Kink FM Presents Going Underground (1998)

Alternatieve titel: Going Underground

3. k's Choice - Everything for Free
  4. Supergrass - Sun Hits the Sky
  5. Cornershop - Brimful of Asha [Norman Cook Remix]
  6. Grandaddy - 180 AM
  7. The Dandy Warhols - Not If You Were the Last Junkie on Earth (Heroin Is So Passe)
  8. Bran Van 3000 - Drinking in L.A.
  9. Adam F - Circles

17. Marcy Playground - Sex & Candy
  18. Sparklehorse - Wish You Were Here

met Thom Yorke

avatar van musicfriek
Wat een heerlijk album is dit. Allemaal prachtnummers, stuk voor stuk. Dit zou ik heel graag willen hebben.

avatar van tnf
tnf
Ik heb het al vlak na de release gekocht en het stond totaal haaks op de vrolijke dance die ik normaliter draaide. Toch zag ik er wat in. Raar maar waar. M'n omgeving had er wel aardig wat commentaar op.

Een miskoop is het desondanks nooit geweest. Toen niet, nu nog steeds niet. Het is een collectie kwalitatief goede liedjes bij elkaar. Wel zijn sommige tracks inmiddels aardig uitgekauwd cq. doodgedraaid. Met name track 2 lokt zappen uit.

Zeer leuke playlist.

avatar van Paap_Floyd
Hier staan heel wat ex-favjes op. Nummers die ik nog steeds prima kan horen. Zelfde verhaal als tnf eigenlijk, hoewel ik dit ding niet heb gekocht.

Nummer 7 is een echte ex-favoriet van mij.

avatar van musicfriek
Jaaaa, die is echt leuk Dat nummer was ik al helemaal vergeten, maar door deze toevoeging weer eens gedraaid. Leuk!

avatar van dudehere
Voor deze ga ik vanavond toch even in de oude doos zoeken...

Dit was mijn 'soortemetvan introductie' in een heel nieuw soort muziek. Iets met alternatief en underground, wist ik veel (op die leeftijd). Deze plaat, en vooral de zender KinkFM, hebben me voorgoed van de gebaande muziek-paden getrokken.
Mijn dank is nog steeds groot

ik zie wat leuke nummers die ik al lang niet meer gehoord heb.

Leuk plaatje, vooral 7 en 16 was ik helemaal weg van.

Heroin is so passe!

avatar van tnf
tnf
Ik vind 7 zelf ook het leukste, denk ik. Dat was vlak na aankoop ook al een van de meest gedraaide tracks hiervan, samen met de dance-nummers e.d., dus dat is een constante gebleken.

avatar van thelion
Goede verzamelaar van niet commercieele top 40 prut die wel in de top 40 hebben gestaan....

Favorieten bijna allemaal maar speciale vermelding voor Bran Van 3000 met Drinkin in L.A. , Adam F - Circles en Propellorheads - History Repeating.

herman schreef:
Leuk plaatje, vooral 7 en 16 was ik helemaal weg van.

Heroin is so passe!

I never thought you will be a junkie because Heroin is so passe!

avatar van Jan Wessels
Prima verzamelaar met een mooi overzicht van "alternatieve" bands uit de jaren '90. Soms zelfs zeer hitgevoelig materiaal zoals van The Verve en Skunk Anansie. Hele albums van The Prodigy of Fatboy Slim trek ik niet maar daarom des te leuker dat Smack My Bitch Up en Rockafeller Skank op deze verzamelaar staan.
Kudo's trouwens voor de tracks van Cornershop, The Dandy Warhols, Bran Van 3000 en Propellerheads. 4*