voor een drukke dag om dan weer bij te komen

avatar van thelion
Buitengewoon lekker album weer van My Moring Jacket.........
Deze band blijft mij boeien en toch klinkt het altijd weer vertrouwd maar nooit het zelfde...
Dit album is (nog) niet zo sterk als In Still Moves of Z maar wat niet is kan nog komen...
Voorlopig 4*

Na vijf nummers te hebben beluisterd moet ik eerlijk zeggen... dit album is magnifiek. Een logisch vervolg eigenlijk op Z, maar dat had ook slecht kunnen uitvallen. Hun eerste albums zijn ook juweeltjes alleen om daar weer naar toe te gaan is m.i. een stap terug.

Z is trouwens een van mijn favo albums allertijden.