Het Beste Uit 25 Jaar Veronica Drive-In Show - The Dance Hits (1993)

Dance
Label: Magnum

1. Soft Cell - Tainted Love (2:42)
  2. Jimmy Cliff - Reggae Night (4:05)
  3. Sheila E. - A Love Bizarre (3:45)
  4. Sister Sledge - Lost in Music (3:27)
  5. Wild Cherry - Play That Funky Music (4:59)
  6. Chic - Le Freak (5:23)
  7. James Brown - Sex Machine (5:16)
  8. Prince - 1999 (3:40)
  9. Kool & The Gang - Celebration (4:56)
  10. Aretha Franklin - Think (3:13)
  11. Karen Young - Hot Shot (4:21)
  12. Dan Hartman - Relight My Fire (3:45)
  13. Patrick Hernandez - Born to Be Alive (3:10)
  14. The Trammps - Shout (3:25)
  15. The Weather Girls - It's Raining Men (3:31)
  16. Modern Romance - Everybody Salsa (3:20)
  17. John Travolta en Olivia Newton-John - The Grease Megamix (4:51)
  18. Noodweer - In de Disco (3:45)
Aparte combi maar er staan behoorlijk sterke nummers tussen zeg!!!
Dit is een verdomd goede verzamelaar, het is dat ik de combinatie vreemd vind want anders had er zelfs een halfje bij gemogen

Pieter Paal
Ik vind alles van deze CD o.k., behalve track 17.

Ik ben vroeger wel naar de Veronica Drive-In-Show geweest en ze waren goed in het draaien van wat nu Dance Classics heten. Die vind je dan ook grotendeels op deze toch goede verzamelaar. Dit materiaal hoorde tot de populairste nummers midden jaren '80 op de dansvloer. En kijk eens naar sommige namen: uit de Prince stal Sheila E. en grote kleine man zelf, uit de Chic stal: Sister Sledge en Chic zelf, soul van Aretha Franklin & the Trammps, disco van Dan Hartman & Patrick Hernandez, funk van James Brown, Kool & the Gang & Wild Cherry. Prima verzamelaar!

avatar van Dibbel
Ja, ja, hier heb ik de Rock Hits versie van. Zogauw ik tijd heb, zal ik deze eens toevoegen.

kistenkuif
Waarschijnlijk is er al een hele discussie geweest over compilaties op deze site. Mijn bescheiden mening is dat ik het beneden de waardigheid van deze site vind om zulke willekeurige samengestelde compilaties van verschillende artiesten als bovenstaande voor bespreking toe te laten. Specifieke compilaties van een muzikant(e), een band of een speciaal label vind ik een ander verhaal. Ik pleit dus voor een toelatingsexamen voor albums. Daar hebben we onze moderators toch voor?

Maar beste kistenkuif: hier hebben we het al bij een andere verzamelaar (top 100 allertijden uit 1989) over gehad. Toentertijd had je nog geen downloads op de pc en speelden deze compilaties een belangrijke rol. In dit geval gaat het nog een stap verder: dit gaat over het jubileum van een zeer populaire 'drive-in-show'. Een andere user schreef overigens al: ook dj's maakten toen gebruik van dit soort compilaties.

En dan nog iets anders: ik zag zojuist hoog in de albumlijst de dubbelcd met beste nummers van 2012 staan, dit ondanks de huidige download mogelijkheden. Dit kan je weer verklaren vanwege het feit dat mensen muziek op cd format willen hebben en niet alleen op het mindere mp3 format. Ook Prince heeft zich hier recent nog over uit gelaten. Ze willen dan niet het hele album van een artiest, maar wel bepaalde (populaire) nummers. Ze blijven dus zelfs nu nog populair en relevant, de verzamelaars.

kistenkuif schreef:

Jaja..

Gewoon een typische Veronica verzamel cd met nummer die ze veel draaiden (en de meeste komen nog steeds voorbij) tijdens de befaamde drive-in show's. Succes verzekerd op de dansvloer. Het hoeft je smaak niet te zijn, het zijn ook niet mijn 18 meest favoriete nummers, maar dat lijkt me een andere discussie.

Wat is de volgende stap in jouw ogen, helemaal geen Nederlandse artiesten meer op de site of geen instrumentale albums?

avatar van Dibbel
Verzamel-LP's/CD's:
Ook leuk voor de kinderen
Ik zet ze regelmatig op in het weekend met spul uit de jaren 70, 80 en 90.
Leuk is ook dat je dan regelmatig enthousiaste reacties krijgt bij muziek de ze helemaal niet kennen, maar die je zelf vroeger (en nog) leuk vond .
Stel je voor dat ze alleen maar blijven hangen bij Nicki Minaj, Taio Cruz en Rihanna...
Ook handig op vakantie trouwens.

On topic:
Celebration zal wel van Kool & The Gang zijn (Tep ken ik niet).
De Grease Megamix had er voor mij niet opgehoeven, In De Disco van Noodweer is erg leuk, Modern Romance is een 1983 Lloret De Mar-vakantie buitenbeentje.
En de rest vind je ook wel allemaal terug bij de Dance Classics serie.
Mijn favorieten verder nog: A Love Bizarre, Play That Funky Music (!), Le Freak, 1999 (!), Hot Shot, Sex Machine, Lost In Music en Born To Be Alive.
Van al deze waardige artiesten heb ik ook reguliere albums.

Jammer dat ik deze niet heb, maar als ik hem zie liggen op vlooienmarkt of in kringloopwinkel voor weinig, gaat ie gewoon mee.
Voorwaar een waardige reactie dacht ik.
En ja, ik geef The Bends ook 5 sterren, maar deze toch ook 3,5.

Leuk stukje Dibbel!

avatar van vigil
Er bestaat wel een Tep ( Tep ) maar die maakte muziek na 2004 dus dan is het vrij lastig om op deze verzamel cd te staan

avatar van chevy93
vigil schreef:
Maar toch heb je hem gekocht/gedownload en ook nog eens beluisterd.

Los van of deze wel of niet op de site moeten (wmb wel), vind ik het toch altijd merkwaardig dat mensen dit soort verzamelaars überhaupt nog luisteren.

avatar van vigil
Cd is natuurlijk al twintig jaar oud en toen was het "Veronica komt naar je toe deze zomer" verhaal wel populair. Downloaden was er nog niet en de Veronica jocks stonden elk weekend wel ergens in een disco te draaien (feesten en partijen, braderie en van Renesse tot Valkenburg) met deze plaatjes. Dus heb je wel een afzetmarkt lijkt me

Tegenwoordig komt hij in weinig speellijsten meer voorbij gok ik

Verder zijn verzamel cd's (vooral jaren 80) wel een soort tik van me. Altijd wel een paar te vinden op een rommelmarkt voor een euro stuk. Jewelcase (of vaak zo'n dikke dubbel cd) er af en hup een map in na een keer draaien.

avatar van gaucho
Dibbel schreef:
Celebration zal wel van Kool & The Gang zijn (Tep ken ik niet).

Nou, dan zal ik na zeven (of meer) jaar maar eens een correctie indienen... Zojuist gedaan.

Ik ben ook wel een liefhebber van dit soort verzamel-CD's. Voor een zeer zacht prijsje, dat dan weer wel. Vooral in kringloopwinkels en op rommelmarkten kom je vaak heel leuke compilaties tegen uit de jaren tachtig en negentig. Vaak van die albums die ik destijds niet nieuw wilde aanschaffen wegens te duur. Vaak kostte zo'n enkele CD doodleuk 40 gulden, en dubbelaars soms wel 45 of 50 gulden - niet meer voor te stellen. Maar voor twee kwartjes of een euro neem ik ze nog graag mee als ze in goede staat zijn.

Natuurlijk kun je via streamingdiensten je eigen playlist samenstellen, maar mijn ervaring is dat die - vooral als het om echt oudere nummers gaat uit de jaren zestig en zeventig, maar ook nog wel jaren tachtig - vaak niet de juiste versies laten horen. Soms een live-uitvoering en vaak een opnieuw opgenomen of geremixte versie van het nummer.
Goed samengestelde verzamelaars bevatten die originelen vaak wel, zeker als ze wat ouder zijn. Al kom je ook op CD-compilaties nog wel eens misperen tegen, zeker als ze door kleine onbekende maatschappijtjes zijn uitgebracht. Alles van Weton-Wesgram laat ik standaard liggen (daar staat het vaak ook in kleine lettertjes achterop dat het om re-recordings of live-versies gaat), en met Arcade moet je ook een beetje uitkijken.

Deze is van Magnum, het in de jaren negentig bestaande samenwerkingsverband tussen WEA/Warner, Polygram/Universal en CBS/Columbia. Dan weet je dat het met de originelen wel goed zit. Dat is ook hier het geval. Wel jammer dat het overwegend de korte versies zijn, maar ja, anders kunnen er natuurlijk minder nummers op. En de Veronica Drive-in Show draaide vooral die single-versies, in tegenstelling tot de discotheken die ik in de jaren tachtig frequenteerde. Vooral in het geval van Noodweer is het jammer dat ze niet voor de 12 inch hebben gekozen. Aan de andere kant: wel leuk dat-ie er op staat; je vindt hem niet zo vaak op compilaties.

Wel aardig qua samenstelling, al zijn het natuurlijk vooral de allergrootste hits uit het disco-tijdperk, die derhalve meestal zijn doodgedraaid en -gecompileerd. Met de muziek is niets mis, maar deze compilatie getuigt toch vooral van gemakzucht. Meer dan een zesje heb ik er dan ook niet voor over. De individuele sterretjes gaan naar Sheila E, Prince, Dan Hartman en, jawel, Noodweer.