Booka Shade - The Sun & The Neon Light (2008)

Duitsland

4. Control Me (5:09)
  5. Solo City (4:34)
  6. Redemption (4:09)
  7. Charlotte (4:31)
  8. The Sun & the Neon Light (4:30)
  9. Sweet Lies (3:58)
  10. Karma Car [Album Version] (4:17)
  11. Psychameleon (4:56)
  12. Planetary (4:08)
  13. Comacabana (4:33)
  14. You Don't Know What You Mean to Me (J's Lullaby) (5:12)
Erg benieuwd naar! Movements was toch wel een van de beste platen van dit decennium tot nu toe.

avatar van Jesusfreen
Is al een week geleden gelekt en persoonlijk vind ik hem niet zo goed als Movements, heb het echter nog maar één luisterbeurt gegeven.

avatar van Zwammer
Ik vind hem ook een stuk minder dan voorganger Movements. Het is allemaal wat te vlak en het bevat daardoor te weinig kippenvel-momenten. Toch zijn ze het niet helemaal verleerd, want nummers als Charlotte en Planetary laten zien hoe het wel moet

Ik zie dat ie gelekt is, staat al weken op [zelfopgelegde censuur].

Ben benieuwd.

Hmm, mijn censuur is eraf.
Ik vind 'm wat tegenvallen. Op zich is 't wel een leuk album maar niet zo schokkend als Movements die ik zeker erg goed vind.
Zoals Zwammer al zegt vind ik 'm ook wel erg vlak.

Valt hier ook wel tegen. Klinkt zeker niet slecht, maar het magische ontbreekt een beetje. De tracks met vocalen klinken een beetje als van die goedkope cybergothic en daar ben ik niet echt fan van. Wat mij betreft hadden ze het instrumentaal gelaten... Twijfel nu tussen 3* en 3,5*, hopelijk blijkt dit een plaatje met groeipotentie.

Valt me een beetje tegen..

Ik hoop dat het live veeeeel beter is..

Ja, live is het erg goed. Overigens is de vorige plaat van Booka Shade veel beter dan deze. Ik weet niet of je die al hebt gehoord?

Ja, die ken ik al.. Het ene hoogtepunt na het andere, op deze plaat heb ik het gevoel dat die climax niet komt, jammer...

Ik ga naar ze kijken in de AB waar ze deze plaat komen voorstellen.. hopelijk paseren er nog enkele nummertjes van Movements..

Ollie
Booka Shade, dat gaan we eens even beluisteren!

Ollie
Ben hier toch wel weer erg weg van, zeker minder als Movements, maar het pakt me toch weer! Zoals booka shade me altijd heeft weten te pakken! Zit nu op de helft ongeveer, en vind het allemaal nog best aardig klinken!

Ik vind de cd toch wel erg lekker. Sommige nummers zijn lekker dansbaar. Hopelijk komen ze terug naar 10 Days Of op de Gentse Feesten! Vorig jaar waren ze zalig.

tuktak
ik vind dit album helemaal geen tegenvaller. het is een erg sterk en solide album geworden. ookal is het misschien minder als zijn voorganger, toch valt er wederom ongelooflijk veel te genieten. gewoon lekker gaan zitten voor dit album en de muziek op je af laten komen. het pakt mij al vanaf het eerste draaimoment en vanaf de eerste track.

Ik vind het ook absoluut geen tegenvaller. Sterker nog: ik vind hem beter dan Movements.

Wat een optreden, niet normaal!

Alle klasiekers van movements passeerde de revu en ook natuurlijk deze tracks.

Prachtig wat deze mannen hebben laten zien.

Ik vind het ook absoluut geen tegenvaller, deze nieuwe cd van Booka Shade. Nu geef ik wel toe dat ik 'm leuk WOU vinden en daarmee meerdere pogingen heb gedaan om er goed naar te luisteren, maar hij bevalt na verloop van tijd toch bijzonder goed. Het is een hele andere plaat dan Movements, met meer echte songs (waarom is "Numbers" er niet in opgenomen, Booka Shade?) en dat is een welkome afwisseling in een genre wat toch aan terugval onderhevig is? De vocalen vind ik bij vlagen juist een mooie toevoeging, bijvoorbeeld in "Control Me". Als liefhebber van Depeche Mode kan ik dat in ieder geval wel waarderen, maar de rasechte minimalist gruwelt daarvan natuurlijk. Ben erg benieuwd naar de bonus cd met de Club Mixes van deze tracks.

Edit: "Numbers" staat wel op de bonus cd zie ik nu, nu ik m'n pre-order plaats, yay

Wat flarden op bol.com beluisterd en dat klinkt weer veelbelovend (met name Charlotte)! Direct op goed vertrouwen besteld.

avatar van Monkeypriest
Movements was idd wel beter, maar dat was dan ook 1 vd beste electro-albums die ooit gemaakt zijn
ik geef het toch een welverdiende 4, zo zijn er toch weer enkele nummers echt geslaagd.
De sfeerschepping in Outskirts en Karma Car is subliem, Charlotte is echt een lied dat mensen blij maakt, etc..

Ik ben toch wel benieuwd naar dit album, heb heel wisselende reacties gelezen. De algemene tendens is toch wel dat dit album een stuk minder is dan Movements. De 2 nummers (Control Me en Karma Car) die ik zijn echter wel lekker, Control Me doet aan Depeche Mode denken, en Karma Car ken ik alleen in de originele mix, waarvan ik die op Movements beter vond dan de albumversies. Maar ik ben benieuwd...

avatar van vlsander
Ik heb dit album ondertussen ongeveer een week. En na het eerst een paar dagen non stop op te zetten heb ik het eens 3 dagen laten liggen. Mijn ideeen worden bevestigd. Er staan een paar fantastische schijven op. Het gebruik van vocals is zeer goed gedaan en geeft een meerwaarde. De rustige nummers vervallen nooit in verveling en het talent van Arno en Walter is in elk liedje vast te stellen. 4* !

En dit alles brengt mij bij zo een groot dilemma. Op een festival deze zomer (les ardentes in Luik (topaffiche voor de minimalisten en electronica fanaten onder ons) speelt hij tegelijk met Apparat (Live band). De keuze wordt zo verscheurend...

Heb m toch maar gekocht, en na één luisterbeurt kan ik wel concluderen dat ie Movements niet benadert. Desondanks is het een zeer behoorlijk album, Karma Car is ook op album een heerlijke track, Control Me is een heerlijk vuige track, die aan Depeche Mode doet denken, zoals al eerder gezegd, en Charlotte en Comacabana hebben die typische Booka Shade-feeling. De rest is een beetje vlak. Zet m voorlopig op 4*

avatar van Leonard91
Ben benieuwd, Karma Car is alvast heerlijk.

ik vind hem heel goed.
Mss niet zo goed als Movements, maar er staan wel sterke nummers op!
Charlotte kan ik blijven beluisteren! gewoon de max!

avatar van gherdt
Na het frivole, zo vanzelfsprekende en tijdloze Movements is dit wel een klein sofje..... Produceren kunnen ze nog steeds maar waar Movements zo mooi uit de losse pols leek te komen klinkt het boeltje hier veel te geforceerd, bedacht en uitgebalanceerd. Verder knalt de boel bepaalt niet en zijn de toegevoegde vocalen niet bepaald sterk, een soort tweedehands Depeche Mode gevoel krijg ik ervan. Blijft over: Karma Car (hoera), een prima productie en verder zeer weinig memorabele nummertjes. Luistert lekker weg maar toch jammer van de hoge verwachtingen.

avatar van Antie
Ik vind dat de plaat nog goed meevalt.
Had slechter verwacht na sommige commentaren.
Had zoizo verwacht dat ze na movements een andere richting zouden uitgaan.

Zo een album kun je moeilijk direct overtreffen.
Ofwel moet je een herhalingsoefening doen wat dan weer een deel
van de fans gaat ergeren dat ze het zelfde trukje gebruiken en als je
een totaal andere richting uitgaat is er weer een andere deel dat teleurgesteld is (de grote fans van "movements" ).

Dus denk gewoon dat sommige mensen iets teveel van dit album verwacht hadden, wat ik wel kan begrijpen hoor.
"Redemption" en "Control Me" vind ik toch al lekker klinken.
De single "Charlotte" vind ik eigenlijk de minste

Ik vind 'm beter geworden. Misschien heeft het livekarakter er iets mee te maken, maar als ie gewoon uit m'n speakers komt wekt het iets minder irritatie op dan dat ie deed...
een halfje erbij.

avatar van Nicolage Rico
Louis2703 schreef:
een halfje erbij.

Apart dat je hem nog 3,5 * geeft als hij irritatie opwekt (ook al is het minder).

Komt door de nummers Solo City, Outskirts en Charlotte, die ik wél steengoed vind.

avatar van PaulieWalnuts
Erg poppy. De Booka Shade sound ontbreekt zowat volledig. Erg jammer. Valt wat mij betreft in het niet vergeleken met Memento en Movements. Numbers is een hoogtepunt.

Op welke plaat staat 'O Superman'?