Nilsson - Nilsson (1998)

Label: CNR

1. Elastic Baby (4:56)
  2. Ben (Oil, Scars & Asphalt) (2:47)
  3. Drop Me a Line (4:33)
  4. Heroine (2:47)
  5. Insane (4:17)
  6. As Real as You Are (4:12)
  7. It's Your Head Now (2:02)
  8. Ready for the Day (1:44)
  9. Someone Like You (3:50)
  10. Bombers (3:21)
  11. My Brain's Down (5:47)
  12. 100 Yards Deep (7:16)
jammer dat nilsson nooit is doorgebroken en niet meer bestaat. Dit is een geweldige cd. Favoriet is "My brain`s down" en "As real as you are.

beaster1256
domme plaat , dit vind maar 3de rangsmuziek

avatar van andré
Toch heb ik het altijd een erg sympathieke band gevonden, vooral de singles (Elastic Baby, Ben, My Brain's Down) zijn best de moeite waard . Ik heb ze een paar keer zien optreden, en dat deden ze zeker niet onverdienstelijk. Geen idee wat de bandleden tegenwoordig doen.

avatar van lebowski
andré schreef:

2002: In oktober gaat Jan Jacob Zegel drummen bij Ballerina Liberation Front.

2003: Marieke Eelman en Wilco Witte richten de band Eelman op. De groep omschrijft haar muziek zelf als electric pop.

2004: Jan Jacob Zegel brengt met zijn band Polarex het album Métro Linea 3 uit.

website NPI

avatar van twin
Goeie band, live ook zeker de moete waard, jammer dat ze niet meer bestaan ze hadden zeker kunnen doorbreken

Ja, check zeker de band van Jan Jacob: Polarex

Ballerina Liberation Front ook

Erg gemiddeld allemaal.

Joy
klinkt allemaal erg lekker, her en der doet het wat demo-achtig aan, das een klein minpuntje

band met potentie, bleef daarbij helaas

live gezien, klonk stukken beter, en het plaatje draai ik een aantal keren per jaar

avatar van FunkStar
Nog altijd krijg ik kippevel van het nummer Elastic Baby. Helemaal te gek dat nummer! Mooie opbouw ook.

Hetzelfde geld voor die andere single, My Brain's Down.

avatar van robbrouwer58
Af en toe irritant knijpstemmetje, maar als totaal aardig bandgeluid.

avatar van Darkzone
My Brain's Down is een geweldige single. Helaas net geen top 40 hit. De rest van de maxi-single vond ik niet zoveel aan. De rest ken ik ook niet.

Maar MBD blijft een tof nummer.

CD is helaas nergens meer te krijgen. Had graag nog een exemplaar gehad. Marktplaats maar in de gaten houden.

Zoektocht op marktplaats geslaagd! Heb inmiddels de CD ontvangen. Het blijft inderdaad een heerlijke plaat.

avatar van vigil
Voor een hele euro bij een bazaar op de kop getikt. Deze band zou het helemaal gaan maken. Dat is helaas net niet gelukt. Maar Nilsson heeft toch maar mooi wel 2 mooie albums achtergelaten, aardig wat optredens gehad voor best wel wat publiek en een paar singles die de nodige herkenning opleveren.

Op deze cd was dat My Brain's Down. Een beetje zwaar aangezet misschien maar toch zeer goed te smaken. K's Choice lukte het wel, Bettie Serveert net niet en Nilsson dus net niet. Zo gaat dat klaarblijkelijk. Jammer maar helaas maar gelukkig hebben we de albums nog die je als je geluk hebt voor 1 euro de jouwe kan maken.

De blauwe sterren gaan naar 3, 11 en 12.

avatar van EttaJamesBrown
Sympathiek bandje dat ik eind jaren 90 regelmatig gezien heb in Edam, Andijk, Bovenkarspel en omstreken.

Lekker alles weer op Spotify, cd hoesje leeg ergens gevonden.
Zal wel in één van me vele verkochte auto's zitten.
Gezien ooit in Taverne Bergen.