O.P.M.C. - Amalgamation (1970)

Label: Pink Elephant

1. Overture / I'll Just Sit Here and Dream (7:25)
  2. Balad of the Sun (3:58)
  3. The Head (4:45)
  4. Sick and Tired (2:34)
  5. Train Thing (1:22)
  6. Easter Song (2:30)
  7. Camebridge Impressions (3:22)
  8. Song for Mariolijn (3:08)
  9. Fire Child (3:40)
avatar van musician
Nooit geweten, dat de afkorting stond voor Oldest Professional Music Company.
Er is heel veel wat ik niet weet van dit volslagen vergeten Engels/Nederlands duo.

Ik had alleen het nummer Big stage actress (1971) en dat staat nu juist niet op dit album. Geen idee ook, waarom O.P.M.C. het beperkt heeft tot één album, uiteraard nooit op cd uitgegeven. We moeten het doen met een vinyle weergave op youtube dat ouderwets kraakt, Amalgamation.

In Duitsland wordt het een psych LP genoemd, een nummer in de Top 40 heeft de band nooit gehad. Maar op de hoes staan de mannen er stoer op. Het klinkt bij vlagen, ook uit die tijd, naar Greenfield & Cook maar heeft bij tijd en wijle ook blues invloeden en zowaar een elektrisch gitaartje, naast de akoestische.

Vagelijk kan ik mij toch herinneren dat het duo tot de verbeelding sprak, maar ik lees van de oude gediende mumeërs op deze site geen woord.
Ik ben zelf een groot liefhebber van het platenlabel Pink Elephant, en daar vallen ze onder. Pink Elephant schuwde het niet om onbekende artiesten naar voren te schuiven, naast dat ze bijvoorbeeld ook Shocking Blue onder de veren hadden. En dan te kijken wat er van kwam.

Maar dit blijft behoorlijk raadselachtig, voor mij. De Nederlander die deelnam aan O.P.M.C. was Teun van der Slikke. Ik kan van hem niet meer vinden dan dat hij blijkbaar op Facebook zit.
En ik vond een foto van O.P.M.C., waar duidelijk meer mensen op staan dan 2.

Toch een leuk raadseltje voor een regenachtige zondag.