The Greatest Hits '94 Vol. 2 (1994)

Pop / Dance
Label: EVA

1. Joshua Kadison - Jessie (4:21)
  2. Laura Pausini - Strani Amori (4:14)
  3. Deep Forest - Sweet Lullaby (3:48)
  4. Ace of Base - Don't Turn Around (3:49)
  5. CJ Lewis - Sweets for My Sweet (3:23)
  6. Magic Affair - Give Me All Your Love (3:50)
  7. Maxx - No More (I Can't Stand It) (3:44)
  8. Reel 2 Real - I Like to Move It (3:49)
  9. Motiv 8 - Rockin' for Myself (3:51)
  10. Lucilectric - Mädchen (3:15)
  11. Stiltskin - Inside (4:25)
  12. Roxette - Sleeping in My Car (3:47)
  13. Hans Dulfer - Streetbeats (4:20)
  14. Normaal - Doe Effen Normaal (4:00)
  15. Timeless - Where Is the Love (4:28)
  16. Dr. Alban - Look Who's Talking (3:14)
  17. T.O.C. - Doo-Wop Sh'Bob (2:53)
  18. Magic Affair - Omen III (3:57)
  19. Johan en De Groothandel - As Dick Me Hullep Nodig Heb (4:14)
avatar van musicfriek
Met name de dancetracks op deze verzamelaar vind ik nog wel goed te doen zoals: Magic Affair, Deep Forest, Maxx, Reel 2 Real, Motiv 8 en zelfs Dr. Alban. De rest hangt er een beetje omheen als nikszeggende nummertjes met als toppunt de draken van Laura Pausini en Josua Kadison.

avatar van FunkStar
Wat dacht je van As Dick Me Hullep Nodig Heb , VRE-SE-LIJK!

Maaruh deze CD heb ik ook. Net zoals al die andere delen.
Vond ze destijds helemaal te gek. Nu draai ik ze minder maar moet zeggen dat sommige delen erg goed samengesteld zijn!

Strani Amori van Laura Pausini vind ik prachtig
Het is voor mij een pure jeugdsentiment-cd, bijna alleen maar leuke nummers.

Het laatste nummer is het moment om de cd snel af te zetten, dat is wel een draak van een nummer.

avatar van pureshores
Deel 2 met hits uit het begin van het dieptepunt jaar van de 90's, 1994, voor mij.
Eigenlijk is deel 1 steeds een deel waar hits van het jaar ervoor erop staan.
Hier op deel 2 duiken al veel hoofdrolspelers op die de rest van 1994 ook grote hits scoren. Zoals ik bij deel 1 al zei, Eurodance heerst compleet en rekt de grenzen flink op: we krijgen hier Maxx (mweeh), Magic Affair (2x das apart, beiden goed te doen) Dr Alban (nu ook meer full on euro), Motiv 8 (heel erg euro) en Reel 2 Real (de USA kant van Euro).
Lucilectric springt er uit met swingende pop met een catchy refrein.
Ace of Base met een erg knullige cover van Aswad, Roxette met meer van hetzelfde, CJ Lewis (vond ik toen wel een leuk nummer, nu niet meer), Deep Forest nog steeds mooi, Stiltskin ook niet al te best.
3 echte novelty nummers: Johan & De Groothandel voor het WK in 94 in de USA, Normaal en TOC.
Die van Timeless is een guilty pleasure en dan is het toch wel voorbij.
Joshue Kadison een oervervelend truttennummer, net zoals de onvermijdelijke Laura Pausini.
En dan dom gesaxofoon van Hans Dulfer, die net als zn dochter probeert het in een hip jasje te steken.

Beste nummer: Deep Forest-Sweet lullaby
Slechtste nummer: Laura Pausini-Strani amori

avatar van vigil
Ik tel drie redelijke tot aardige tracks, nr 3, 11 en 12. Voor Dr. Alban heb ik over het algemeen nog wel een zwak maar deze hit is niet veel. Lucilectric vind ik dan weer strontvervelend en aan I Like to Move It heb ik nog net geen pubertrauma over gehouden, brrr.

Normaal willen de compilers wel van start gaan met een catchy uptempo nummertje maar wie het idee had om af te trappen met 2 van dit soort draken, het schavot staat klaar...

Of te wel, de 1,5* die ik had staan lijkt mij volledig terecht.

avatar van tnf
tnf
Veel slapper werd het in de jaren 90 niet - althans, voor m'n eigen oren. Het is best mogelijk dat veel nummers ondertussen gewoon prima in elkaar zitten.

Liedje 8 is de enige die om de zoveel tijd nog op staat. Met 9, 11, 13 en 16 vermaak ik me ook nog wel, al staan ze niet vaak op.

Die 2 Unlimited-aftreksels kunnen me gestolen worden. Culture Beat en de 2 Brothers (beiden niet op deze cd) deden nog wat aardigs met het basisidee en hadden ook goede vocalisten, maar Maxx en Magic Affair (die hier wel op staan, de tweede zelfs dubbel) klinken wel érg als ongeïnspireerd fabriekswerk.

Op m'n Spotify houd ik (btw niet openbare) jaaroverzichten bij, met de persoonlijke sleuteltracks uit alle jaren vanaf ergens heel lang geleden, en dat die van 1994 bijna de helft korter is dan die van 1993 valt nogal op (daarna trekt het wel weer iets aan). Veel muziek uit 1994 klinkt als een verwaterde voortzetting van reeds bestaande types muziek. Dat is hier ook duidelijk terug te zien.