Muse - Hullabaloo Soundtrack (2002)

Alternatieve titel: Hullabaloo

Label: Mushroom

1. Forced In [Edit] (4:18)
  2. Shrinking Universe (3:06)
  3. Recess (3:36)
  4. Yes Please (3:05)
  5. Map of Your Head (4:24)
  6. Nature_1 (3:39)
  7. Shine Acoustic (5:12)
  8. Ashamed (3:47)
  9. The Gallery (3:30)
  10. Hyper Chondriac Music (5:30)
  11. Tom Waits - Introduction (What's He Building?) * (1:55)
  12. Dead Star [Live] (4:10)
  13. Micro Cuts [Live] (3:31)
  14. Citizen Erased [Live] (7:21)
  15. Showbiz [Live] (5:04)
  16. Megalomania [Live] (4:37)
  17. Dark Shines [Live] (4:37)
  18. Screenager [Live] (4:23)
  19. Space Dementia [Live] (5:32)
  20. In Your World [Live] (3:10)
  21. Muscle Museum [Live] (4:29)
  22. Agitated [Live] (4:11)
  23. Jimmy Kane * (3:28)
  24. Sunburn [Live] * (4:28)
pabostudent
Leuke B-sides, maar wat mij betreft was de kwaliteit van het overgrote deel van deze songs niet goed genoeg om te worden uitgebracht, het is immers ook nog een jonge band.
De livecd die je in deze digipack vind is een selectie van een aantal livesongs van het concert wat je op dvd kunt kopen en dezelfde naam draagt als dit album.

Beste nummer van de B-sides is imo "The gallery".
Beste nummer van de livecd is imo "Dark shines".

pabostudent schreef:

Dit album moet het wat mij betreft inderdaad van de live-nummers hebben, als echte 'die-hard fan' is het dan ook smullen geblazen

Overigens, wat is Hullabaloo eigenlijk precies? Er staat soundtrack, maar tis niet van een film (niet gevonden althans). Concert oid

avatar van gemaster
Live DVD van Muse.

gemaster schreef:

Live DVD van Muse.

Maar er staan ook een flink aantal nieuwe nummers op...?

avatar van gemaster
eeeeh
[pakt het hoesje er even bij]
'In Your World' komt volgens mij niet van een regulier album. Voor 'Dead Star' en 'Agitated' geldt volgens mij hetzelfde. 'In Your World' is trouwens wel een ongelooflijk lekker nummer.

gemaster schreef:

eeeeh
[pakt het hoesje er even bij]

Zeker, net als de genoemde Dead Star. Krijg nou tieten, dat nummer staat niet eens aangegeven hierboven. Hier staan 18 nummers, en ik heb er toch echt 21. Tijd voor een correctie.

Het minst leuke album van muse, maar toch nog geweldig goed! Map of your head is erg leuk.

avatar van Darkshines
Gek dat de meesten dit een slechte plaat vinden.
Ik vind zelfs dat ze hier met succes andere stijlen uit proberen. Vooral spaanse invloeden hoor je bij nummers als: Shrinking universe, map of your head en nature 1.
Verder hoor je muse van de metal kant. En ik vind dat ze het allemaal goed aanpakken. Ik geef toe dat er zeker nog een paar andere nummers op hadden gemoeten,bijv: deadstar en in your world. Maar ik draai deze cd even graag als alle anderen. Liever dan showbiz

avatar van LittleBox
Darkshines schreef:
Maar ik draai deze cd even graag als alle anderen. Liever dan showbiz

I totally agree!

avatar van IMPULS
ik draai deze dubbelCD net zo graag NIET als Showbizz. Micro Cuts en Space Dementia stammen van de B-sidesCD en zijn prima verteerbaar. Net als een aantal andere nummers, 6 in totaal. Blijft over 14 tracks die men niet kunnen bekoren omdat Bellamy's stem irriteert/de zaak in teringherrie ontaardt/de bombastiek me tegen gaat staan/het op den duur op elkaar gaat lijken.
Na Hullabaloo ben ik wel klaar met Muse.

dan heb je dus ook niet Absolution geluisterd?

avatar van IMPULS
kimmywol schreef:
dan heb je dus ook niet Absolution geluisterd?

Nee. Waarom zou ik ? Is het zoveel anders dan ?

Nou het hoeft niet natuurlijk, als je Muse niks vind kan je het beter maar niet luister. Of iemand vind het goed of helemaal niet.

avatar van tims
Massive Attack, Arctic Monkeys, Anouk, MUSE en Urban Dance Squad staan dit jaar op Lowlands. De organisatie maakte maandag de namen officieel bekend.

Yesssss

Ik heb deze cd afgelopen weekend maar eens aangeschaft. Mijn conclusie: wat zijn die gasten live verschrikkelijk goed!!!

avatar van UmmaGumma 44
rayman schreef:
Mijn conclusie: wat zijn die gasten live verschrikkelijk goed!!!

Laatste tijd ben ik ook aardig in de Muse-mood.
Ik heb de DVD-versie van het live concert... als ik die bekijk lijkt het één groot feest... ik ga de concertagenda maar eens goed in de gaten houden!

avatar van Droid
Ik heb dit album gekocht vanwege de live nummers en die hebben me niet teleurgesteld (Jammer van het ontbreken van "Newborn" en/of "Plug in Baby").
De B-kantjes zijn leuk, maar bij de meeste nummers heb je echt het gevoel dat het tweede keus is. "Forced In" en "Hyper Chondriac Music" zijn echter wel bijzonder.

Het begin van Citizen Erased is echt super. En de nummers als dead star en in your world, hadden ook best meer bekendheid mogen krijgen. Dit is muse zoals ik ze het liefste zie. Hard, snel, onbevangen en voor geweldig

avatar van UmmaGumma 44
Kan wat moeilijk door cd1 doorbijten, maar cd2 maakt het helemaal goed... niet alleen maar de over-bekende nummers, maar ook de nummers die wat minder vaak voorbij komen, op een paar na dan.

Mijn eerste kennismaking met Muse was OOS. En een spetterende kennismaking was het. Dit smaakte dermate naar meer, dat ik in zeer korte tijd de overige albums ook heb gekocht, waarvan deze, Hullabaloo, als laatste. Ik was dan ook stomverbaasd toen ik er achter kwam dat dit helemaal geen live-dubbelaar is. Maar een cd met B-kantjes en een live-cd.
Allereerst de B-kantjes. Vraag me niet naar titels en dergelijke. Ik draai mijn muziek tegenwoordig voornamelijk in de auto, en er ontstaan levensgevaarlijke situaties wanneer ik om de haverklap met mijn giegel naar een tracklist zit te staren. Ik moet het dus doen met de algehele sfeer die ik onderga bij een album, en die is in het geval van de B-sides vrij lekker. Niet zo overweldigend als OOS, zelfs niet als Absolution of Showbiz, maar nog altijd stukken beter dan de gemiddelde radiozender.
Het grote verhaal van dit album zit hem toch in cd 2, de live nummers. Allemachtig, wat kunnen deze drie heren een fantastisch bombast creëren. Als ik deze cd in de auto opzet, heb ik continu het gevoel dat buiten mijn auto de zon schijnt, maar dat het binnen stevig onweert. En dan verbaast het me elke keer weer als ik kurkdroog op de plaats van bestemming aankom.
De kracht van dit album zit hem dus in de livenummers. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar het optreden 28 november in de Brabanthallen.
3,5 sterren voor cd 1. Een hele dikke vette 5 sterren voor het livegedeelte. Ik rond hem af naar 4,5*.

Ik wist het niet, maar voor zowel Dead Star als In Your World is een clip! Dus blijkbaar zijn die toch op een of andere manier uitgebracht als single ofzo..

Dead star:

In Your World:

Muse was mijn persoonlijke openbaring qua rockmuziek in mijn leven. Allereerst vond ik Origin of symmetry het beste album dat er ooit gemaakt was. Maar je weet, na verloop van tijd kom je betere dingen tegen die die plek innemen. Nu ik terugblik op mijn Muse tijd, merk ik dat het nummer "hyper chondriac music" toch wel van buitengewone kwaliteit is. Ongelooflijk knap hoe deze heren dit hebben bedacht. Zelfs nu ik werkelijk van alle soorten rock/metal iets te hebben geprobeerd weten de heren van Muse mij nog steeds te boeien. Daarom verdient dit album 5* van mij. Niet alleen omdat ik door deze band aan de rock ben gegaan, maar ook omdat jullie fantastische muziek maken.

Muse, dank jullie wel voor de interesse in een nieuwe soort muziek!!

De minste CD (niet gek natuurlijk, B-sides en live optreden zijn natuurlijk altijd iets minder leuk dan echte nieuwe nummers), vooral de eerste van de twee. Staan wel een paar aardige liedjes op, zoals Map Of Your Head en Hyper Chondriac Music, maar toch het minst plezierig om naar te luisteren. De tweede CD is erg goed, vooral de live versie van Micro Cuts is ongelooflijk. Veegt de studioversie zo van tafel.

Sammael
B-sides zijn en blijven natuurlijk "tweede keus" nummers, maar ze klinken niet slecht en er zitten er een aantal bij die niet mis zouden staan op een regulier album. De live-nummers zijn van hoge kwaliteit (sowieso is Muse erg goed live), en hoewel dit album het niet haalt bij de reguliere Muse-albums, klinkt het allemaal zeker niet onaangenaam. 3,5 sterren dus.

De live cd is top!
De b-sides hadden ze beter kunnen kiezen: House of the rising sun, Please Please Please let me get what I want, Minimum, Execution Commentary (vooral die), Host, Piano Thing, Nishe, Futurism.
Allemaal beter dan het grootste deel van deze cd. Nu alleen 3.5

B-sides zijn zeer goed, maar naar een tijdje wordt de eerste disc wel eentonige. Disc 2 is gewoon hoe muse live. Strak, hard en geweldig.

Een 3,5

avatar van Pantaviar
Beste Muse liefhebbers,

Ik deel dezelfde mening als de meeste van jullie. De eerste cd met de B kantjes is natuurlijk lang niet zo goed als de reguliere cd's. Deze cd toont in ieder geval aan dat Muse uit mensen van vlees en bloed bestaat, want het niveau van de reguliere cd's vind ik onmenseljk hoog. De tweede cd bevestigt de live reputatie van Muse: geweldig!
CD1: 3 sterren + CD2: 4 sterren maakt 3,5 sterren.

Met vriendelijke groet,
Pantaviar

Ook ik vind de andere Muse-albums over het algemeen beter, maar toch is dit wel weer echt Muse.
Lekker hysterisch en vooral live klinkt het als een sensatie.

Goede B-Sides, live klinken ze ook goed
maar dit kan niet tippen aan hun andere albums

tuktak
de bsides zijn niet echt hoogdravend, echter, de live cd maakt alles natuurlijk goed. als je die geluisterd hebt haal je het bsides cdtje nooit meer uit het hoesje.
de dvd van muse met beeld erbij is natuurlijk nog genialer, wat een energie genereren die gasten met hun drieën, een echte live band.