Killah Priest - Behind the Stained Glass (2008)

Label: Good Hands

met Jeni Fujita

6. Profits of Man (4:10)

met 60 Second Assassin

7. The World (3:15)
  8. Vintage (Things We Shared) (3:07)
  9. Looking Glass (4:29)

met Allah Sun

10. I Am (4:59)
  11. The Beloved (The Messenger) (2:55)
  12. Jeshurun (2:58)

met Victorious

13. Gods Time (4:03)
  14. Born 2 Die (4:19)

met Victorious

15. O Emmanuel (Zoom) (3:03)
  16. The End Is Coming (4:46)
avatar van MJ_DA_MAN
Er zijn een aantal albums waar ik erg naar uit kijk dit jaar, en deze plaat is daar één van . Profits Of Man is iig al een prachtig nummer.

Harco
Hij is op dreef.

SinX
Óók nog een nieuwe Killah Priest? 2008 wordt echt een topjaar !

avatar van J.M.
Hier kijk ik echt weer naar uit. Killah Priest heeft vorig jaar het beste album van zijn discografie gemaakt. Hopelijk kan hij dit niveau op deze plaat doorzetten.

Hypno
Zo goed als The Offering zal die waarschijnlijk niet worden maar Profits Of Man belooft idd veel goeds

avatar van J.M.
I Believe is ook een toptrack!!
Heb echt zin in dit album .

SinX
Alleen jammer van de lelijke cover
Maar dat wil niks zeggen natuurlijk, I Believe is inderdaad een goed nummer

Hypno

Nieuwe videoclip For Tomorrow

avatar van MJ_DA_MAN
Dat nummer vind ik dan weer iets minder, maar blijf natuurlijk hopen op een goede plaat .

avatar van J.M.
Mwoah, ik vind dat nummer eigenlijk ook wel weer goed. Hoop echt dat deze één dezer dagen lekt .

avatar van Rhythm & Poetry
8 dagen wachten moet nog te doen zijn. Kijk hier toch ook best wel naar uit. Profits of Man is idd een prachtig nummer. For Tomorrow is zeker niet onaardig.

J.M. schreef:
Hoop echt dat deze één dezer dagen lekt .

En dat is ie vandaag dan ook . Hopelijk weer een (echt) goed album, na enkele teleurstellingen dit jaar.

vanavond meteen luisteren

avatar van MJ_DA_MAN
Komt er trouwens ook een deel 2? De titel van de gelekte versie is namelijk: Behind The Staind Glass Pt. I.

SinX
Niks over te vinden :S. Bevat de gelekte versie wel alle tracks? Misschien dat er nog een pt. 2 gelekte versie is ?

avatar van MJ_DA_MAN
Daar dacht ik dus in eerste instantie ook aan, maar de versie bevat gewoon alle tracks. Ook de mediagegevens geven Pt. 1 aan als albumtitel.

SinX
Hmm ja raar. Ik heb nu dezelfde als jou denk ik dan.
Misschien toch wel een deel 2 dan?

avatar van Chrisseh
MJ_DA_MAN schreef:

Uit nieuwsgierigheid; welke vond jij tegenvallen?

En ik denk dat ik dit album ook maar ga proberen, mijn eerste Killah Priest.

Chrisseh schreef:
Uit nieuwsgierigheid; welke vond jij tegenvallen?

- Chino XL & Playalitical - Something Sacred (tegenvallen nog zacht uitgedrukt)
- Pete Rock - NY's Finest
- Snoop Dogg - Ego Trippin' (had ik meer van verwacht na zijn erg leuke voorganger)
- Randam Luck - Conspiracy of Silence
- Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold

En deze plaat komt daar misschien ook bij, omdat ik niet echt enthousiast was na de eerste luisterbeurt.

avatar van Rhythm & Poetry
In het begin van de plaat was ik heel enthousiast. Killah Priest flowt je echt heel het album door. Wat een heerlijke stem heeft die man toch. Moet zeggen dat het daarna wat eentonig wordt. Ook qua producties. Maar tegenvallen? Absoluut niet hoor vind dit toch ook een erg lekker plaat.

SinX
Ik vind het na één luisterbeurt helemaal niet slecht klinken.

avatar van Rhythm & Poetry
Begin voorzichtig met een 3,5. Een lekker album (kan zeker nog groeien). Het grote voordeel was dat op zijn vorige LP enkele grote en goede gastartiesten meededen. Dat mis ik hier een beetje (niks ten nadele van de gasten op dit album)

avatar van J.M.
Zeker weer een goed album maar helaas niet zo goed als The Offering. Op deze cd vind ik hem toch wat eentoniger. Staan gelukkig wel weer topnummers op.

avatar van j.b.b.l
Vind het toch matig klinken,maar goed het kan groeien aangezien het mijn eerste luisterbeurt was,ga hem volgende week luisteren,dan weet ik ook dat ik in een betere bui ben(Dan ben ik namelijk klaar met mijn examen en het kan gewoon niet mis gaan )

avatar van De_Repper
MJ_DA_MAN schreef:

- Chino XL & Playalitical - Something Sacred (tegenvallen nog zacht uitgedrukt)
- Pete Rock - NY's Finest
- Randam Luck - Conspiracy of Silence
- Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold

niet om dwaas te doen
maar wat vond je zo slecht aan het randam luck album vond ik persoonlijk een zeer goed album

avatar van MJ_DA_MAN
Maat terug naar het album: gelukkig kan een plaat nog steeds groeien . Goed album, met een Priest zoals we hem kennen en de toepasselijke producties voor de man. Tegen het einde wordt het wel ietsjes minder, maar overal is wel niveau terug te vinden, met het nog steeds prachtige Profits Of Man als hoogtepunt, een van de beste nummers van het jaar tot nu toe. Goed genoeg voor een viertje . Overigens las ik op Wiki dat dit ook een album is met ''left-overs'' (niet alle nummers natuurlijk) van The Offering, maar een aantal van die restjes (weet eerlijk gezegd niet welke restjes zijn, maar Vintage stond ook op A Prelude To The Offering) klinken alles behalve ''vuil'' .

SinX
Goed album, niet zo goed als the offering zoals verwacht. schommelt tussen de 3,5* en 4* ... Eerst maar een 3,5* dan.

avatar van jelmer19
Krijgt van mij 4 sterren. Staan weer een paar nummers op van hoog niveau maar met andere tracks wordt dit niveau weer een stukje naar beneden getrokken. Dit is jammer want anders was dit een echte topplaat geworden. Maarja het is niet anders en het is toch nog een leuke verzameling songs geworden

Hmm, ik weet niet wat het is met Killah Priest, maar op een of andere manier weet hij mij nooit écht te boeien. In principe vind ik het wel fijn naar hem of zo'n soort muziek te luisteren, maar al vrij snel begint het toch wat te vervelen.
Ik kan dit album dan ook absoluut niet 2x achter elkaar luisteren, ook 'door elkaar' gaat niet echt. Dit album komt voor mij het best tot zijn recht als ik het gewoon in de 'album volgorde' luister.
Echte uitschieters kan ik nog niet noemen, wel vind ik de nummers met kinderstemmetjes vrij irritant (hoewel dat in potentie juist erg goede nummers zijn).