Wovenhand - Blush Music (2003)

Rock / Folk
Label: Sounds

1. Cripplegate (Standing on Glass) (4:31)
  2. Animalitos (Ain't No Sunshine) (14:21)
  3. White Bird (4:59)
  4. Snake Bite (7:33)
  5. My Russia (Standing on Hands) (6:47)
  6. The Way (1:36)
  7. Aeolian Harp (Under the World) (5:46)
  8. Your Russia (Without Hands) (7:02)
  9. Another White Bird (7:49)
  10. Story and Pictures (6:43)
avatar van frolunda
Ik kan de vergelijking met het debuut moeilijk maken omdat ik dat album in tijden niet meer gehoord heb maar op zichzelf staand is Blush music best een vreemde eend in het oeuvre van Wovenhand.
Lange,bijna experimentele folk-achtige sfeerstukken waarbij de onderhuidse spanning constant voelbaar is.Veel instrumentale gedeeltes van songs waar dan plotseling de plechtige vocalen van David Eugene Edwards opduiken.
Het is even wennen voor mij maar na een aantal draaibeurten begint Blush music steeds beter binnen te komen.Vrij origineel en best sinister klinkend album dat vooral indruk maakt als geheel.
White bird en Another white bird zijn overigens wel opvallend (en ook goed) omdat ik daar steeds de begin riff van Sonic youth's Dirty boots in terug hoor.
Ik ben er zeker van dat ik nog veel plezier ga beleven aan het prima Blush music.