Het Beste Uit de Mega Top 50 van het Jaar '94 (1994)

Label: EVA

1. Paul de Leeuw - Ik Wil Niet Dat Je Liegt (3:53)
  2. Take That - Babe (4:54)
  3. Cher - I Got You Babe (5:12)

met Beavis & Butt-Head

4. Culture Beat - Anything (3:56)
  5. Ace of Base - The Sign (3:09)
  6. Enigma - Return to Innocence (4:08)
  7. Chaka Demus & Pliers - Twist & Shout (3:55)
  8. East 17 - It's Alright (4:40)
  9. Cappella - Move on Baby (3:24)
  10. Maxx - Get-A-Way (3:44)
  11. Toni Braxton - Breathe Again (4:29)
  12. Dr. Alban - Look Who's Talking (3:14)
  13. Lucilectric - Mädchen (3:15)
  14. Reel 2 Real - I Like to Move It (3:49)
  15. Deep Forest - Sweet Lulaby (3:48)
  16. Magic Affair - Omen III (3:56)
  17. Joshua Kadison - Jessie (4:21)
  18. Crash Test Dummies - Mmm Mmm Mmm Mm (3:53)
  19. Johan & De Groothandel - As Dick Me Hullep Nodig Heb (4:14)
  20. 2 Unlimited - The Real Thing (3:38)
  21. CJ Lewis - Sweets for My Sweet (3:20)
  22. Youssou N'Dour - 7 Seconds (5:06)

met Neneh Cherry

23. Stiltskin - Inside (4:25)
  24. The BC-52's - (Meet) the Flinstones (2:22)
  25. Rolling Stones - Love Is Strong (3:47)
  26. Big Mountain - Baby I Love Your Way (4:25)
  27. Marusha - Somewhere over the Rainbow (5:29)
  28. Inner Circle - Games People Play (3:25)
  29. Rednex - Cotton Eye Joe (3:10)
  30. Warren G - Regulate (4:09)

met Nate Dogg

31. Marco Borsato - Dromen Zijn Bedrog (4:04)
  32. BZN - Banjo Man (4:27)
  33. André Rieu - The Second Waltz (3:40)
  34. Rene Froger - Here in My Heart (4:32)
  35. Golden Earring - Hold Me Now (3:42)
  36. Pato Banton - Baby Come Back (3:50)
  37. Heavy D. & the Boyz - This Is Your Night (3:26)
  38. Sparks - When Do I Get to Sing My Way (3:50)
  39. Hermes House Band - I Will Survive (4:05)
Afgezien van de door mij zo geliefde eurohouse ben ik ook wel erg verslingerd geweest aan het liedje van The Sparks, nummer 38 op deze verzamelaar. Beetje vreemde eend in de bijt hier, want het werd geen heel grote hit. Als ik me goed herinner, stond het ook pas in de tipparade toen deze verzamelaar werd uitgebracht.

Father McKenzie
Naast bakken met troep staan hier toch af en toe leuke dingen tussen, zoals 18, 23, 25, 35 en 38.

Dus voor het overgrote deel huilen met de pet op8

avatar van LucM
Tracks 18, 22 t.e.m. 25, 35 en 38 vind ik toevallig ook de beste nummers. Sommige vind ik nog aardig (zoals de Strauss-wals van André Rieu, Ace of Base, Enigma), maar de meeste nummers vind ik matig tot zwak, weinig origineel vooral.
2 sterren en dat voor een best of, weinig bemoedigend.

avatar van Germ
Germ (crew)
Gave verzamelaars waren dit
In van die super dikke dubbel-cd doosjes, en de term TVCD op de voorkant (nooit begrepen wat ze daar nou precies mee bedoelden;))

avatar van Stalin
Germ schreef:
Gave verzamelaars waren dit

Ha die Germ, weer bijgekomen van Jeff Beck en een overdosis Burger King ?

Het grootste gedeelte van deze verzamelaar is natuurlijk volstrekt troep, maar Anything van Culture Beat blijft geniaal.
Ik heb dit nummer afgelopen zomer tijdens mijn fietsvakantie naar Berlijn veelvuldig gedraaid en ging, al fietsend, helemaal scheef uit de panty

avatar van Germ
Germ (crew)
Waar heb je het over Stalin, alleen Culture Beat....
Deze CD is van begin tot eind scheef uit de panty!
Het is m'n favoriete afwas cd

avatar van LucM
Inspiratieloosheid troef, dat kan ik zeggen over deze compilatie (en het hitjaar 1994 in het algemeen) met opvallend veel covers (1, 3, 7, 21, 26, 28, 36, 39), uitmelkerij van de eurohouse (4, 9, 16), mierzoete boybands (4, 8 ) en artiesten die allang over hun hoogtepunt waren (BZN bv.). Crash Test Dummies en Youssou N'Dour vind ik hier duidelijk bovenuit steken.

avatar van tnf
tnf
Ja, ik vind het ook niet zo'n goed top 40-jaar als sommige mensen beweren dat het was. Weliswaar vele malen beter dan 2011 of 2012, maar toch: teveel muziek die 'best leuk' is, maar nét niet prikkelend genoeg om favoriet te zijn.

Bovenstaande uit zich op deze verzamelaar ook: gewoon een collectie van grotendeels 'best leuke' liedjes bij elkaar. Een verzameling zes-en-een-halfjes, zeventjes en zeven-en-een-halfjes. 4, 14 en 22 steken wel boven de rest uit.

De BZN-track die hierop staat kan ik in z'n knusse oubolligheid nog als een guilty pleasure zien. Een late stuiptrekking van die mensen, die inderdaad al lang over hun hoogtepunt waren.

@Germ, een paar jaar na het posten van je berichten over de zogenaamde 'TV-cd': Dat betekende dat er een grote reclame-campagne aan zo'n cd vast zat.

De evenknie van de succesvoller en kwalitatief vaak behoorlijk aantrekkelijke serie Het Beste Uit de Top 40... per jaargang en als dubbel cd, biedt hier niet wat die serie biedt. Wat een magere verzameling nummers. Het wordt als het beste uit 1994 gepresenteerd, maar dat is het natuurlijk nooit. Er staan een paar aardige en een enkel goed nummer op en dat is het. Die nummers zijn van Enigma, the Crash Test Dummies, CJ Lewis, Youssou N'dour, the Rolling Stones (!) & Warren G.

avatar van Funky Bookie
Aardig beeld van de tijdsgeest. Veel nummers vind ik zeker niet goed, maar ook niet dramatisch. Daarom toch maar een voldoende.

avatar van Jelle78
Daar komt me even een stuk jeugdsentiment door m'n beeldscherm geknald! Nummer waarvan ik het bestaan was vergeten, maar waarvan het refrein zo weer m'n hoofd inschiet. In 1994 zat ik vol in m'n Mega Top 50 periode. Elke week luisteren en de liedjes die ik leuk vond opnemen op cassettebandje. Die bandjes heb ik allang niet meer, maar daar zullen zeker een paar van deze nummers opgestaan hebben. Ik heb deze cd volgens mij niet in m'n bezit gehad, maar de kans is groot dat ik hem wel geleend heb van de bieb.
Overigens voel ik geen enkele behoefte meer om deze muziek te willen luisteren (behalve The Stones dan), maar het is wel leuk om weer even terug geworpen te worden in de tijd.

avatar van MarkS73
Funky Bookie schreef:
Aardig beeld van de tijdsgeest.

Hmm, dan hadden er wel nummers van dat jaar verschenen albums van Pearl Jam, R.E.M., Nick Cave, Black Crowes, Stone Roses en meer tussen gestaan

avatar van Funky Bookie
MarkS73 schreef:

True, de hitparade dan qua tijdsbeeld.