Shad - The Old Prince (2007)

Canada
Label: Black Box

1. Intro: Quest for Glory (2:15)
  2. I Don't Like To (3:01)
  3. What We All Want (2:57)

met Kamau en Relic the Oddity

4. Brother (Watching) (3:36)

met B & F Kabango

5. Now a Daze (2:20)
  6. The Old Prince Still Lives at Home (3:33)
  7. Out of Love Pt. 2 (3:24)
  8. Three Years (Interlude) (2:34)
  9. I Heard You Had a Voice Like an Angel (5:24)
  10. Compromise (3:15)
  11. Exile (3:25)
  12. Get Up (3:57)
  13. Outro (0:51)

met Kamau

14. Rock to It * (4:15)
  15. Where I'm at Now * (3:09)
avatar van jelmer19
Eeh deze heb ik een poosje geleden geluisterd!!
Kan me nog herinneren dat het een erg leuk album was.
Kzal em weer eens opzoeken.

avatar van jelmer19
Vandaag weer eens opgezet. Ik had deze plaat ongeveer 2 maand geleden al gehoord en vond hem toen erg leuk klinken. Op de 1 of andere manier is ie toch in de vergetenheid geraakt, maar gelukkig werd hij gister in eens op de site gezet en heb ik hem weer eens opgepakt.
En wat is dit een fijn plaatje. Shad zorgt ervoor dat je geïnteresseerd blijf luisteren door leuke teksten over verschillende onderwerpen.
Verder staan op deze plaat een paar uitstekende producties. Eigenlijk kom ik gelijk weer in de verleiding om deze plaat te kopen.
Opnieuw is dit dus weer een uitstekende release uit Canada.
Zeker iemand om in de gaten te houden de komende tijd.
Eigenlijk heb ik een boel favouriten op deze cd maar de tracks die er voor mij echt uitspringen zijn: ''I Don't Like To'' , ''Brother Watching'' en ''Get Up''
Een track die er ook zeker uitspringt omdat hij iets anders is dan de rest is ''Old Prince Still Lives at Home''. De productie op dit nummer is leuk gedaan en ook de manier van rappen is positief en zorgt voor afwisseling op de cd.
De 2 bonustracks die hierboven in de tracklist vermeld staan heb ik trouwens niet in mijn versie. Ook op sites waar ik op heb gekeken stonden deze niet vermeld. Maarja in ieder geval. Dit is zeker een aanrader en van mij krijgt hij een dikke 4,0* sterren

Harco
Niks bijzonders. Zeer standaard hip hop. Heb hem destijds snel uitgezet.

avatar van Chrisseh
I Don't Like To klinkt iig zeer lekker. De rest klinkt (vluchtig gehoord) ook wel lekker, maar pakt me nog niet zo als de eerdergenoemde track.

Brother heeft iets geniaals

3 Video's toegevoegd.
Mijn oordeel over Shad, de man die hip-hop voor mij zo erg bezig houdt komt snel. Dit album raad ik iedereen op MuMe aan!

PS: de clip vanThe Old Prince Still Lives at Home moet je echt even zien, in de stijl van the fresh prince of bell air, echt goed.

|Joël|
Haha die video is inderdaad komisch.
Damn dat nummer Brother (Watching) zit een lekker sample in!

RedLightCityBoy
Ik heb via Youtube Shad ontdekt en wat ben ik weg van die man.
Hij is een Canadese rapper die soulvolle hip-hop maakt.
Als ik hem hoor rappen weet ik zeker de uitspraken hip-hop is dead bullshit zijn. Elk nummer op deze plaat is heel erg uniek in zijn soort.
Ik ben zo gefascineerd door zijn manier van rappen en hoeveel hij van zijn muziek houdt. Live perfect en een symphatieke man in interviews.
Dit album komt in mijn top 10 omdat dit helemaal mijn stijl is en deze plaat doet me iets. 5.0* (nogmaals) aanrader voor iedereen op MuMe.

Harco schreef:
Niks bijzonders. Zeer standaard hip hop. Heb hem destijds snel uitgezet.

Ik vindt dit zeker wel bijzonder. Niks standaarts aan.

avatar van Pooiertje
echt geniaal dit, ik heb het 1 keer beluisterd en ik heb me vermaakt met dit album

ik ga dit eerst eens vaker beluisteren voordat ik ga oordelen...
maar ik denk dat het een 4.5 word

avatar van Pooiertje
Jazeker, ik heb dit album nou 3 keer beluisterd (helemaal zonder te skippen)
en ik geeft dit album 5 sterren... en zoals jullie zien geef ik die niet vaak

Oja, staat op nummer 3 in mijn top10

RedLightCityBoy
Jammer om te zien dat een hip-hop hater 1 ster geeft.
Zo gaat het gemiddelde omlaag zonder oprechte mening denk ik.

avatar van Rhythm & Poetry
Ach ja er lopen hier een hoop rare figuren rond op MuMe. Ik zal deze binnekort maar eens checken, ben erg positief over het album: When This Is Over.

avatar van MJ_DA_MAN
Een 1 is geen haatstem, hoor. Maar ik kan die gebruiker niet echt serieus nemen op dat gebied gezien hij zojuist God's Son van Nas een 0,5 heeft gegeven en voor een Rihanna-plaat een 3.

RedLightCityBoy
Ja daarom, hij heeft wel het recht om een 1 te geven, alleen dan zou ik er graag een reden horen.

RedLightCityBoy
Gelukkig is Hypnoticks zijn stem weer goed voor het gemiddelde...

jammer dat er ook zo weinig stemmen zijn , dit album is zeker de moeite waard

avatar van konji
Pooiertje schreef:
jammer dat er ook zo weinig stemmen zijn , dit album is zeker de moeite waard

Zeker, dit is een van mijn favorieten albums. Het gedicht van Kamau is een van mijn favorieten gedichten ooit.

Rhythm & Poetry schreef:

Snel! Snel! Snel! doen

RedLightCityBoy
Shad - The Old Prince (2007)

Shad K (Shadrach Kabango) is een Keniaans geboren Canadeese rapper, met roots uit Rwanda. Op jonge leeftijd verhuisde zijn ouders naar Londen, een klein dorpje in Canada.

Hip-Hop was altijd al iets wat Shad met zich meedroeg.
Hij was een groot fan van: The Roots, The Pharcyde, Pete Rock & C.L. Smooth maar ook de G-Funk sound van Warren G heeft hem erg geinspireerd.

Maar Shadrach komt pas rond zijn universiteit jaren in aanraking met het maken van Hip-Hop. Met een groepje studente vrienden, waaronder: Kamau zit hij dagen in de kleine studio van Kamau. Zoeken naar iets orgineels, iets prachtigs, en toen ze erachter kwamen dat Shadrach ongeloofelijk sterk kon rappen, toen was het plaatje compleet.

Zo is Shad's debuut: When This Is Over (2005) ontstaan.
Geheel op eigen kostten wisten de studenten het album independed te releasen, en met resultaat. Vele prijze stoomde binnen, waaronder de prijs voor beste toekomstige rapper. Ook kreeg hij samen met Kamau een contract bij het label van rapper: Classified, Black Box. Shad en Kamau mochten beginnen aan het maken van een tweede album. De productie, weer geheel door Kamau, alleen met ondersteuning van andere grotere producers in de Canadese soul/hip-hop scene.

Zo ontstond, het voor mij legendarische The Old Prince, die eind 2007 uitkwam.

Sinds de eerste keer dat ik dit album hoorde ligt mijn hart bij Shad.
Een geweldige unieke plaat met o zo geweldige producties.
Echt kippevel, zo erg heb ik bijna nog nooit genoten van een plaat.

Shad's teksten zitten vol intelligentie, je kan daaraan wel zien dat hij de univeriteit doet. Het lyricale zit zo goed in elkaar, soms grappig, maar altijd onderdrukt met echte emoties en situaties die hij moet onderzien.

Zo rapt hij op het prachtige: Brother (Watching), (Prachtige sample van The Isley Brothers) over zijn afkomst, over zijn voorouders, over hoe het is om zwart te zijn. Maar bij nummers als Out of Love pt 2 en I Heard You Had A Voice Like An Angel rapt hij over zijn liefdes(problemen) en de bijhorende beats versterken zijn teksten met de seconden.

Shad is alles wat ik zoek in hip-hop, tot nu toe heb ik nog geen verveling meegemaakt op deze plaat. Mijn meest geliefde albums ooit moet ik niet te vaak beluisteren, maar deze het liefst 5 keer per dag. Het album word met de dag beter, fantastisch.

avatar van Pooiertje
Prachtige recensie , hier sluit ik me bij aan

Maarten||
Leuk om te lezen inderdaad. Een erg sterk album.

avatar van D-Clutch
Erg goed album van deze Canadese rapper.

Die sample die je in het nummer Brother (Watching) hoort komt trouwens uit het nummer 'Brother, Brother' uit 1972 van The Isley Brothers.

avatar van J.C.
Voor mij, na Below The Heavens, dé hiphop release van 2007.

Guess Shad's back on that emo tip, oh good.
The scarf and the tight jeans complete the whole look.
Why don't you go cook, some vegan food and rent The Notebook
We all need a good cry Shad, you so should!
Then maybe you'll feel better
And won't put together another lame long love song
With no hook!

Ik vind de manier waarop Shad, met een flinke portie humor, kritisch naar zichzelf kan kijken echt verfrissend. Brother Watching is overigens mijn favoriete track van het album, waarop de volgende line elke keer weer indruk op mij maakt:

And what's funny is being black wasn't cool,
where I'm from,
till suddenly you started hearing rapping in school.

avatar van Oetam
Shad is een sterke mc met uiterste kwaliteiten, check zijn album mesnen, beter dan dit krijg je niet!

avatar van snorbaard
Ik sluit me aan bij de mening van dhr. Oetam
dit album is ook zeer speciaal, wat een fabuleuze teksten en een heerlijke flow

avatar van Rhythm & Poetry
Eindelijk, dit album staat in mijn rotatielijst .