Blaudzun - Blaudzun (2008)

Folk

7. Resident (2:19)
  8. Revolver (4:39)
  9. Uphill Battle (0:26)
  10. Good Boy (5:09)
  11. She's a Gentleman (2:56)
avatar van thelion
Blaudzun....??? Het eerste wat ik dacht was dat het uit Denemarken kwam vernoemt naar de wielrenner Michael Bluadzun of zo, maar nee na enig zoek werk er achter gekomen dat dit uit Amersfoort komt en wel is vernoemd naar Michael Blaudzun....

Deze plaat is een schitterend werk van ingetogen en gevoelige nummers over liefde, hoop en dat soort zaken.... Soms opgetogen en dan weer heel duister..... Dit alles gezongen met een zeer mooie stem.....

Tja de referenties naar Radiohead The Verve en Beirut zijn wel te begrijpen maar het zijn referenties en niets meer het is een zeer oorspronkelijk album waarin geen jat werk voorkomt, maar Johannes Sigmond heeft gewoon goed naar deze bands geluisterd en daar zijn geheel eigen interpretatie aan gegeven...

Hoop dat dit in de toekomst nog voor veel moois gaat zorgen.

avatar van Ronald5150
Mooi debuut van Johannes Sigmund, aka Blaudzun. Mooie ingetogen singer/songwriter liedjes met folk invloeden. De aankleding is sober, maar dat versterkt de impact van de liedjes. Het doet allemaal donker aan, maar ik word er niet depressief van. Mooie luisterliedjes om bij weg te dromen. Blaudzun is een aanwinst.

Na zijn geweldige concert in Paradiso dit debuut weer eens opgezet. Een album vol mooie, tot echt prachtige liedjes. Het mooiste nummer sluit wel degelijk aan bij zijn wat vlottere (Arcade Fire -achtige) stijl van de laatste twee albums: Loveliesbleeding is simpelweg briljant. Daarvoor staan vier kleine juweeltjes Blindspot, California, Tidal Wave & Black Thread zijn allemaal erg mooi op hun eigen manier.
Op de Radiohead -achtige nummers Higher Ground & Resident speelt de viool een fraaie rol: ook dit zijn weer echt prachtige songs. Revolver is weer wat vlotter en van de laatste drie songs vind ik vooral Good Boy erg mooi.

Wat een juweel van een debuutalbum van Blaudzun. Toen werd al gezegd dat hij wel eens ver zou kunnen komen. Na inmiddels 4 sterke albums, weten we dat dit meer dan klopt.

Ik ben nooit zo positief geweest over Heavy Flowers, een te hoog Arcade Fire gehalte.
Hier hoor ik raakvlakken met Suede, The Verve, Radiohead en Jeff Buckley.
Inderdaad, veel jaren 90 werk, maar Blaudzun komt er echt goed mee weg, absoluut geen eigen geluid, maar wel eigen songs van hoog nivo.