Beastie Boys - To the 5 Boroughs (2004)

Label: Capitol

1. Ch-Check It Out (3:12)
  2. Right Right Now Now (2:46)
  3. 3 the Hard Way (2:48)
  4. It Takes Time to Build (3:11)
  5. Rhyme the Rhyme Well (2:47)
  6. Triple Trouble (2:43)
  7. Hey Fuck You (2:21)
  8. Oh Word? (2:59)
  9. That's It That's All (2:28)
  10. All Lifestyles (2:33)
  11. Shazam! (2:26)
  12. An Open Letter to NYC (4:18)
  13. Crawlspace (2:53)
  14. The Brouhaha (2:13)
  15. We Got The (2:56)
  16. Brrrr Stick Em * (2:27)
  17. And Then I * (2:57)
  18. Now Get Busy * (2:26)
  19. Ch-check It Out [Just Blaze Remix] * (4:25)
  20. Triple Trouble * (3:46)
  21. Triple Trouble [J. Wizzle Remix] * (3:11)
  22. Triple Trouble [Dexter’s Triple Decolte Situation] * (2:56)
  23. Triple Trouble [Graham Coxon Remix] * (3:57)
  24. Rizzle Rizzle Nizzle Nizzle * (3:05)
  25. MTL Reppin’ for the 514 * (2:58)
  26. RRNN: Straight Outta Shibuya * (2:58)
  27. An Open Letter to NYC [Andy Wallace Mix - Radio Edit] * (4:00)
avatar van Reijersen
Onoverzichtelijk album, het schiet een beetje van de hak op de tak. Er is niet echt lijn in te vinden. Buiten kijf staat natuurlijk wel dat de Beastie Boys kwaliteiten hebben die altijd zullen aanspreken. Maar dit is zeker niet hun beste cd.

3 sterren.

avatar van frolunda
Ik vond hem destijds zwaar onderschat en daarom staat hij nu nog steeds als een huis.Heerlijk hiphop album en een van hun beste.

avatar van vantagepoint
Een van de meest onderschatte platen van de Beastie Boys, maar langs de andere kant wel een van de meest toegankelijke. Een plaat die boordevol gewoon vette beats en rhymes zit zonder al te veel poespas.

avatar van Ernie
De laatste officiele plaat van de Beastie Boys die ik nog moest leren kennen en na 2 luisterbeurten heb ik al door dat deze To the 5 boroughs ook heerlijk is! Meer oldschool is echt wel hetgene dat je van dit album mag zeggen. De futuristisch aanvoelende geluidjes die van Hello nasty ook al zo een lekker gelaagde schijf maakten zijn op deze opvolger volledig weggelaten maar in de plaats daarvan is er echt goed turntabelism en goede beats. Het afwisselen met elkaar en de zinnen van de anderen afmaken is al lang een stokpaardje van de beasties en op dit album doen ze dat perfect. 3 the hard way & triple trouble zijn op dat vlak goede voorbeelden. De teksten bij de Beasties zijn ook altijd een klein feest! Met welke absurde lyrics zouden ze nu weer afkomen was de vraag die ik mij altijd stelde als ik een nieuwe worp van hen voor het eerst hoorde Ook een zeer mooie lofzang op het New York na de aanslagen in de vorm van het rustige An open Letter to NY maar op elk album van hen zat die liefde voor hun thuisstad al. Deze 6de van hen is een terugkeer naar de roots van hiphop en alweer slagen ze erin om zichzelf niet te kopieeren en opnieuw met een kwalitaitef album aan te komen. Nergens kwamen ze dichter bij hun eigen song '3 MC's and 1 DJ' van Hello Nasty als op deze. Simpel gezegd hebben de Beasties na de puberale grap Licensed To Ill (de beste puberale grap die er ooit wel gemaakt is ) voor mij 7 albums gemaakt die elke hiphopliefhebber in zijn kast moet hebben! ja ook de instrumetale worp uit 2007 die op elke zomerbarbecue verplicht voer zou moeten zijn en waarvan ik niet begrijp dat ie niet hetzelfde gemiddelde heeft als de instrumebtale verzamelaar The insound from way out! Fuckin legendes zijn het deze mannen en elke keer als ik een plaat van hen afdraai breekt mijn hart een beetje omdat ze niet meer compleet zijn RIP MCA