Disturbed - Indestructible (2008)

Label: Reprise

1. Indestructible (4:38)
  2. Inside the Fire (3:52)
  3. Deceiver (3:49)
  4. The Night (4:46)
  5. Perfect Insanity (3:57)
  6. Haunted (4:42)
  7. Enough (4:20)
  8. The Curse (3:25)
  9. Torn (4:09)
  10. Criminal (4:16)
  11. Divide (3:36)
  12. Façade (3:45)
  13. Run * (3:13)
  14. Down with the Sickness [Live at the Riviera] * (5:16)
  15. Just Stop [Live at the Riviera] * (3:53)
  16. Stricken [Live at the Riviera] * (4:29)
  17. Stupify [Live at the Riviera] * (4:22)
  18. Parasite * (3:30)
  19. Midlife Crisis * (4:13)
Na een eerste beluistering wel lekker, het lijkt alleen allemaal wat op elkaar.

Ik hoor wel al goede dingen dus voor nu 3.5*

Ik vraag mij af moesten ze muziek zoals disturbed op studio brussel draaien. Zou dat haalbaar zijn of is dit te hard?

Disturbed te hard? hmpf

avatar van bennerd
andnino schreef:
Disturbed te hard? hmpf

Voor een radio station als Studio Brussel is dit wel iets te hard ja, tenzij dat je de speciale metalprogramma's neemt. Verder doe je wel erg negatief over deze band.

avatar van andnino
Ik moet toch zeggen dat Disturbed mij met Indestructible verrast heeft. Ik heb er voor de band nooit meer dan 3* uit weten te krijgen, vanwege te standaard songs en/of te weinig afwisseling. Ik ben daarom aangenaam verrast met dit album, dat vol staat met indrukwekkende gitaarpartijen en pakkende doch harde refreinen. Voor nu een 3,5*. Als het overeind blijft staan na meer luisterbeurten word het misschien wel een 4*

al blijf ik van mening dat de band nog steeds ongebruikte potentie heeft

x

avatar van andnino
Als je even verder gelezen had, was je misschien opgevallen dat deze info bij meeste Disturbed luisterende mume gebruikers al bekend was.

ja andnino, dit had ik in een topic staan en de inhoud daarvan is hier geplaatst zonder dat ik daar iets over te zeggen had, ik zal het wel verwijderen

^^ niks gezegd

Goed in de herkansing dan maar.

Ik luister al jaren naar disturbed en wachtte met smart op dit album. Verwachtte een topalbum en dat is ze gelukt. Heb de hele cd, sinds ik hem 3 dagen geleden binnenkreeg, nu geloof ik 14 keer in zijn geheel afgespeeld, en hij draait nu weer. De melodieuze gedeeltes zijn in mijn oren niet storend, maar juist van toegevoegde waarde (ik houdt sowieso niet van alleen maar 'raggen'). Het geeft de songs een extra demensie. Voor mij klinkt het geheel 'donkerder': ik heb geen idee wat dat precies moet betekenen, maar het woord past wel bij het gevoel dat dit album mij geeft (ja tegenstrijdig he ? als iemand mij nou een duidelijk uitleg van 'donkere muziek' kan geven, graag ).

Verder vind ik ze ook op instrumentaal gebied vooruitgegaan. Het stukje "Haven't we suffered enough now,"uit 'Enough' tussen 2:34 en 2:46 vind ik heerlijk en kan ik geen genoeg van krijgen. Moet er niet te vaak inzitten, maar zo'n uitbarsting tussendoor is top.

Al met al geef ik het album een 4,5.

edit:

james_cameron schreef:
Uitstekend album, productioneel wat kaler dan de vorige plaat, maar qua songmateriaal gelukkig erg sterk. Geen slechte song te vinden, wat mij betreft. Harder en qua teksten meer 'donker' dan ooit. Een perfecte balans tussen de heerlijk hakkende riffs en de geweldige strot van Draiman. Tuurlijk, het geluid van de band is wederom weinig vernieuwend en de songs zijn immer hetzelfde opgebouwd, maar dat is nu juist de kracht van de band. Met minimale experimenteerdrang toch hele sterke, bijzonder catchy nummers afleveren, ik geef het je te doen. En de band heeft feitelijk zijn eigen genre gecreëerd. Disturbed is onmiddellijk herkenbaar. Love it or leave it, zou ik zeggen.

Wat hij zei!

Denk trouwens ook dat er heel wat films van dit album gebruik zullen maken m.b.t. soundtracks en dergelijke. Vooral 'Indestructible' is ideaal als soundtrack voor wat voor geweldadige films dan ook. Ik vind deze song best goed trouwens, draiman zingt er krachtig en bij mij doet het de adrenaline stromen ^^

avatar van Facedown
Alleen nog maar de eerste single 'Inside the Fire' gehoord, maar wat werkt die zanger op m'n zenuwen.... What's with the accent, buddy?
Muzikaal valt het nog mee.

avatar van andnino
Het accent van de zanger moet je liggen... Ik vind het een prima zanger, maar het was op alle voorgangers van Indestructible wel hét gegeven wat het voor mij moeilijk maakte het een hele luisterbeurt uit te zitten.

avatar van Sanderkeuh
Ik vind de zang op dit album iig verbeterd t.o.v. de voorgaande albums.
De zang werd inderdaad eentonig op de vorige albums.

Zeer goed album. Niet veel anders dan de eerdere, maar bij Disturbed kan ik dat wel waarderen. Jammer dat Midlife Crisis niet zo goed uit de verf komt als hun eerdere covers. Het voegt helemaal niks toe aan het origineel.

Waarom ik het een 3,5* gaf? geen idee eigenlijk
Ik doe hem een halve* omlaag. De opbouw van de nummers gaat te snel vervelen, de sound is véél te klinisch en de nummers zijn "gewoon goed". Jammer dat ik niet zo van "gewoon goede nummers" houd. De intro's van Indestructible en The Night voegen overigens niets toe, en ergeren me alleen maar.

De zang gaat inderdaad snel vervelen - en sommige dingen lijken ook wel erg op elkaar (de nummers 1 en 2 gaan bijna naadloos in elkaar over, qua ritme). Maar dan is er ineens een fraaie gitaarsolo ('The Night') en geef je je toch gewonnen. Bovendien is de titeltrack werkelijk onweerstaanbaar: een catchy rampestamper die wel wat doet denken aan Metallica ten tijde van the black album. Heerlijk.

ElsenaarMetal
Ik vind dit een zeer sterke plaat, zeer sterk.
De solo's zijn erg lekker en lekker strak.
Alle nummers klinken erg goed met name de eerste 4 Criminal en de laatste 4 vind ik super.
Alleen Facade en Divide klinkt qua begin toch een beetje het zelfde verder een zeer goede plaat
een 4.2 ongeveer afgerond een 4 ****

PriestMaiden
Een goede plaat maar haalt voor mij het niveau van de vorige Ten Thousand Fists niet.

avatar van jellecomicgek72
een van de beste platen van Disturbed!
4.5 sterren

goed ,maar na een tijdje heb ik het hier wel gezien. De melodietjes beginnen mij ferm tegen te steken. Goed voor enkele luisterbeurten... 3.5*

avatar van hello123456
Indestructible blijft een heerlijk nummer, de rest van de plaat is ook geweldig

Indestructible: 4 *
Criminal: 3,5 *
Divide: 3,5 *
Facade: 4 *

Besluit: 3 *

Leuk album, maar zeker niet erg goed! De nummers hebben allemaal een erg mooi refrein, maar het lijkt allemaal zo snel gedaan! En ze lijken allemaal een beetje op elkaar. Toch zijn Facade, Inside the Fire, en Indestructible mijn favoriet. Op naar hun 4de plaat! Maar dan verwacht ik toch wel iets beters van hun!

ElsenaarMetal
Dit is hun vierde plaat=)

avatar van deathmetalhead
dit vond ik vroeger wel leuk. nu ben ik hardere muziek gewend. maar ik vind dit eigelijk alleen niet echt metal. meer hard rock. hier boven staat metal. maar als je het luistert. verwacht geen cannibal corpse.

avatar van andnino
Ik val mensen liever niet aan op hun persoonlijke muzieksmaak, maar deze opmerking slaat wel flink nergens op wanneer je jouw tien lievelingsalbums ziet

Disturbed is inderdaad wel meer rock, en inderdaad geen Cannibal Corpse.

avatar van bennerd
Gelukkig. Zo zie je maar weer dat het wereldje best nog divers is.

andnino schreef:

Disturbed is inderdaad wel meer rock, en inderdaad geen Cannibal Corpse.

wat is er mis met cob?

avatar van andnino
Niks. (Ik heb bij HCDR een 4,5* stem staan)
alleen, als je beweert dat je hardere muziek gewend bent, kan ik dat, in combinatie met een dergelijke toplijst, eigenlijk niet serieus nemen.

avatar van deathmetalhead
wel hardere muziek dan disturbed toch?