Steely Dan - Everything Must Go (2003)

Jazz / Rock
Label: Giant

1. The Last Mall (3:38)
  2. Things I Miss the Most (4:01)
  3. Blues Beach (4:31)
  4. Godwhacker (4:59)
  5. Slang of Ages (4:17)
  6. Green Book (5:57)
  7. Pixeleen (4:03)
  8. Lunch with Gina (4:29)
  9. Everything Must Go (6:45)
avatar van Ronald5150
Steely Dan leverde prachtplaat na prachtplaat op in de jaren 70 en groeide uit tot een van 's werelds beste fusion bands. Na een lange periode van stilte pakken de heren Donald Fagen en Walter Becker de draad weer op. "Everything Must Go" is hun tweede plaat in de jaren 00. Ze zijn het nog niet verleerd. Nog steeds hoor ik die onweerstaanbare mix van jazz en rock. Wellicht iets minder venijnig en scherp als in hun hoogtijdagen, maar nog steeds van grote klasse. Met name albumopener "The Last Mall", "Godwhacker" en "Green Book" springen eruit en mogen zich meten met hun beste songs. "Everything Must Go" is een prima plaat van een legendarisch duo.

avatar van Queebus
Everything Must Go mist misschien het briljante van de seventies, alleen zijn we nu minimaal 20 jaar verder. Wat gebleven is het ietwat steriele geluid en de uiterst verzorgde productie plus de crème de la crème aan muzikanten. EMG doet me denken aan Kamakiriad mét Walter Becker al deed ie ook sporadisch mee op dat album. Ik tik in ieder geval lekker mee als ik dit album beluister en dat is altijd een goed teken. De eerste 2 en het laatste nummer zijn voor mij het beste wat Steely Dan hier in de aanbieding heeft. Everything Must Go is gewoon een prima album.