Sabreen - Ala Fein (2000)

Palestina
Folk / Wereld
Label: Sabreen Group

1. In the Silence of the Night (4:38)
  2. Kohl (2:25)
  3. Those Who Had a Home (3:42)
  4. Coffee-bean Tree (4:55)
  5. Moment (6:24)
  6. Mayyala (3:52)
  7. The Sea (6:29)
  8. Sword (4:57)
  9. Singing (1:52)
  10. Praise Him (4:45)
avatar van Devoo
Instrumentaal vind ik het werkelijk waar fantastisch, maar de zang op dit album verpest het voor mij een beetje. Niet overal vind ik de zang vervelend zoals bij het nummer The Sea bijvoorbeeld, maar over het algemeen vind ik het behoorlijk irritant. Daarom dat ik het meest geniet van de instrumentale passages, of gewoon zoveel mogelijk de zang probeer weg te cijferen en mij te concentreren op de instrumentatie. Maar sowieso, de zang zorgt ervoor dat ik dit album niet hoger becijfer.

Een interessant album is dit. Ik hou sowieso wel van de traditionele arabische instrumentatie (oud, buzuq, qanoon), die ook veelvuldig op dit album voorkomt. Mijn referentiekader daarin is niet zo groot, het enige wat ik ken dat hier een beetje op lijkt is Anouar Brahem. Zijn composities zijn echter beinvloed door de westerse jazz, dit klinkt wat traditioneler. Verder ben ik het wel met Devoo eens, dat de instrumentatie op dit album zeer goed is, maar de zang werkt me soms op de zenuwen. Het stoort me echter niet zoveel, dat ik het een laag cijfer geef. Het geheel is namelijk zeer acceptabel, 3,5*