The Ting Tings - We Started Nothing (2008)

Label: Columbia

1. Great DJ (3:23)
  2. That's Not My Name (5:12)
  3. Fruit Machine (2:54)
  4. Traffic Light (2:59)
  5. Shut Up and Let Me Go (2:52)
  6. Keep Your Head (3:23)
  7. Be the One (2:58)
  8. We Walk (4:05)
  9. Impacilla Carpisung (3:41)
  10. We Started Nothing (6:22)
  11. Great DJ [Acoustic Version] * (3:33)
  12. Shut Up and Let Me Go [Acoustic Version] * (2:46)
  13. Great DJ [7th Heaven Radio Remix] * (3:31)
  14. That's Not My Name [Soul Seekerz Radio Mix] * (3:23)
  15. That's Not My Name [Taku Takahashi Mix] * (5:14)
avatar van TerryA
verder op mijn post van 19 mei 2008, 14:51 uur, gisteren is ook deze album op nummer 1 binnen gekomen in de Britse Album chart (die chart word ook bepaald door hoeveel albums per week verkocht worden)

en over de beschrijving (zie opmerking Lennonlover van op 22 mei 2008, 21:28 uur) ik weet niet waarom deze album als rock werd beschreven (al lijkt het nu aangepast te zijn?) - ik zou eerder zeggen indie pop meets electro ... een sort kruising tussen dans en alternative scenes dat ze in Manchester eerder hebben gedaan (Toen New Order vanuit Joy Division kwam en dan die hele Madchester scene in de eind jaren 80/begin jaren 90)

avatar van Oldfart
Helaas bleef het voor mij bij 'That's Not My Name' . Het tweede nummer destijds bij Jools deed me al een beetje vrezen dat dit het niet helemaal aan mij is besteed.

Kid A(cid)
Ik hoor een live-uitvoering van That's Not My Name op MTV2, op dit moment. En dit klinkt toch een stuk beter zo. Toch een beetje nieuwsgierig geworden.

avatar van Shinobi
Zojuist via de Luisterpaal gehoord en op zich wel een aardig niks aan de hand album. Luistert op zich wel makkelijk weg, alleen mis ik een soort van 'lekker sausje', zoals tuktak ook al zei.

Vandaar nipt 3, 0 sterren.

avatar van Carolaah
Ook even geluisterd, aangezien er niet veel op het LL-programma staat waar ik bekend mee ben.

'that's not my name' heb ik wel eens voorbij zien komen, wel een gaaf nummer. Ligt lekker in het gehoor..

Het is voor mij typisch zo'n bandje wat mooi in het gehoor ligt, maar wat niet echt lang blijft hangen en geen verpletterende indruk maakt.

Het album vind ik best leuk klinken, heb hem nu voor de 2e keer op, moet zeggen dat nu ik er iets kritischer naar ga luisteren, dat het dan ietwat minder is, wilde er eerst iets te enthousiast 3,5-4,0 sterren aangeven, maar 4,0 is iets te hoog gegrepen.. ik denk dat het een verdiende 3,5 is.

avatar van Urbanoetang
Klinkt wel leuk, maar nergens bijzonder.

avatar van Cherubini
Door airplay van Great DJ naar dit album getrokken.Leuk. Ook het tweede nummer is aardig. Maar Fruit Machine bederft het en daarna wordt het ook niks meer. Geen bijster origenele bijdrage van mijn zijde met wat ik hieronder zo lees. Maar meer kan ik er ook niet van maken. Of nog te melden dat diegene die van opzwepend met zangeres houden eens zouden moeten luisteren naar This Gift van Sons and Daugthers (ook dit jaar uitgekomen). En diegene die graag electronic hoort verwijs ik naar Hot Chip (wel zonder zangeres)

avatar van mathijs1982
Voor mij springt alleen de single That's not my name eruit. Great DJ is misschien nog aardig te noemen, maar de rest viel zwaar tegen.

avatar van Carolaah
Hm. Op de achtergrond klinkt het wel leuk, maar nu ik de cd vaker draai begint het enthousiasme ook bij mij wat te dalen . 'That's not my name' is wel absoluut het hoogtepunt van de cd. En de rest, is wel ok, maar beetje meer van hetzelfde steeds..

avatar van Urbanoetang
Dit is niet de officiele cover toch?

Urbanoetang schreef:
Dit is niet de officiele cover toch?

in veel landen wel - in o.a. NL (bij bijv Van Leest en Sounds is het een andere cover) - hier heb je de twee naast elkaar (in top artikel van Mei 2007)

avatar van Urbanoetang
Ik heb die eerste dus van die site.

Beitel
Tja, ze worden eigenlijk véél te vroeg in hun carrière (de vrouw van het stel moest tijdens de opnames nog goed gitaar leren spelen). Maar verdorie, wat zijn ze tof! Een leuke verzameling nummers die wellicht in het begin nog het beste is, maar de rest is verre van onaardig.

TerryA schreef:
geweldig debut album (dat toch heel anders is in geluid als bijv. Blood Red Shoes, White Stripes, The Kills, etc)

Natuurlijk. Het is dan ook totaal andere muziek!

idd..en op basis van die nieuwe single de irritantste nieuwe band van 2008,hehe.

Lennonlover schreef:

Natuurlijk. Het is dan ook totaal andere muziek!

?? - errmm, dit komt over als een totaal overbodig opmerking?

zie eerdere post (in full) geplaatst op 19 mei 2008, 14:51 uur

of is dit omdat je eerdere posts niet leest soms? (ook en overbodig opmerking maar soms af en toe nodig)

TerryA schreef:

?? - errmm, dit komt over als een totaal overbodig opmerking?

zie eerdere post (in full) geplaatst op 19 mei 2008, 14:51 uur

Ja, hoor. Ik heb het gelezen (waar kwam die quote dan vandaan ).

Ik vond het gewoon raar dat je de Ting Tings vergelijkt met Blood Red Shoes, White Stripes en The Kills. Ik veronderstel dat je dat doet omdat ze allemaal een album hebben uitgebracht in 2008 (White stripes in 2007 maar soit). Dan had je even goed ook nog Foals, Vampire Weekend, Coldplay, Sigur Ros, Ringo Starr, The Black Keys, Nick Cave, Monza, Madrugada, The Gutter Twins, The Last Shadow Puppets of The Teenagers kunnen vernoemen naast de Ting Tings. Deze bovengenoemde maken toch ook andere muziek dan de Ting Tings?

Ik snapte jou opmerking gewoon niet goed.

avatar van Johanv4434
Het album eens uitgeprobeerd na het horen van "great dj". Leuk albumpje om in de achtergrond te horen, maar niet meer dan dat eigenlijk.

Lost Highway
gerre schreef:

Niet te harden werkelijk. Zo slecht dat het bijna goed wordt.

avatar van tnf
tnf
Ik hoor die twee singletjes (tracks 1 en 2 op deze cd) de laatste tijd weleens op de radio. En de behoefte om hem op die momenten af te zetten groeit gestaag.

Ligt het nou aan mij, of lijkt het bijna alsof zowat al die hippe electro/dance/disco-punk-groepjes van de laatste (ongeveer) drie jaar dezelfde zangeres hebben? T'is weer de zoveelste met zo'n meisjesachtig, quasi-verveeld toontje, die zich zowel vocaal als uiterlijk een Deborah Harry-achtig image aanmeet. Het doet me wat formulematig aan. Als een trucje.

Doe mij dan toch maar een track van het origineel...

Dwangbuis
Hier zitten een paar irritante tracks tussen, die wat meer 'ziel' konden hebben. Overhypet bandje, naar mijn mening, althans voor deze verzameling liedjes. Misschien moeten ze iets meer de richting op van 'Be the one' en 'Keep your head' in plaats van 'Fruit machine' of zo.

avatar van Lennonlover
That's Not My Name heb ik net nog eens op de radio gehoord. Mensen toch! Wat een afschuwelijke singel! Great DJ kon ik wel pruimen.

avatar van TerryA
That's Not My Name was vorige zomer een indie anthem in GB ... ook een van de betere live gespeelde songs op Later With Jools Holland afgelopen December (dat beter klinkt als deze album versie) maar het is een erg catchy song en ik kan alleen mar zeggen hoe meer ze het (en andere songs van deze sort bands) op radio spelen hoe beter! ... het is fris en enthusiast . de album is een mengsel van music styles en dat vind ik knap in de music scene van tegenwordig

avatar van Migo
Fris, enthousiast, mengsel van music styles.. Allemaal leuk en aardig, maar helaas wekt deze muziek ergernis bij mij op. Ik kan de stem maar moeilijk verdragen en dan houdt het natuurlijk gauw op.
Voor de liefhebber...

avatar van Peter88
Best een leuk album. Voor sommige nummers moet je wel in de stemming zijn

avatar van FunkStar
Erg lekker CDtje! Met toppers als Traffic Light en That's Not My Name!

avatar van Mjuman
Vind het een heel leuke (zomer)plaat, snap ook wel dat ie geen jaren blijft staan; het is wel heel erg verfrissend en ik vond het op een bepaalde manier wel iets hebben van CSS.

Misschien is 4 * wel te hoog op den duur, maar voorlopig beleef ik er veel plezier aan.

avatar van wkemme
Na een paar dagen op mijn werk 'That's Not My Name' op de radio te hebben gehoord staat het in mijn top drie meest irritante nummers, net achter Love generation van Bob Sinclair en You're beautiful van James Blunt.

Nog een paar dagen en ik mik die radio het raam uit.

Nou, wat mij betreft mogen er meer van dit soort bandjes scoren. Ik vind het wel vrij leuk om te horen, #1 & #2.

avatar van starbright boy
Vind That's Not My Name een leuk wegwerppophitje en daar heb ik altijd wel een tijdelijke favoriet van. Nu leuk, volgend jaar wil ik het niet meer horen en over een jaar of acht zoek ik het in een nostalgische bui weer eens op op Youtube.