Echt lekkere Autechre EP dit, met "Second Bad Vilbel" als bekendste track, niet in het minst door Chris Cunningham's ongelooflijk knappe werk voor de videoclip. Hij mag het zelf dan niks vinden, ik vind het een geweldig staaltje audiovisuele pracht.
De distortion waarmee de track opent zet echt perfect de toon, de basses zorgen voor een lekker dansbaar ritme. De track bouwt lekker gezapig op en vult de leegtes nagenoeg perfect op. Eénderde track weg wordt er een heerlijk donkere melodie bijgegooid, die halverwege van een alternatief ritme (heerlijke break!) voorzien wordt. Afsluiten wordt gedaan met een verdere uitwerking van de melodie en een laagje lekkere distortion erover. Geen snelle track, maar zo'n leuke slo-mo dansplaat. Topper voor mij is echter "Second Scepe". Een track die zich ontwikkelt als de perfecte kruising tussen een dans- en chilltrack. Lekker trippy en shifty ritme, prachtig voicesample geklooi, en daaronder zeer chille melodische waves. Naar het einde toe wordt nog een schattig instrumentje toegevoegd, wat het geheel werkelijk af maakt. Noem me vreemd, maar ik kan hier best op slowen

"Second Scout" is een wat funkier trackje, dat perfect werkt op een luie namiddag als deze. Pilsje erbij, benen languit, buiten in het zonnetje ... en dan een rustig bassje met zachte funky melodiën. Normaal gezien niet helemaal m'n ding, maar hier werkt het toch wel bijzonder lekker. "Second Peng" is terug een wat donkerdere track, vooral door de wat onheilspellende wave die doorheen het nummer loopt. Lekkere basses en een mooie samplecollectie vormen een hypnotiserend geheel.
Zeer geslaagde EP dit, Stuk voor stuk prachtige tracks, met "Second Scepe" als topper. Doet de reputatie van Autechre alle eer aan. Verassend weinig stemmen hier trouwens. 4.5*