Roberto Jacketti & The Scooters - Time (1984)

Label: CNR

1. Intro (1:56)
  2. Make Me Cry (2:22)
  3. Time (3:10)
  4. Moscow Nights (3:00)
  5. Boat on the River (2:20)
  6. Preaching (2:58)
  7. Hot Summernight (2:20)
  8. I Save the Day (3:10)
  9. Berlin (4:17)
  10. Kaktie (2:40)
  11. Hey Girl (2:20)
  12. Little Bo(o)y (2:45)
  13. Bolero (2:15)
Deze band werd waarschijnlijk zo populair als tienerbandje, omdat Nederland behoefte had aan "opvolgers" van het ter ziele gegane Doe Maar.
Ze lagen goed in het gehoor, het klonk simpel, maar toch: de vergelijking met Doe Maar kunnen ze toch echt niet aan. Zeker achteraf bekeken niet. Waar Doe Maar gelukkig werd herwaardeerd, moeten we concluderen dat Roberto Jacketti & The Scooters gewoon een leuk, grappig bandje was die geen spectaculaire muziek maakte.

1,0
Als ventje van 10 vond ik I Save The Day wel geinig, dus kreeg ik deze plaat als Sinterklaaskado. Heb 'm een paar keer gedraait, maar ik vond het toen al erg.

avatar van Tribal Gathering
Gelukkig is het toch nog goed gekomen met Roberto. Hij is zoals zovele Nederlanders weer op tv te bewonderen. Ik heb het idee dat ik zowat de laatste Nederlander ben die nog niet op de buis is geweest.

Het album ken ik niet, maar ik vond I Save the Day altijd wel een vrolijk nummer. Laat ik hem maar niet meer gaan beluisteren dan blijft dat zo.

aERodynamIC schreef:

Ik vind dat je deze band niet met Doe Maar kunt vergelijken. Doe Maar had zijn kracht toch wel in de Nederlandstalige teksten. Roberto Jacketti klonk gewoon als een vrolijke feestband. Dan is muzikaal gezien de vergelijking met Normaal pakkender. Vergelijk Mamma, Woar Is Mien Pils maar eens met I Save the Day, dan hoor ik zeker overeenkomsten.
Roberto Jacketti was voor mij meer de vrolijke variant op de New Wave.

Muziek wat anno 2007 totaal vergeten is.... en terecht
Preaching, Make Me Cry, brrrrr, wat slecht.

Hot Summernight en I Save the Day vond ik anders toch wel leuk klinken. Alles liever als de comeback van Doe Maar met Klaar.
Comeback?
Afgang!
Voor mij hadden ze best samen met Dolly Dots mogen touren. Erik was volgens mij een tijd lang erg close met Angela Groothuizen.

avatar van lebowski
deric raven schreef:
Comeback?
Afgang!

Heel erg close kan ik bevestigen, verkeerde door een gelukkig toeval in de 80's in de Scooters/Dolly Dots subkringen, ze konden niet van elkaar afblijven

1,0
Ik ben die Erik jaren geleden eens tegengekomen in IKEA Amsterdam. Vond hem al zo'n vreemd pakkie aan hebben, maar bleek dus dat hij daar gewoon werkte. (Vlak voordat hij weer op tv kwam)

Een aantal jaar terug speelden ze nog op Vrienden Van Amstel in Ahoy. Ze kregen toen de zaal wel aardig plat. I Save The Day blijft wel een meezinger.

musicfriek schreef:

Waarschijnlijk was hij dan niet de enige in dat pakkie; anders is het wel erg vreemd, als je als IKEA medewerker een ander pak aan hebt als je collega's.
Je zou bijvoorbeeld maar als verpleger in een ziekenhuis werken, en dan een brandweerpak aan hebben.

deric raven schreef:

Ik bedoelde dus ook gewoon een IKEA-pak En hij was niet de enige nee.

En vroeg je toen dan zoiets van, Roberto Jacketti & the Scooters op de Slipknot tour?

Of zouden dat gewoon IKEA medewerkers zijn die niet herkent willen worden?

avatar van reptile71
kaztor schreef:

Vanaf toen geloofde je vast niet meer in Sinterklaas...

avatar van sander.h
Mijn eerste cassettebandje als klein jongetje, wat een jeugdsentiment

Klinkt tegenwoordig supergedateerd natuurlijk, maar alleszins geen slechte muziek. Ik vond er juist altijd erg leuke dingen tussen zitten. I Save The Day vond ik juist het minste nummer.

2,5 + 0,5 uit nostalgische overwegingen.

africalove
Geen denkwaardige nummers op dit wanstaltige product van eigen bodem...bijna een goede reden voor plaatsvervangende schaamte.

avatar van Marty McFly
africalove schreef:

Ik lees tussen de regels door dat je het niets vind?

avatar van sq
sq
Och en ik heb deze gezien in ons eigen jongerencentrum destijds. We hadden ze geboekt toen net het eerste singletje uit was (Hot Summernight), en ze nog goedkoop waren. Stonden ze toch strak in de top 10 toen ze bij ons optraden . Ja muzikaal stelde het niet veel voor maar die jongetjes hadden zelf al de grootste lol en ze maakten er een geweldig feest van.

Tegenwoordig hadden ze het waarschijnlijk uitstekend gedaan in de Kids top 20. Als 10-jarige vond ik ze in ieder geval geweldig. Had zelfs m'n eigen Roberto Jacketti jasje...

Make Me Smile en vooral I Save The Day zijn nog leuke singles ook. Voor de rest heeft het niet veel om het lijf, maar sympathiek is het wel,

Ach, zo slecht is dit nog niet. Klinkt toch allemaal lekker vrolijk en heeft helemaal niet de ambitie om diepzinnig of vernieuwend te zijn.
Soms is dat genoeg, is alle bullshit die tegenwoordig de radio vervuilt dan zoveel beter ?
Gewoon een leuk plaatje om af en toe nog eens te beluisteren.
Prettige, korte niemendalletjes waar het plezier vanaf spat.

avatar van bikkel2
In mijn middelbare school tijd was dit vooral bij de meisjes een zeer populair bandje . Met praktijklessen stond dit regelmatig op in de klas .
Ach het was bubblegum en kort . Inhoudelijk niet bijster , maar dat zal de bedoeling ook niet geweest zijn .
Drummer Jeroen Booij kwam later bij de Scene terecht .