The Arid Sea - New Roman Twilight (2005)

1 stem

Label: Deep Blue

1. Life Is Brief... Life Is Long (4:50)
  2. Weighed Against a Feather (5:20)
  3. Mercy Killing (3:43)
  4. Ringing (4:06)
  5. Passage (4:12)
  6. The Moon Follows Mercury (4:41)
  7. Hanging (4:36)
  8. An Image in the Flames (3:52)
  9. Closing In (5:02)
avatar van reptile71
Ik vind dit heel aardig klinken: myspace. Doet me toch ook weer aan The Cure denken.
Post-punk met een gothic randje of zoiets... Hoe dan ook een sound die maar weinig bands nog hebben tegenwoordig. Des te meer reden om ze een beetje te ondersteunen.
Ik ga hier even achteraan...

avatar van reptile71
Dit album is hier ook helemaal te beluisteren.

Mordor
Mooi gitaarspel! De nummers: Life is brief en met name Mercy killing zijn erg mooi.

avatar van reptile71
Het heeft even geduurd maar.... dit album is nu tijdelijk voor een kennismakingsprijs van slechts € 4,95 te koop op Sounds for Sure.

avatar van azra
Deze band is inderdaad geweldig. Houd die kennismakingsprijs even vast wil je . Nog even kijken of ik het kan combineren met wat andere cd's.

avatar van reptile71
Tot eind van de maand zal ik die prijs in elk geval vasthouden.
Er staan in elk geval een paar echte juweeltjes op dit album, waaronder Hanging.
Dit is hun enige officiële album, maar ik heb van de band ook nog een paar originele CD-R's ontvangen met wat ouder werk waaronder het album In Dark Solace uit 2000. Op dat album wordt meer gebruik gemaakt van electronische drums en hebben ze een typische darkwave sound. Ik ben ook behoorlijk onder de indruk in elk geval.
Zie hier: http://www.thearidsea.com/Discography.htm

avatar van azra
Deze cd klinkt zeer goed. Hij is het geld zeker meer als waard. Maar ik mis wel iets, deze cd is te snel voorbij zonder dat een nummer echt mijn aandacht heeft getrokken. Hanging is wel mooi, maar niet echt ultiem bijzonder, maar dat zijn geen nummers op deze cd naar mijn smaak.

3.5***

Lost Highway
Doet me qua zang erg denken aan Amerikaanse Gothic vrienden als Feeding Fingers en Junius. Daar waar laatst genoemde bands een aantal uitstekende songs op hun debuut hebben, kan ik hier voorlopig niet veel byzonders terug vinden.

avatar van reptile71
Ik blijf het een redelijk fijn cd'tje vinden. Ik moest vooral even wennen aan de drums in het begin. De drummer roffelt er spontaan op los. Nu ik er aan gewend ben, vind ik het wel lekker.
Het geroffel in Life Is Brief... Life Is Long werkt een soort van opzwepend, ik laat me gewoon meevoeren door een drummer die lekker los gaat.
Weighed Against a Feather blijft vrij ingetogen. Ik vind het gitaarloopje op zich wel pakkend.
Mercy Killing wordt pas goed als ze op de 3 minuten even lekker los gaan.
Ringing vind ik werkelijk prachtig gitaarspel hebben. Luister maar eens op 2 minuten (en op 3:27 weer): het doet me qua gitaarspel wat denken aan A Letter to Elise van The Cure. Ik vind het een mooi nummer.
Passage vind ik een stuk minder, wat saaier dan gemiddeld.
The Moon Follows Mercury bouwt mooi op. Opnieuw vind ik het gitaarspel lekker. Op 3:24 moet je zorgen dat het volume al hoog staat want dan hakt de climax erin.
Hanging is mijn favoriete nummer van dit album. Niet vreemd gezien het qua sound het dichtst in de buurt komt van de sound van Pornography van The Cure. Hoe dan ook, ik vind het een erg aanstekelijk gitaarloopje.
An Image in the Flames vind ik weer een stuk minder, of eigenlijk juist teveel: het mag allemaal wel wat gedoseerder.
Dat geldt eigenlijk ook voor Closing In, het is niet slecht, maar pakt me te weinig.

Al met al vind ik het dus een cd die wel wat is gegroeid naarmate ik hem vaker hoorde. Een aantal nummers moet ik echt voor in de stemming zijn, met name omdat het niet voldoende gedoseerd is maar teveel gitaar en drums tegelijk. Als we dan toch vergelijken met Feeding Fingers: zij weten (eigenlijk 'hij weet', want het album is Justin Curfman in zijn uppie) hoe ze moeten doseren waardoor wordt voorkomen dat er af en toe een brij van muziek ontstaat.

Het grappige is dat ik met beide gasten (Isaac, de zanger/gitarist/componist van The Arid Sea en Justin) contact heb. Ik heb Isaac laten weten dat ik zijn drummer hier en daar wat teveel vond doen en hij zei dat ze daar ook wat problemen mee hadden gehad met de opnames. Ik had vandaag de eer om 2 nummers van het nieuwe album van Feeding Fingers op mp3 te mogen ontvangen, waarvan 1 zelfs nog zonder de zang track. Justin wilde weten wat ik ervan vind, wat ik sowieso al een hele eer vind. Ik moet zeggen, het klonk allemaal heel erg goed, mijn enige opmerking was dat ik bij die instrumentaal de drums wat te zacht in de mix vond zitten. Wat hij met die feedback doet maakt me niet uit natuurlijk, maar waar ik hiermee naartoe wilde: ook hier blijkt weer dat Feeding Fingers gedoseerder te werk gaat.

Nadeel (of misschien ook wel een voordeel) overigens van mijn contact met die gasten is dat ik merk dat hun sympathiek zijn ook meer sympathie opwekt voor hun muziek.
The Arid Sea zie ik als een band met potentie en tegelijkertijd vind ik de voorman een sympathieke kerel die ik graag steun. Vandaar ook dat ik dit album 'album van de maand' heb gemaakt in mijn webshop, waar hij tijdelijk nog heel laag geprijsd is.

avatar van reptile71
'Hanging' is gewoon echt een juweel van een nummer, prachtig! Ik kan rustig zeggen dat ik nog op geen enkel album van een hedendaagse populaire 'post-punk' band zulk mooi gitaarspel heb gehoord.