Henny Vrienten - Mijn Hart Slaapt Nooit (1991)

Label: BMG

1. 'T Ouwe Liedje (4:05)
  2. Hoe Lang? (3:57)
  3. Denken Doet Pijn (4:56)
  4. Het Scharrelvarken (4:16)
  5. Zonnebril (3:51)
  6. Fijn Om Er Niet bij Te Horen (3:52)
  7. Verloren Tijd (4:27)
  8. Zo Mooi 1 (1:40)
  9. Kom in de Zon (3:19)
  10. Zo Mooi 2 (2:03)
  11. Vreemd Verdriet (3:55)
  12. Vaders Zijn Verraders (4:30)
  13. Het Gif (5:29)
  14. Blij en Bang (4:33)
avatar van spoiler
Deze prachtige plaat vanaf 6 oktober op vinyl verkrijgbaar

avatar van lennon
Wat heerlijk om dit album eindelijk op vinyl te hebben. De rode kleur vind ik zelf wat onnodig (de hoes is immers vooral zwart) maar dat mag de pret niet druk,.

Mooie uitgave, met mooi groot tekstboekje erbij, zoals het bij de cd ook is.

De plaat staat 32 jaar na release, voor mij nog net zo overeind als destijds. Eigenlijk is hij zelfs nog beter geworden.

Dit album liet lang op zich wachten na Geen Ballade, en Vrienten is duidelijk bezig met het gezinsleven, en het ouder worden. Een sterk, doch ondergewaardeerde plaat in Nederland.

Henny zei mij ook ooit dat hij het meest trots was op deze plaat, waarschijnlijk omdat dit ook een vrij persoonlijke plaat is.

avatar van Darkzone
lennon schreef:
Wat heerlijk om dit album eindelijk op vinyl te hebben. De rode kleur vind ik zelf wat onnodig (de hoes is immers vooral zwart) maar dat mag de pret niet drukken.

Mooie uitgave, met mooi groot tekstboekje erbij, zoals het bij de cd ook.

De titel op de hoes is net zo rood als het vinyl. Dus dat zal de rode kleur van het vinyl verklaren.

Ik heb hem nu net voor het eerst op de speler, nadat ik afgelopen zondag op de platenbeurs van Variaworld in Zwolle nog een paar genummerde exemplaren vond.
Erg lekker album mag ik wel zeggen, met soms wat hints naar dat "prima bandje" van weleer.

avatar van echoes
Wat staan hier toch een prachtige liedjes op! Ik vind dit in z'n geheel toch wel Vrienten's beste.

avatar van lennon
echoes schreef:

vond hij zelf ook, zei hij ooit tegen me...