Venetian Snares - Detrimentalist (2008)

Canada
Electronic
Label: Planet Mu

1. Gentleman (6:28)
  2. Koonut-Kaliffee (4:33)
  3. Sajtban (4:35)
  4. Kyokushin (4:26)
  5. Eurocore MVP (4:42)
  6. Poo Yourself Jason (4:05)
  7. Circle Pit (4:54)
  8. Flashforward (4:33)
  9. Bebikukorica Nigiri (3:36)
  10. Miss Balaton (9:38)
DevendraBan
Ik had er geen idee van dat er een nieuwe snares zat aan te komen (buiten Rossz en Hospitality niet echt fan van z'n werk) maar een titel als Poo Yourself Jason, overduidelijke allusie op de openingstrack van deze, doet me wel grijnzen en zal de aanzet, hoe vergezocht ook, zijn om deze plaat te proberen.

Mary-Anne draaude Venetian Snares vorige week, dik nummer wel weer

avatar van Amicus
Zou dit te vergelijken zijn met Rossz Csillag Alatt Született ??

DevendraBan
Dat lijkt me sterk, datzelfde kunstje haalde hij pas uit bij z'n vorige plaat (My Downfall OST).

Devlab
Op de myspace van venetian snares zijn al 2 nummers van dit album te horen, het bevalt me prima!
dit keer geen klassieke muziek maar recht toe recht aan breakcore (niet dat er iets mis is met Rossz... en My Downfall)

jaja hij is te luisteren voor de speurders.
Lijkt wel alsof ik terug in de tijd word geschoten joh. Terug naar de tijd van The Experience (Prodigy) maar dan op een tandje hoger. Alle ravejes en stemmetjes zijn aanwezig, maar dan met een herkenbaar snares geluid erachter en ik moet zeggen dat ie dat goed kan. Laatste nr is dan een kleine stijlbreuk, dat juist weer een beetje doet denken aan gebroken ambient met snares.
Ja het bevalt me wel. Nog geen cijfer, pas 1x gehoord.

Ddk
Damn wat heerlijk weer... ik vind alles aan dit album vet, van de oldskool samples tot de artwork.. gewoon heerlijk weer. Maarja, eerst maar m'n enthousiasme weg laten zinken voordat ik stem...

avatar van Goodfella
Bijna retro-breakcore eigenlijk Klinkt inderdaad goed. Snares lijkt zichzelf weer een beetje gevonden te hebben na een reeks ietwat niksige albums op rij. Ben niet onverdeeld enthousiast, daarvoor ben ik dat breakcoregebeuren misschien ook wat te lang uit, maar 't luistert lekker. Vol vrolijke, luchtige blieps, bjongs en oldschool ratels, nice.

tuktak
kyokushin is een vette track, net even iets meer 2008 als de 3 eerste tracks, die erg oldscool zijn. alsof hij deze producties tegen is gekomen op een oude floppy achterin een stoffige kast.
poo yourself jason is van hetzelfde als kyokushin, een lekkere track. niet teveel van die maffe breakcore waar de originaliteit toch wel uit is verdwenen vind ik. miss balaton gaat met zijn lange strings en strijkers weer een beetje terug naar het my downfall gebeuren, zonder het na te willen doen. ik vind ook deze track toch behoorlijk fris klinken, en de kant die ik venetian snares graag op zou willen zien gaan. al met al een beetje een wisselend plaatje dit, beetje een niemandsdalletje ook. een paar tracks voor de klassieke breakcore liefhebber, en een aantal tracks die juist wel wat frisse elementen met zich mee brengen.

Nog niet gehoord.
Wil wel heel graag deze luisteren, ben namelijk erg benieuwd.

avatar van BoordAppel
VS weer wat op zijn oude niveau. Geen vernieuwing maar tenminste weer een beetje enthousiast geratel.

Mwa... geef mij maar het 'klinische geneuzel' a la Hospitality, complex maar strak, dat vond ik een fijne kant van Snares.

Het is niet slecht dit, maar gewoon breakcore zoals we het allang kennen. Niet verrassend of nieuw, alleen leuk als aanvulling. Nee geef mij maar weer gepruttel...

avatar van pimpamhenk
Deze cd kon inderdaad ook best 5 jaar geleden gemaakt zijn. Neemt niet weg dat ik de party-feel op deze cd wel weer eens aangenaam vind om in de juiste setting te beluisteren. 3* voor dit geinige niks aan de hand schijfje...

avatar van Guerrilla
Nu op de luisterpaal

Tis idd bijna retro-breakcore. Nou is dat voor een beginnende breakcore-luisteraar als ik niet zo erg, ik vind het een zeer aardig album. Absoluut niet zn beste, maar een track als Flashforward is weer ouderwets lekker.

avatar van gherdt
Opbeurend raveplaatje van de heer Snares. Knettert er weer lustig op los maar belicht toch vooral de lichtvoetige (voor zover dat kan) en dansbare kant van zijn oeuvre. Fijne plaat.

avatar van Onderhond
Vind het net niét opbeurend. Weinig "happy" te herkennen op deze plaats.

Redelijk doorsnee Snares plaatje dat niet verveelt, maar ook amper echt weet te bekoren. Redelijk standaard breakcore met oude rave voice sampletjes.

Niet echt iets voor Snares dit genre. Kan hij veel beter overlaten aan een Sickboy of Cardopusher. Maar als tussendoortje kan het er best door.

3.5*

avatar van Stephanhogenboom