Knuffelrock 1 [BE] (1990)

Belgiƫ
Label: CBS

1. Rod Stewart - Sailing (4:22)
  2. Bangles - Eternal Flame (3:55)
  3. Phil Collins - Against All Odds [Take a Look at Me Now] (3:23)
  4. Cyndi Lauper - Time After Time (3:59)
  5. Nazareth - Dream On (3:24)
  6. Tony Carey - Room with a View (3:20)
  7. Tanita Tikaram - Cathedral Song (2:52)
  8. The Cars - Drive (3:55)
  9. Kylie Minogue en Jason Donovan - Especially for You (4:58)
  10. Kool & The Gang - Cherish (4:44)
  11. Boston - More Than a Feeling (4:45)
  12. Bros - Cat Among the Pigeons (4:05)
  13. Leo Sayer - When I Need You (4:09)
  14. Gloria Estefan - Don't Wanna Lose You (4:04)
  15. Lionel Richie en Diana Ross - Endless Love (4:27)
  16. Wet Taxis - Can't Fight This Feeling (4:52)
  17. Bruce Springsteen - I'm on Fire (2:36)
  18. Eagles - Hotel California (6:30)
  19. Patrick Swayze - She's Like the Wind (3:52)
  20. Don Johnson - Tell It Like It Is (4:29)
  21. Lionel Richie - Hello (4:07)
  22. Genesis - Throwing It All Away (3:48)
  23. Foreigner - Waiting for a Girl Like You (4:46)
  24. Breathe - How Can I Fall (4:42)
  25. John Waite - Missing You (4:26)
  26. Robin Beck - The First Time (3:17)
  27. Glenn Medeiros - Nothing's Gonna Change My Love for You (3:48)
  28. Billy Idol - Eyes Without a Face (4:08)
  29. Simply Red - If You Don't Know Me by Now (3:20)
  30. Kansas - Dust in the Wind (3:25)
  31. Rod Stewart - You're in My Heart (The Final Acclaim) (4:29)
  32. Inevitable End - The Living Years (5:29)
  33. Sheena Easton - For Your Eyes Only (2:58)
  34. John Miles - Music (5:51)
  35. Terry Jacks - Seasons in the Sun (3:13)
  36. Mr. Mister - Broken Wings (5:26)
avatar van LucM
Compilaties met nummers van verschillende artiesten draai ik hoe langer hoe minder, maar die knuffelrock-CD's zijn goed om een keertje op een late avond te beluisteren.
Tenslotte staan er toch tal van klassiekers op o.a. tracks 1, 2, 4, 18, 34, om er maar enkele aan te duiden. Hoewel, tracks 9, 12 en vooral 27 doen mij eerder de wenkbrauwen fronsen.
Het is wel verwarrend dat de Belgische en de Nederlandse uitgaven verschillende nummers hebben (dit is de Belgische uitgave).

avatar van Lukas
Lekkere popmuziek voor in bed, Luc .

Ik vind overigens precies de nummers die jij goed vindt nogal verschrikkelijk. Music is een van de vervelendste nummers ooit gemaakt. Geef mij van deze niet al te verheffende verzameling dan maar The Cars, Boston, Billy Idol en Kansas.

avatar van LucM
Soms luister ik dit soort compilaties (slechts af en toe) inderdaad vlak voor het slapen gaan. De nummers van Boston, the Cars, Billy Idol en Kansas vind ik ook erg goed evenals die van Bruce Springsteen en John Waite.
Over "Music" zijn de meningen inderdaad erg verdeeld, en dat sommigen dit bombastisch of vervelend vinden kan ik best begrijpen, maar ik vind het wel zeer knap in elkaar gestoken. Maar "Hotel California" van the Eagles vind ik wel de topper.
Er is maar één nummer dat ik echt niet mag en dat is dat van Glenn Medeiros. Tracks 9, 10, 12, 15 en 24 zijn ook wat te honingzoet voor mijn oren. Ik hou wel van rustige pop 's avonds laat, maar als het mij te zeemzoeterig of te slijmerig is ben ik weg.
Maar zoals ik steeds zeg, ieder zijn smaak.

avatar van dix
dix
LucM schreef:

fastpulseboy
LucM schreef:

Nachtmerries gegarandeerd!

avatar van dazzler
De eerste in de nu reeds 20 volumes (en 2 boxen) tellende reeks
is nog altijd de beste, omdat men zich nog niet te veel beperkte tot de slows
van het afgelopen jaar en dus meer puurde uit de klassiekers van toen.

Dit zijn geen CDs om van A tot Z uit te luisteren.
Dit zijn ideale bronnen om zelf je eigen knuffelsongs te kiezen
en om een paar grote plakkers van artiesten waarvan je anders
geen platen zou kopen, toch in huis te halen ... voor liefhebbers dan.

avatar van LucM
Ik bezit ook een aantal delen van Knuffelrock (draai ze vrij zelden), maar de laatste 2 delen heb ik laten liggen gezien de tracklist.
Deze is inderdaad nog best te doen ondanks de aanwezigheid van enkele slijmerige ballades.

avatar van vin13
Deze editie valt me erg mee en er staan veel klassiekers op en sluit me aan bij het commentaar van Dazzler. Latere edities bevatten teveel wegwerpliedjes.

Ascari125
ik heb gans de serie en de 3 boxen en vind de 5 eerste volumes nog altijd de beste in gans de collectie en de 3 boxen vind ik echt goed

MindRuler
Toen er nog "rock" in Knuffelrock zat. De recentere edities herbergen enkel zoetsappige pop en r&b en hebben niets of weinig meer van doen met "rock". Hier staan tijdloze klassiekers op van Boston, Kansas, The Cars, Eagles,... Puike verzamelaar met mooi slow-materiaal.
Mijn vriendin heeft deel 5 van deze serie, ook geen verkeerde compilatie.