The Zutons - You Can Do Anything (2008)

Label: Deltasonic

1. Harder and Harder (3:48)
  2. Dirty Rat (4:00)
  3. What's Your Problem (3:55)
  4. You Could Make the Four Walls Cry (3:33)
  5. Family of Leeches (3:59)
  6. Don't Get Caught (3:18)
  7. Bumbag (4:36)
  8. Always Right Behind You (3:31)
  9. Put a Little Aside (4:02)
  10. Freak (4:20)
  11. Give Me a Reason (6:34)
  12. Little Red Door (3:25)
  13. Pull the Plug * (3:56)
Waar ging het mis?

Toen het debuut uitkwam was ik gelijk enthousiast: een 4,5*, gelijk kaartjes gekocht voor hun optreden en het bandje kon niet meer stuk.
De tweede kwam er aan en ik was wederom wel te porren voor The Zutons. Toch bleek het album me niet te pakken en het kwam al snel de kast niet meer uit en ook die eerste raakte opeens in de vergetelheid. Vraag me niet waarom: het gebeurde gewoon.
En toen zag ik dat deze er aan kwam en het liet me helemaal koud.
Toch was er iets in me dat zei dat ik het toch weer eens moest proberen met ze: gun ze een herkansing want die vorige 2 cd's waren gewoon erg lekker.
Maar misschien had ik het toch niet moeten doen want You Can Do Anything doet me eigenlijk niks.
Slechte liedjes? Nee. Radicaal veranderd? Nee. Wat dan? Ik heb dus echt geen idee, echt helemaal niet gewoon. Ik probeer er weer warm voor te lopen maar het lukt simpelweg niet. Ik hoor een prima pop/rock album maar het is blijkbaar niet meer aan mij besteed.
Misschien toch maar het debuut weer eens opzoeken en kijken of ik de oude vlam wat kan aanwakkeren.